Keď sa cice dostanú k bublinkám

Trošku sme si vyhodili z kopýtka. Dve pražské čerstvé naplaveniny: jedna z Moravy, druhá zo Slovenska. Keď sa také šesťdesiatročné cice neorganizovane vypravia do veľkého sveta, nemôže to dobre dopadnúť.
Anežka ma pozvala na módnu prehliadku. Tešili sme sa obe preukrutne, ale nezačalo to veľmi slávne. Vlastne ja som začala neslávne. Najprv nestíhačka, mohutne som meškala a po vystúpení z električky som sa dokonale stratila. Na Malej Strane, chápete toto?! Našla som sa len na základe Anežkinej navigácie cez telefón a do sály som dorazila na poslednú chvíľu. Totál bez nálady. Bolo mi jasné, že fotografovanie môjho outfitu nestihneme a že som si na vine ja sama.






Sedela som ako pecka a chystala sa kopnúť do seba šampáňo. Ale Anežka je kamoška a ku tomu aj prudko akčná. Prehliadka ešte nezačala, okamžite sa teda chopila môjho foťáku. Môj ty Bože! Ona si nevzala dioptrické okuliare. Však načo, veď už len mladneme.

Fotky dopadli katastrofálne, väčšina načisto neostrá.


V tej chvíli som to však ešte netušila a náhle rozjarená som vyzvala priateľku, či by sa mi neprešla akože po móle. A ona, že jasné, no problem. Hehe, vytešte sa z ako-tak ostrých fotiek, ja som si totiž brýle zobrala. 

Anežka hrdo štráduje po koberci ako hlavná hviezda večera, ani čo by sa nechumelilo. Kuknem pod stoličku: prázdny pohár. Jáj, takto... 😃


Kuk do publika. Tieto dve dámy sa zladili a nikdy predtým sa nevideli. 


Tak sme sa hneď zoznámili. Vzorka šatky mi bola povedomá a tipovala som Blanku Matragi. A veru: pani Černá pracuje ako sprievodkyňa na výstave Blanka Matragi Timeless (Obecní dům). Má sedemdesiat rokov a je nádherná.


E.daniely


Česká módna spoločnosť návrhárok Daniely Flejšarovej a Evy Janouškovej E.daniely tvorí dámsku módu od roku 1991. Zaoberá sa dizajnom solitérnych modelov (napríklad pre panie prezidentové Líviu Klausovú a Andreu Bartoškovú), šitím malých sérií, návrhmi firemných odevov i individuálnym poradenstvom.

Čo si myslí o súčasnej móde Daniela Flejšarová?
Móda je cit pro vlastní osobu. Aktuální délka sukně, jak tomu bylo kdysi, naprosto nerozhoduje. Kdo chce, má možnost si s oblečením doslova hrát, bavit se. Nikdo vás přece v butiku nenutí, abyste hned kupovala. Oděvní volnost je úžasná. Konečný osobní pocit dělá člověka zajímavějšího než samotné šaty. Diktát módy existuje, ale není tak prvoplánový jako dříve. Nyní musíte vsadit především na styl.
Módna prehliadka v Michnovom paláci začala kolekciou v teplých jesenných farbách.


E.daniely je známa kvalitnými kabátmi.


Trendové zvieracie potlače ma prekvapili jednotnou čierno-bielou farebnosťou.


Francúzsky šik za zvukov šansónu.


Monochromatické outfity vo vínovočervenej farbe ma chytili za srdce najviac.


Večerné šaty.


Záverečný aplauz. Obe návrhárky majú už po šesťdesiatke. Klobúk dole, dámy!


V roku 2011 sa značka pripojila ku kampani Mluvme o stáří. Modelkami sa vtedy stali legendárna Eliška Balzerová i osemdesiatročná herečka Eva Vojtová.

Od roku 2015 je tvárou značky charizmatická Chantal Poullain. Tentokrát nepredvádzala modely na móle, ale sa v nich nechala fotografovať.


Ovínené sme sa nielen že pekne veselili - i odvahu sme nabrali. Chantalka nám neunikla. Tá sa tiež znamenite bavila, počas prehliadky si pri francúzskych melódiách i pospevovala. 
Holky, život začíná po šedesátce!
Pani Poullain vyzerá naživo fantasticky. Mám s ňou 6 (slovom šesť!) úchvatných vyrehotaných fotiek. Všetky sú rozmazané. Anežkoooooo!


Nič sa nedá robiť, musím dať fotku takúto: len zbožne na svoju ikonu hľadím.


Ešte sa o fotografie pokúšame, ale svetlá rámp už zhasli. Nevadí, mám foťák plný inšpirácií. Okrem modelov z prehliadky hneď tri ženy 60+ a všetky studený farebný typ. Konečne niečo aj pre Snehulienky a letné žienky. Bol to nádherný, veselý a veľmi plodný večer. 





Čakáte, čo nedopadlo dobre? Hehe, trošku som vás natiahla. Inšpirovala som sa posledným bláznivým záberom. Všetko bolo príma, užili sme si to. A pre nás dve odchodom zo šatne bezva večer rozhodne neskončil. Ďakujem, Anežko!
Márišku, v šatni som tasila foťák zas. Cica sa nám tak vystajlovala, že som veru neodolala. Ako sa vám páči?



Outfit Baba:
Šaty: Jakub Polanka x Bibloo
Kabelka: Parfois
Topánky: Caprice
Náhrdelník: autorský šperk od neznámeho bulharského výtvarníka

Outfit Anežka:
Šaty: Gerry Weber
Kabelka: Pietro Filipi
Topánky: Angulus, Nila Store
Náušnice: Nila Store
Šál: Reflet Ocre od Ma Poésie, Nila Store
Kabát: Pietro Filipi
Čiapka: Zara

 
 





Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Náhodou,fotky jsou krásné!!!!! Teda především Ty na nich vypadáš krásně! Co na tom,že některé nejsou extra ostré!:) Ale atmoška byla bezvadná!!! Už se těším,až si zase někam vyrazíme! Anežka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, že sú super. Tú poslednú, vyrehotanú som ani nechcela dať. Napokon ma Fairy presvedčila, že ju dať musím! Keď ja to vždy vidím inak a často úplne tragicky. Fotiek je kopec a teším sa hrozne, že vyšli Tvoje. Ďakujem za skvelý večer!

      Odstrániť
    2. díky,díky,díky!!!! Mám fakt radost!!!

      Odstrániť
  2. No ja neviem, take nieco som asi este neabsolvovala... ale sla by som hned....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Módnych prehliadok som ja absolvovala za svoj život už niekoľko. Zásada je jedna: treba ísť s dobrou a veselou priateľkou!

      Odstrániť
  3. Keď sa CICE niekam vypravia,a to si už dobre vyberajú, nikdy to nemôže zle dopadnúť! A ešte keď fičia na bublinkách, hmmm :))) Čo tam po okuliaroch a ostrých fotkách, ale atmoška tej akcie! Vidím, že ste si vybrali veľmi dobre.Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Zuzi, takéto komornejšie akcie sú vždy zábavnejšie ako tie mega prehliadky, plné snobov. Čítala si ale dobre? Tá pani Černá nás už čaká a stále neverí, že my ozaj dorazíme!

      Odstrániť
    2. Čítala, čítala... Vždy som mala rada spriaznené duše na patričných miestach, od pediatra cez gynekológa po geriatra :), v divadlách, galériách aj butikoch. Takže z pani Černej som sa mimoriadne vytešila. Odkazujem, že na nás sa môže spoľahnúť na 100%. Z.

      Odstrániť
  4. Páči sa, a to úplně všecko. Líbí se mi moc modely z přehlídky, tvoje kámošky i ty sama v těch šatech od Jakuba Pohanky. Krása!
    P.S. Už mám svůj monochromatický outfit ve florentské zelené kompletní, podařilo se mi sehnat svetřík k sukni a vzápětí mnohem lepší za zlomek ceny ulovit v sekáči :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne i za kamošky. Takže až dva zelené svetríky??? Závidím, ja som ku gatiam ešte nezohnala nič. Akosi nestíham obchody.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram