Vysoko rúbem!

Sľúbila som vám ešte jeden outfit s trendovou kockovanou šiltovkou, tu je. Spomínala som, že mi čapica evokuje rôzne uniformy. Námornícky a policajný outfit ste už videli. Mala som premyslenú štylizáciu á la pilot, ibaže keď som dorazila na miesto fotografovania, napadlo mi ešte toľko iných uniformovaných profesií, že som sa začala srdečne smiať. Veď sledujte...

Národní technické muzeum - dopravná hala


Vypravila som sa do najznámejšieho chrámu dopravnej techniky v Prahe - do dopravnej haly Národního technického muzea. Múzeum bolo založené v roku 1908 a za tých viac ako sto rokov tu boli vybudované rozsiahle zbierky, dokumentujúce vývoj mnohých technických odborov, prírodných a exaktných vied i priemyslu.




Najväčšiu pozornosť návštevníkov však tradične púta práve expozícia histórie dopravy, v ktorej ich svet starej techniky oslovuje mimoriadne pôsobivo. Expozícia ukazuje celý historický vývoj automobilovej, motocyklovej, cyklistickej, leteckej a lodnej dopravy na území ČR a v menších ukážkach i dejiny dopravy železničnej a vývoj hasičskej techniky. Mám super tip na výlet s vnukom!


Lietadlo Kašpar JK z roku 1911, na ktorom Ing. Jan Kašpar vykonal historicky prvý diaľkový let v dejinách českého letectva.


Dopravná hala NTM.


V tomto inšpiratívnom prostredí odrazu môžem byť čím len chcem!

Kapitánka lietadla?


Stíhacie lietadlo Supermarine Spitfire LF Mk.IXE z roku 1945, ktorým sa do oslobodenej vlasti vrátili československí letci, bojujúci za slobodu krajiny vo Veľkej Británii.





Výpravkyňa vlaku?


Parná rýchliková lokomotíva 375.007, nazývaná Hrboun. Dielo rakúskeho konštruktéra Karla Gölsdorfa predstavovalo vo svojej dobe (1918) vrchol technického pokroku. Rýchliky z Viedne do Prahy dokázal rušeň prepraviť za päť a pol hodiny. Stroj vyrobila pražská První českomoravská továrna na stroje.



Osobná šoférka?


Automobil Tatra 80 z roku 1935, na ktorom sa vozil prezident ČSR T.G. Masaryk, je národnou kultúrnou pamiatkou.

Historicky najvýznamnejší exponát z továrne Tatra Kopřivnice má individuálne navrhnutú karosériu (typ landaulet). V priebehu 30-tych rokov bolo vyrobených len 26 kusov Tatier 80 a každá z nich bola inak vybavená podľa priania zákazníka. NTM vlastní ten najskvostnejší kúsok.



Názov tohto exponátu, žiaľ, už neviem, je to ale tiež parádny kus.


Prezidentka republiky???


Ako som tak obzerala staručký Masarykov automobil, vybavil sa mi prezident pred očami ako živý -  i vo svojej slávnej čapici so šiltom. Oje... doma mi veru nenapadlo, že by som v tomto ohoze mohla až tak vysoko rúbať, ale prečo nie?!





Outfit


Čo už ku outfitu napísať? Topánky mám nové a tie boli hlavnou inšpiráciou. Inak už všetko na tomto blogu bolo. Stále si myslím, že úplne najdôležitejšie sú doplnky. Stačí pár vychytávok a doladíte aj starie handry. Fantázia je to, čo nám dáva krídla! 😉


P.S. Podobné topánky s kovovou špičkou má i Madame Macron, ha! Neviete o nejakom fešnom slobodnom prezidentovi? Stačilo by mi byť i pani prezidentová 😍

Súvisiace články (čiapka v námorníckom outfite): V Londýne je len jedna Kate
(čiapka v policajnom outfite): Trendová šiltovka

Outfit:
Nohavice: M&S
Tričko: Diesel
Pulóver: Mango
Šál: neviem, už ho dôverne poznáte, kúpila som ho v predajni s bižutériou
Čiapka: Zara
Kabelka: Zara
Náušnice: Mango
Topánky: Caprice




Baba Slováková

16 komentárov:

  1. Tato kombinacia a ciapka! Super!!! Lucia

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto je tak neskutočná baba...))) ja každým jej článkom mládnem a začínam si myslieť, že život mi začína v šesťdesiatke...ďakujem..))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa veru zdá, že mi život začína až teraz. Akosi mám odrazu mnohé veci "na háku". Je to oslobodzujúci vek. Škoda len, že to nepotrvá dlho, tieto slnečné "babie letá", ani sa nenazdáme a zakvačí nás skutočná jeseň života. Našťastie, to nik dopredu nevie, ako dlho sa "bude držať". Tak užívajme nadobudnutú slobodu. Ďakujem za milý komentár, Baba

      Odstrániť
  3. Lovvvvveee this shot! Natasha

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Baba, vsetko vyborne. Paci sa mi zladenie kabelky a pledu. Vzor na plede mi pripomina tzv Ghost swirl soap ; ))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, doteraz som si myslela, že je to vzor maxi "rybia kosť", ale aj mydlo by to veru mohlo byť :D Ďakujem za pochvalu.

      Odstrániť
  5. Opět dokonalé! Musím se pochlubit, že jsem si nezávisle pořídila velmi podobné boty od Caprice, jen v béžové barvě a s plnou patou. Právě jste mi potvrdila, že jsem nakoupila dobře :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto botky som kúpila v outlete na Újezdě za polovičnú cenu, mali jediné a just moje číslo, bolo že to radosti! Béžové musia byť fantastické!!!

      Odstrániť
  6. Já bohužel nemám takovou "popelčí" nožku jako vy, ale i tak jsem boty koupila za rozumnou cenu na e-shopu. Mám je synovi na svatbu v květnu, do té doby se v nich musím naučit chodit, už na ty podpatky nejsem zvyklá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naučíte sa ľavou zadnou! Mne prídu mimoriadne pohodlné.

      Odstrániť
  7. Krásne mašinky, krásna šoférka, pilotka... a aj pani prezidentová by bola krásna a reprezentatívna:)).Iste by nám hanbu neurobila ani na Slovensku a ani v Čechách!!:)) Krásne a radostné Veľkonočné sviatky plné jarného slniečka Vám Evka prajem.
    Sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jojój, koľkie komplimenty. Veselý Veľkonočný pondelok a veľa vody!!!

      Odstrániť
  8. Beautiful outfit! This gorgeous wrap and fluid soft dove gray pants! The cap is perfect! Frida

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram