Lovec dizajnu: butik Phantasya - II. časť

sandály Chie Mihara, bižutéria Antúra, okuliare Mr. Boho
Outfit robia doplnky. Aj obyčajné oblečenie typu tmavé gate + biele tričko sa dá výraznými topánkami, bižutériou či okuliarmi zmeniť na veľmi štýlový ohoz. Tento článok je pokračovaním môjho šmírovania v butiku Phanstasya, v ktorom som objavila na našom trhu nie celkom bežné módne značky.

V minulom článku som vám už niektoré predstavila, tu sú ďalšie:

Dogo (Turecko)


Pomaľované, pokreslené a trochu infantilné veselé topánky Dogo u nás nie sú až tak neznáme, nachádzajú sa občas v ponuke e-shopov, najmä tie lacnejšie modely s tenkými podrážkami. Medzi mladými sú veľmi obľúbené.




Dogo je značka originálnej módy dizajnových doplnkov (aj napr. kabeliek). Vznikla v Turecku a za čas svojej existencie navrhla už viac než 3 500 unikátnych produktov. Členovia tímu Dogo odmietajú byť „vážni“ ako iné značky, chcú sa baviť a zábavu prenášajú aj do svojich návrhov, ktoré vymýšľajú tak, aby sa páčili zákazníkom aj im.

Doteraz som túto značku s úsmevom prechádzala. Viem si však predstaviť, že by som si ku dnešnému oblečeniu pokojne tieto čierne botičky i obula. Možno doplnila už len čierno-bielymi bodkovanými náušnicami, zobrazenými na obrázku nižšie.

topánky Dogo, náhrdelník Antúra
náhrdelník La Tagua, topánky Dogo

Mr. Boho (Taliansko)


Ku letnej móde crazy, štýlové a luxusné okuliare patria! Filozofia značky Mr. Boho je jednoduchá: vyrábať kvalitné fashion produkty za prijateľné ceny, které dodajú každému nositeľovi šmrnc a podtrhnú jeho jedinečnú osobnosť.

okuliare Mr. Boho, náhrdelník Antúra

Za značkou stojí mladý húževnatý tím, hlavným sortimentom sú slnečné okuliare s originálnym dizajnom, dokonalám spracovaním a čistými tvarmi. Potešia všetkých milovníkov životného prostredia, pretože sú vyrábané z acetátu celulózy (prírodného materiálu získavaného z dreva alebo z bavlneného odpadu).  Tento materiál má dobrú odolnosť voči poškriabaniu, vode i chemikáliám.
 
okuliare Mr.Boho, prsteň La Tagua
okuliare Mr.Boho, náhrdelník a náušnice Antúra

Chie Mihara (Španielsko)


Návrhárka japonského pôvodu Chie Mihara začala s dizajnovaním topánok v španielskom meste Elda v roku 2002. Chcela najmä pracujúcim ženám ponúknuť trochu iné topánky - dizajnové a zároveň mimoriadne pohodlné. Jej návrhy sú inšpirované od vintage štýlu tridsiatych rokov až po humor v rokoch osemdesiatych. Chie si doslova privlastňuje detaily z minulosti a prepracováva ich tak, aby topánky odrážali súčasnú estetiku a módne trendy.

Chie Mihara má dnes viac ako 1000 klientov po celom svete, vrátane luxusných obchodných domov, akými sú Bergdorf Goodman a Neiman Marcus v USA, Selfridges v Anglicku, Isetan v Japonsku a Le Bon Marché v Paríži.

Mala som to šťastie obuť tieto bodkované nádhery.  Stielka je tzv. pamäťová, prispôsobí sa konkrétnej nohe. Skutočne to nie sú topánky obyčajné, toto je fajnovina fajnová. 

sandály Chie Mihara, náhrdelník Antúra

okuliare Mr. Boho, topánky Chie Mihara
topánky Chie Mihara

Outfit


Vyskúšame teda topánočky, bižutériu a okuliare z ponuky butiku. Pani majiteľka zjavne vyberá doplnky tak, aby boli navzájom kombinovateľné. Ako sa vám to páči?





Outfit trochu inak


Tmavomodré nohavice, biele tričko, nápadná džínska, náhrdelník a futuristické okuliare... aj takto sa dá. Po handričkách som sa v butiku ešte veľmi obzerať nestihla, natoľko som bola zaujatá doplnkami. Bunda mi však padla do oka, a tak som s ňou rovno aj odišla domov (pre bundičku už mám vymyslený i nenápadnejší outfit na výlet). I s týmito bielymi okuliarmi, tých nemám nikdy dosť!

denimová bunda Susskind, okuliare Mr. Boho, náhrdelník Antúra
V istom veku sa žena stane pre okolie jednoducho neviditeľnou, môže prejsť po ulici, a odrazu ju nikto nevidí, nevšíma si ju, môže mať na sebe parádny kostým, perfektný účes a mejkap, ale nič nepomôže, starnúca žena akoby nejestvovala. (Etela Farkašová)
Naozaj? Myslím (dúfam), že pomaličky prichádzam na to, ako sa obliekať po päťdesiatke (a v šesťdesiatke, ach jaj), ak nechcem byť neviditeľná a ani smiešna. Stále sa držím zásady neukazovať to, čím lovia mladé ženy mužov. Už nenosím hlboké výstrihy, krátke sukne, tieločka na ramienka. Nešminkujem sa a keď, tak minimálne. Bez decentného rúžu však z domu nevyleziem. 

To, čo nás, zrelé ženy, vytiahne z bahna neviditeľnosti sú práve extravagantné doplnky. Žienky na západ od našich hraníc to už dávno vedia.

Nuž ako, cice? Máte odvahu zacapiť si niečo tak trochu výstredné?

Hlavný outfit:
Letný trenčkot: Mango
Tričko: Lindex
Nohavice: Lindex
Bižutéria: Antúra (zapožičané)
Okuliare: Mr. Boho
Topánky: Chie Mihara (zapožičané)

Butik Phantasya nájdete na Smíchove, Praha 5, hneď pri zastávke Arbesovo náměstí. Za spoluprácu i za fotografie ďakujem pani Petre Novákovej. Ostatné predajne siete Klasika, do ktorej butik patrí, nájdete v Českej republike TU.





Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Júúúj, tak toto je PARÁDA, do slova a do písmena! Mimoriadne ťažký výber. Díky, Evi, za inšpiráciu. Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Baba babulienka, dovoľ aby som sa Ti predstavila. Volám sa Ľubica, mám 67 rokov a som z Bratislavy. Si úžasná a inšpiratívna.Tvoje články mi dali krídla. Ďakujem Ti, že si ma znovu naučila lietať. Ľubica

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Drahá Ľubica, Tvoj komentár ma doslova dojal k slzám. Naozaj. Občas mám chuť s blogom praštiť, je to nakoniec celkom drina. Ale po takýchto slovách viem, že to nemôžem urobiť. Z Tvojich slov mám obrovskú radosť, ďakujem!!!

      Odstrániť
  3. a vlasy skrátené....
    ja som dospela do štádia zjednodušovania...najradšej by som si kúpila 10 rovnakých šiat a tie nosila... doplnky som úplne vylúčila, snáď s výnimkou minima zlata... Všetky čačky mi ležia v krabiciach, neznášam premýšľať o kombinovaní oblečenia...ach jo...treba to vidieť...ako ozdobu ponúkam seba v tých šatách - starnúcu ženu, ktorá to zatiaľ zvláda(čo príde neskôr netuším) dúfam s gráciou... Takéto "trochu výstredné" oblečenie si plánujem obliekať ešte trochu neskôr...60+... :)
    problém je v tom, že výstredné kúsky, ktoré nie sú "smiešne" nie sú lacné... a staroba je dosť krutá, čo sa týka príjmu... držím si prsty, aby som sa toho v zdraví dožila...
    jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá pani Jana, neviem, čo mám na toto odpovedať. Dôchodky budeme mať mizerné hádam všetky do nohy. Podľa mňa sa dobré doplnky dajú aj vyrobiť, nemusí to byť len drahý dizajnérsky kúsok, čo zaujme.

      Odstrániť
  4. Mám ráda výstřední doplňky. Jako mladší bych se možná styděla, teď se ověším tak, abych byla vidět. Ta bižuterie i boty z Phantasya jsou fantastické. Díky za inspiraci, provětrám peněženku. Myslím, že věk 50 + a pokročilejší je na to ten pravý. Mně se třeba velmi líbí nápadné brýle paní Zuzany Krónerové, podle mě v nich vypadá skvěle.
    Iva Š.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, pani Iva. Mladšia by som nemala na takéto "pestvá" odvahu. Pani Krónerová bola asi úplne prvá žena, na ktorej som si ten obrat ku nápadným veciam všimla. A tiež mi padla sánka. Vyzerá dnes lepšie, ako kedykoľvek predtým.

      Odstrániť
  5. Je tak tie bodkovane sandálky su sen. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú sen. Aj môj. Cena je však cez mnou stanovenú hornú hranicu. Mesačné náklady na život nepustia, všetko si kúpiť nemôžem. Tak mám aspoň radosť z fotiek.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram