Bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať

Staré známe slovenské príslovie varuje jednoznačne: neriskuj! Veľmi sa toho nedržím, a tak je môj život často turbulentný. Risk je predsa zisk.




Břevnovský klášter už z môjho blogu poznáte. Tentokrát budeme fotografovať vo východnej časti areálu, v parku s dvomi jazierkami. Je nádherná slnečná nedeľa a mrzne, až praští.



Zamrznuté jazierko ma prekvapilo, ešte som ho pod ľadom nezažila. Čomu sa však čudujem? V noci tu máme už pár dní až -12 stupňov. Už viem presne, kde budeme fotiť. Na ľade!


Švagrinká, keď dorazila, len rukami zalomila. Na ľad ma nedostaneš! A tak aj bolo, zostala kvasiť na súši. Na fotografiách z ľadovej plochy mám teda tak trochu krátke nožičky. Holka ma fotí z brehu, zhora. Aj tak sa teším ako decko, pripomína mi to detstvo. Korčuľovať som sa naučila na zamrznutom Ipli. Bývali to veru treskúce zimy, keď nám nezregulovaná, divá rieka každoročne pekne stuhla!

Najprv pár bezpečných záberov s pevnou pôdou pod nohami...




... hups a už som na ľade!



Je to paráááááda!




Outfit


Momentálne mám rozbabrané hneď dva interiéry na Smíchove. Pracovať na Smíchove je smrrrrrť!!! Vystupujem z električky rovno pred nákupným centrom Nový Smíchov, to sa jednoducho nedá odolať. Poviem si, že len jedným očkom kuknem, ale vždy aj tak niečo kúpim.  Ešte stále  bežia zľavy a to je ozaj na zbláznenie. Vlnený kabát s kapucňou som kúpila za tretinovú cenu. Rovnako džínsovú tašku s koženými rúčkami, bola pôvodne drahá ako šľak. Odolala som jej, keď stála o polovicu menej, nuž ale neskôr ju ešte zlacneli. Pravdu povediac, pásla som po nej dlho, bola jediná.

Pulóver s tričkom sú z jednej kolekcie, ten fórik s negatívnym vzorom však vidno až po vyzlečení kabáta. Spod pulóvra tričko vykúka a tá hra so vzormi ma nesmierne baví.




Nielen, že som sa išla kĺzať. Ja som si aj vyskočila! Synátor ma skoro zabil, keď som sa pochválila, že som fotila na zamrznutom rybníku. Že či som sa zbláznila, takto riskovať. Hehe - a to nevidel túto fotku!


Nič sa mi nestalo. Teším sa, že mám z Prahy zábery s ľadom a snehom, o týždeň sa má otepliť a už sa nám snáď konečne dovalí i jar. Tieto vecičky sú už vlastne pripravené na jarné nosenie. Fotografovali sme pri teplote -5 stupňov Celzia. Nebola mi zima. Na sebe mám štyri tenké vrstvy, tou najspodnejšou je športové termotričko. Celé to istí čiapka. Vedeli ste, že telo stráca teplo najmä cez hlavu (až 40%)? Ak by som sa preborila a hlava by zostala suchá, mám veľkú šancu na prežitie 😊

Outfit:

Vlnený nepodšitý kabát: Zara
Džínsy: Mango
Tričko: Lindex
Pulóver: Lindex
Rukavice: Lindex
Taška: Replay
Čiapka: neviem, mám ju po dcére
Kožené tenisky s termovložkou: Vagabond 

P.S. Neviem, či to z fotiek vidno, ale všetko je to tá nádherná, luxusná, fantastická, nočná tmavo-tmavomodrá, ktorú milujem.






Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Fantasticke fotky - krasne okolie a modelka s vkusom.
    Neviem, cim to - bezne vyzerate vyborne, no na tychto fotkach absolutne vyborne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne! Tiež som sa čudovala, ako dobre tentokrát fotky vyšli. Môžu byť za tým dve veci - prudké zimné slnko počas mrazu, to pôsobí ako blesk. Nevidno vrásky. Profesionálni fotografi ho nemajú radi (spôsobuje, že je tá tmavomodrá takmer čierna, napríklad), ale ja som sa slnečnému dňu veľmi tešila a že si to užívam, veru vidno. No a ešte mám "prešminkované" oči. Pri poslednom fotení na fašiangy, kde som to prehnala schválne, som zistila, že na fotografovanie je lepšie nepoužiť bežné jemné šminkovanie, ale pridať. Navyše mám dioptrické okuliare, ktoré oči zväčšujú. Toľko ku tým "trikom" :D

      Odstrániť
  2. Skvelá si, Baba... ale to sme tu už písali mnohokrát :-) Krásne fotky s tým snehom, či srieňom, či s sčím .-) Outfit ti pristane. A v tom Lindexe musím popozerať takô...
    Katarína V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Katka! Z toho pulóvra som sklamaná. Mala som ho na sebe len dvakrát a už sa začal žmolkovať. Aspoň že pri praní nezmenil tvar. Žehlička to trochu napravila, zakrátko ho však budem musieť "oholiť". Táto kolekcia sa mi tak páčila, že som ju vybrakovala takmer celú. Zobrala som aj nohavice, výnimočne dobre mi sadli. Mám i šaty! Tričko som zobrala L-ko, aby pekne trčalo spod M-ka pulóvra.

      Odstrániť
  3. Milá Evo, už jsem se bála, že jste také chytila nějakou hnusnou chřipku, že jste se tak nadlouho odmlčela, ale asi to bylo spíš pracovním vytížením. Tenhle outfit je opravdu super a navic by slušel i mně, studené blondýne. Mám taky moc ráda tmavě modrou, ale ne všechny moje modré kousky jdou spolu dohromady, některá modrá je spíš trochu do fialova, jiná do zelena. Ale pořád je to moje barva číslo 1.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chrípka ma stále obchádza, našťastie. Mám naozaj veľa práce, akosi sa mi nakopili projekty. Budem sa však snažiť blog nezanedbávať.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram