Lovec dizajnu: Teak Art

Tento týždeň som načisto rozlietaná, len po showroomoch behám. Na utorok sme s klientkou opäť dohodli veľkú celodennú šnúru po rôznych predajniach s nábytkom a bytovými doplnkami. Vyzbrojila som sa veľkou taškou na prospekty, foťákom a skoro ráno (pre mňa o deviatej) som vyštartovala.

Skutočný veget v Teak Arte


Dorazila som ako veľká voda do predajne s indonézskym nábytkom Teak Art na Smíchove... a klientky nikde. Nevadí, počkám, poobzerám sa, povyberám, čo by mohlo pasovať, pofotím. Tento štýl nábytku sa mi do chystaného interiéru v prímorskom štýle príliš nehodí, ale niečo určite objavím.




Napríklad takáto miska z naplaveného dreva by aj mohla štimovať.


Milovníci indonézskeho štýlu, koloniálneho štýlu, či všeobecne ázijských štýlov, tu nájdu dve podlažia nábytku z exotických drevín. Nájdu sa i artefakty a drobný nábytok á la Afrika.



Žeby sme kamsi do kúpelne zobrali aj takúto plachetnicu?


Určite však vyberiem z ponuky záhradného nábytku. Teakové drevo je jedno z najlepších pre vonkajšie použitie, výborne odoláva poveternostným podmienkam. Nie je lacné, pretože teaku je na svete čoraz menej. Tu sa mi ale pozdáva nielen dizajn ale i dobré ceny.


Motkám sa už vyše trištvrte hodiny a momentálnej šéfky (zákazník je pán) nikde. Konečne ma osvieti kuknúť do mobilu, no jasné. Sms-ka, že sa výjazd ruší. Poslaná ráno o siedmej! Však to u mňa polnoc! Robievam tak do druhej-tretej v noci.

Čo s načatým dňom?! Spravíme photoshooting, ta ne? Tentokrát je obeťou samotný majiteľ predajne. 


Outfit


V týchto horúcich dňoch som viskózové pyžamáky povýšila na pracovný úbor. Vzhľadom na avizovaný maratón obula pohodlné tenisky. Ja viem, že outfit nie je nijaký wow zázrak, je to však oblečenie na celý deň v mučivom teple.

Poviem to takto: nie je umenie vystajlovať sa, vybehnúť na ulicu, dať sa odfotiť, vyrobiť kúlové fotky a je to. Veľa sa hovorí o tom, že svet blogeriek je fake, nereálny. Ja chcem však dobre vyzerať stále. V realite. Aj v práci. Vlastne, vtedy hádam najviac.


Ospravedlňujem sa za silno vyretušované fotografie. Keď slovo dalo slovo, že odfotíme aj Babu, skapala mi na foťáku ako na potvoru baterka. Šéf predajne ma teda cvakol svojím mobilom. Čudné sú tie dnešné prístroje. Vidia vrásku, k čistej smrti sa doľakajú, už-aj ju vymažú. Filter a či ká guta.

Outfit je reálny, z môjho bežného života. Len tá Baba v ňom je tentokrát čistý fake 😄


Tiež si myslíte, že na blogoch nie je zobrazená realita?

P.S. Články zo série Lovec dizajnu nie sú reklamné, aj keď vždy uvádzam odkaz. Je to moja dobrá vôľa a predstavenie súčasti mojej práce (a často aj skvelé prostredie na fotenie). Ak budem písať propagačný článok, poctivo vám to oznámim.

Outfit:
Tričko: organická bavlna, Zara
Nohavice: viskóza, Zara
Bodkované ponožky: Tommy Hilfiger
Kožené tenisky: Vagabond
Náhrdelník: rohovina, kúpený cez e-bay
Prsteň: glazovaná keramika, Tünde Rakytková, TündeR
Taška: plátno, koža, Brahmin
Okuliare: Mango






Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Evi, nádhera, tie lode. Tá menšia by sa mi hodila. Koľko stojí? Eva Č.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Loďky sú 2900,- Kč malá, 12900,- Kč stredná.
      Stredná je na eshope, http://www.teak-art.cz/drevena-maketa-plachetnice/

      Odstrániť
  2. Vám to vždy a za v každej situácii pristane. Darina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne, snažím sa. Sú však aj chvíle, keď vyzerám otrasne, ostatne, tak to máme všetci.

      Odstrániť
  3. Aj pracovná uniforma vám pristane. Filter nevidím, ale to asi viete lepšie posúdiť vy. Čo mi vadí sú hlavně na instagramu veľmi inscenované fotografie. Radšej sa pozriem na menej kvalitnú fotku ale z realného života. Takým nereálným svetom som sa presýtila. Ako to vnímate vy? Janina

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram