Módny trend jari 2018 - všetko biele

Victoria Beckham
Zima nám ešte ani poriadne neuderila a už vás idem molestovať s jarnými trendami, ktoré  boli predstavené na jesenných módnych týždňoch. Prečo? Nuž, aby sme boli, milé dámy, v predstihu a hlavne - jarné trendy sa už objavujú i v zimnej móde.




Najzásadnejšou tendenciou bude štýl matchy-matchy, čiže od hlavy po päty v jednej farbe. Veľmi sa tomu teším, oblečenie v jednej farbe nosím veľmi rada - predlžuje postavu. Vo výbere farieb sa návrhári síce pridržiavali "diktátu" Pantone Color Institute, dominovať však budú aj celkom iné farbičky. Dnes vám predstavím len jednu z nich - bielu, aby som mohla dať čo najviac obrázkov.

Všetko biele


Nie je prekvapením, že sa tento trend objavil najmä u kráľovien minimalizmu - u Jil Sander a Victorie Beckham. Aké strihy? Stále sú moderné plandavé široké nohavice, či už s voľnými košeľami alebo zastrčenými blúzkami, so sakami ako kostým. Košeľové šaty, romantické šaty, no... hlavne šaty! Stále sa nosia overaly.

Jil Sander
Jil Sander cielene porušuje zaužívané pravidlo, že biela musí byť v jednom tóne. Vraj nemusí a vyzerá to celkom zaujímavo. Vajíčkovobiela, či vlnovobiela sú dobré odtiene pre ženy teplého farebného typu, ktorým čistá biela nepristane, napríklad pre mňa.

Jil Sander
Tibi

Biela v zime? Veľmi nepraktické ale krásne! Trendy dnes udávajú najmä vychytené blogerky a taká Eadie Blair (obr. vpravo) predsa nebude čakať až do jari! Pozor, stále platí, že snehobiele tenké gate sú v zime gýčové. Ak sa oháknete do bielej, voľte vlnovobielu a zimné teplé materiály. Vlnené látky, úplety. Nádherná je i kombinácia s krémovou.

Ralph Lauren, Pinterest, Blair Eadie, blog Atlantic-Pacific, foto: https://www.instagram.com/blaireadiebee/
Totálnu bielu v zimných outfitoch predstavuje Ralph Lauren už vo svojich starších kolekciách (od r. 2014).


Na záver naša obľúbenkyňa Diane Keaton a jej nezabudnuteľné biele outfity. Nosí ich často, trendy-netrendy a vyzerá fantasticky! Myslím, že na staré kolená by sa mala stať biela našou novou čiernou, čo myslíte vy?


Obrázky: Pinterest, Vogue: Tibi, Jil Sander, Victoria Beckham





Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Biela je fakt krásna, vyzerá tak luxusne. V bielej chodím skoro celé leto, k opálenej pokožke to vyzerá veľmi pekne. Na tento "zimný trend" si budem musieť niečo biele dokúpiť, niečo sa nájde aj v skrini... Aj Vám som už písala, myslím, že to bolo minulé Vianoce, že na tých fotkách vo "Vašej bielej" vyzeráte krásne... Biela proste omladzuje a aj Diane to potvrdzuje (haha, aj rýmujem :)). Eva z HE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Omladzuje, ale pridáva kilá. Ťažko sa udržiava, najmä tie vlnené veci. Ako "nová čierna" asi ťažko, trochu si robím srandu. Aj keď by som si to vedela predstaviť - plný šatník krásnej vlnovobielej. Vystihli ste to - vyzerá to luxusne!

      Odstrániť
  2. Líbí se mi to moc,ale musí to mít neotřelý vzhled,jinak v tom lidé vypadají jako zaměstnanci nemocnice.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavý postreh, priznám sa, táto asociácia mi nenapadla. Asi ani módnym tvorcom - v zahraničí sa personál nemocníc oblieka inak, základom je obyčajne svetlomodrá alebo tyrkysová a nosia len biele plášte. Takže v našich končinách to asi musí byť ozaj tak, ako píšete.

      Odstrániť
  3. Bílá je krásná, ale mě světlé barvy nesluší a nejspíš ani nikdy nebudou.Ani vajíčková, vlnově bílá nebo prostě jen bílá. Nicméně vypadá to krásně....na fotkách

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nič, veď je kopec iných krásnych farbičiek. Mimochodom - biela sa za farbu ani nepovažuje, tak čo.

      Odstrániť
  4. O té nemocnici mě zo napadlo,protože se mi to i stalo V létě jsem šla celá v bílém na kontrolu k dr.no a co myslíte,oslovil mě pacient,kde najde to a to oddělení:)))))).Od té doby si na to dávám pozor a ta bílá mi už nepřijde tak super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pacient bol, chudák, asi od strachu riadne dezorientovaný :D Biela je super aj tak, len treba ozaj dať pozor, aby to nevyzeralo ako uniforma. Presne, ako ste to napísali predtým.

      Odstrániť
  5. To můžu potvrdit, v létě jsem se chystala vyrazit v bílých kalhotách a bílé košili (oboje sněhobílé), ale když jsem se viděla v zrcadle, přehodnotila jsem to, vypadala jsem jako zdravotnický personál. Možná to chtělo výraznější střih košile.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ... alebo nejaké výrazné topánky. Mne sa páčia tie kadejaké pastelové farby.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram