Predjarie v Nízkych Tatrách

Tento outfit je tak trochu fake. Nepravý. Nie môj. To bolo tak - moja najlepšia priateľka, u ktorej som v Banskej Bystrici nocovala, sa zdula. Vraj iba elegantné handry fotím, chcelo by to aj čosi športové a vôbec - kedy som bola naposledy v našich horách?! Jój, dávno veru, dávno. Pôjdeme teda tahor, do kopcov a mojou úlohou je prekutrať jej skriňu a zostaviť športové oblečenie.
Postavu má moja priateľka ako ja a aj je taký krpec malý. Ibaže iný farebný typ. Zo skrine na mňa vykukli najmä studené farby. Bude toto ťažká úloha. Prvú som objavila vestu so štylizovaným folklórnym motívom, podšívka krémovobiela, super, pôjde mi ku môjmu bačovskému pulóvru. 





Kamoška vykutrá vetrovku v teplej sýtožltej a od tejto chvíle to už ide samé. Už by sa mi len dajaká tá valaška zišla, smejem sa. Nájdeme v pivnici. Niet hádam slovenskej pivnice, v ktorej by sa  parádna bakuľa nevyskytovala.


Ideme na výlet, na sever od Banskej Bystrice, do Nízkych Tatier ku horskému hotelu Fuggerov dvor.

Fuggerov dvor


Horský hotel Fuggerov dvor je rodinný hotel so štýlovo zariadenou reštauráciou, s tradičnou slovenskou kuchyňou, minifarmou so zvieratami, salašom a predajom vlastných ovčích BIO produktov.

Dá sa tu jazdiť na koňoch, hrať futbal, tenis a volejbal na multifunkčnom ihrisku, chodiť na turistiku, cykloturistiku a je tu možnosť relaxu v modernom wellness centre, v bazéne, saunách či pri masážach. Osobne mám vyskúšanô, chodievali sme sem.







Sneh je už ťažký a mokrý, jar i v horách víťazí. Síce pomaly ale isto.



Lyžiarske stredisko Selce-Čachovo


Na tomto kopci neďaleko hotela sa naučili lyžovať všetky tri moje deti. Keď boli malé, boli sme tu v zime hádam každý víkend. Do prudkého zrázu ide až za tou zákrutou vľavo.

Počas našich rokov vo Švajčiarsku išiel synátor na školský lyžiarsky zájazd. Vieš sa ty vôbec lyžovať? Uškŕňali sa helvétski spolužiaci. Salámista už vtedy nemal potrebu niekomu niečo vykladať. Len si pokojne zastal na lyže... a nechal celú triedu za sebou. Švajčiarske deti nie sú určite nešikovnejšie, len je tam lyžovačka aj pre ne tak šialene drahá, že nemajú toľko možností ako my.




Umelý ľadopád sa už tiež rozpúšťa.



Bez mejkapu ani na krok!


Priateľka ma zmachlila, darmo som protestovala. Dám teda fotku, nepokazím jej radosť. Mne by to veru nenapadlo, do hôr sa našminkovať. Dobre však spravila, z kopcov ideme rovno na návštevu...


Jáj, hneď lepšie vyzeráš ako včera, víta ma vo svojom dome priateľka-galeristka. Včera som predsa bola po precestovanej noci z Prahy! Aj tak sme len niečo nafotili, ľaľa - TUTO.

Fajne mi je, celá som rozkokošená. V kruhu starých priateľov. Na stole bryndzové halušky, kyslé mlieko, slivovica. Domovina. Slovenskooooo!


Outfit:

Mám z neho takú radosť, že jedinú vec, ktorá je moja - hrubý pulóver - darúvam v letku priateľke. Do slovenských hôr pasuje lepšie než do Prahy.

Vetrovka: CAMAiEU
Vesta: New Yorker
Nohavice: Neveres
Pulóver: Reserved
Šál: New Yorker
Čiapka: Husky
Topánky: Bado
Okuliare: Ray-Ban
Rukavice: skriňa
Palica: pivnica





Baba Slováková

8 komentárov:

  1. Evina, ahojček, to nemá chybu, keby som "neznala", čo tomuto všetko predchádzalo? Ani neuverím, že si sa na všetko dlho nepripravovala...Farby Ti seknú, líčenie na jednotku, prostredie 100 bodov a baba slováková SUPER.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa "ahojček" viem presne, kto komentuje :D Ďakujem Magdi, bozkávam!

      Odstrániť
  2. ako opeknel Fugeráč...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Banskou Bystricu jsem si zamilovala, když jsem tam byla předloni na konferenci. Do té doby jsem netušila, jak příjemné je to město. Ale slovenské hory mám ráda odjakživa, však to do nich nemám daleko. Vám to v nich v té žluto černo bílé moc sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za kompliment, Dášo! Nuž... pre mňa je Banská Bystrica najkrajší kút v šírom svete.

      Odstrániť
  4. Bodaj by tak pekne odetych a ladiacich turistiek bolo viac!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram