Cica v čižmách

Po uverejnení článku z lapidária mi okamžite zavolala spravodlivo rozčúlená Zuzka z košickej kultúrnej úderky: "Cica, článok super, ale už prestaň s tou starou tetkou, prosím!" Som zalapala po dychu. Veď si srandu robím a ona mi na to: "To nám len všetkým pripomínaš, koľko máme rokov!" Jáj. Takto. No, dobre teda. Odteraz sa pekne po našom už len cicou budem nazývať.




Asi dám hneď slovensko-český slovník. Cica je mačka, mačka je kočka. Kočka je aj na Slovensku šťabajzňa. Už keď som tieto nové čižmy skúšala, napadlo mi, že som ako kocúr v čižmách. Takto nazvem budúce fotenie. Inovujem názov článku. Cica v čižmách! Zuzi, spokojná?

Legál na Vltavskej


Ku dnešnému outfitu som mala vymyslenú stenu so street artom na stanici metra Vltavská. Vždy sa mi páčila a tentokrát sa mi konečne hodila nielen farebne ale i ku štýlu oblečenia. Už je ale pozde, milý drozde! Stanica je rozbúraná, obohnaná plechovým plotom, musela som sa vyštverať na betónovú bariéru, aby som tú stenu ponad plot cvakla. Možno ju vidím naposledy.
 

V Prahe je už tradične atmosféra naklonená avantgardným prúdom. Steny verejného priestou okolo stanice, ktorý je pomyselnou vstupnou bránou do (bývalých priemyselných) Holešovíc, boli cielene pridelené sprejerom. Mohli ich legálne vyzdobiť. Táto stena je teda legál (trochu som si pozrela slang whriterov, ako sa sami seba nazývajú).

Hneď na vedľajšej stene je zjavný ilegál. Začítala som sa do diskusií sprejerov. Prečo to robia? Vraj hľadajú voľnosť výtvarného prejavu, vizuál nepoznaný z konzumného sveta. Obklopení pozlátenou súčasnou dobou potrebujú objavovať špinu. Chcú sa vyjadriť slobodne, čo je pre graffiti najpríznačnejšie. Plochy, na ktoré sa dá striekať, sú médiami a je jedno, čo to je. Cieľom je čo najexpresívnejší prejav, ktorého následkom je nám leštenkárom očižerúca špinavosť.


Už teda viem, prečo bolo legálne graffiti neustále napádané inými sprejermi a dookola opravované. Táto krása sa mnohým dostala dosť nepríjemne pod kožu, lebo stratila svoju punkovú podstatu. V tomto mladých chasníkov celkom chápem, ale keďže mne sa nijakú špinu objavovať nechce, teším sa, čo nové nájdem na stene po rekonštrukcii.

V celkom krutej zime sa poberieme teda hľadať nejakú inú počmáranú stenu. O dve zastávky ďalej, v centre Holešovíc, aha, aká pekná.





Dlho to v toľkej kose bez páperovej bundy nevydržím. Niet nad ten môj buřtkabát!



Outfit:

Čižmy so sárou až nad kolená sú dnes must have, ibaže som nijaké fakt pekné ešte nestretla. Väčšinou sú ukončené gumou, brr.  Zamatové, saténové, na fotkách by isto vyzerali perfišne, v skutočnosti vyzerá väčšina dosť lacno. Keď som zbadala tieto jazdecké celokožené, dobre mi oči nevypadli. Možno ste si to nevšimli, ale nikde na blogu nemám čižmy s vysokou sárou. Je to dosť problém... mám chudé lýtka, každá sára mi odstáva tak, že tam hádam aj ruku strčím. Tieto sú sakramentsky úzke a zrejme preto čakali len na mňa. Zlacnené o viac ako dve tretiny. Mám z nich veľkú radosť, lebo takto aj outfit s prešívaným kabátom vyzerá celkom inak. O x-avých nohách ani nehovoriac.


Nezdá sa vám čudné, že píšem o treskúcej zime a na očiach slnečné okuliare? Keď to je tak dokonale cicovské!!!


Outfit:
Čižmy: Vera Gomma
Bunda: Mexx
Vesta: Pietro Filipi
Tričko: Marie Lund
Šál: Cashmink
Džínsy: Pull&Bear
Prsteň: Tünder
Taška: Baťa



Baba Slováková

19 komentárov:

  1. Paráda, a krásny šál. A vieš čo, cica? Zuzka bola oprávnene rozhorčená. Zora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, tá mi to teda dala vyžrať! Šál je z outletu Pietro Filipi, vyšiel lacno. Ďakujem za komentár!

      Odstrániť
  2. Díky,Zorka:).
    Už som tu a zdravím všetky CICE ! Tak, Evi, toto je už iný level! Hlavne tá reč :), ale aj téma a ohoz.Jáááj, bolo by to na dlhšiu debatku...Ešte, priebežne, upravíme hlavné znaky štýlu "cica" a budeme sa vytešovať z priorít nášho mládí. Zuzana
    PS: kulturna úderka je práve vo vlaku, tiahne do BA na Piaf!The Show.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž, CICA, dúfala som, že ma pochváliš. Kam to zas tiahneš, nezbednica??? The Show Must Go On!

      Odstrániť
  3. No tohle,a ještě k tomu v barvě vlasů!/alespoń na fotce/naprosto špičkové!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Sofie... áno, čižmy sú hrdzavé vo farbe vlasov. Roky som po takých túžila a nakoniec som ich objavila v outlete. Talianske, mäkkučké, teším sa ako decko. Vyšli lacnejšie ako iné kožené napr. u Baťu.

      Odstrániť
  4. Že Vy človeka vždy niečím prekvapíte. Hneď som si spomenula na troch mušketierov a niekedy zíram nad tými módnymi návrhmi, ktoré na moje veľké prekvapenie sa s rýchlosťou blesku osvedčia. Tiež pozorujem aj v rámci Európy ošiaľ vysokých čižiem. Určite chránia väčšiu plochu nohy pred zimou, ale kam s nimi? No, ja vždy všetko hodnotím do akej miery je oblečenie vhodné a praktické do práce, ale pristanú Vám a noste ich s noblesou.
    Pozdravuje Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže si predstavujem, že toto budem nosiť do práce. U nás, dizajnérov, sa istá extravagantnosť priam očakáva. Viem si predstaviť, že dám čierne džínsy i všetko ostatné čierne + čižmy. Určite si spomínate na môj výstredný čierny "luterák". Na blog som ho dala v rôznych kombináciách, ale vynosila som ho na pracovné stretnutia hlavne s čiernym tričkom. Dokonca sa mi stalo, že mi budúci klienti povedali, že už zďaleka podľa oblečenia identifikovali, že som to ja, s kým sa idú stretnúť. V saténových, či zamatových čižmách by som sotva išla na rokovanie, v týchto čižmách v pohode.

      Odstrániť
  5. To se Vám to zase povedlo! Mimochodem, občas si tu povzdechnete, že jste moc nenarostla. Mezi námi Evami Vám proto teď chci říct, že vytoužené boty nad kolena seženu při své výšce 180 cm asi leda tak v rybářských potřebách... Tak jen si je pěkně užívejte. A díky, že se s námi o tu svou radost dělíte. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozosmiala som sa. Toto mi vôbec nedošlo! Hm... koleno je v čižmách tam, kde má byť, tie boli ušité špeciálne pre trpaslíka. Veľkosť 36. Tak snáď tiež natrafíte na nejaký posledný pár pre obra. Milý komentár, vďaka!

      Odstrániť
  6. Asi máte při své výšce dlouhé nohy, že vám ty boty tak skvěle sedí a sluší. Vypadá to mladistve a chic.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dášo. Je to tak. Roky som si myslela, že mám nohy krátke, porovnávala som sa s vysokými ženami. Z omylu ma vyviedol jeden krajčír a odvtedy nosím nohavice.

      Odstrániť
  7. Čižmy sú úžasneéé a s tými hrdzavoškoricovými nohavicami Vám krásne predlžujú nohy:)) Gratulujem k parádnemu úlovku:))
    sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Sivet. Džíny sú už riadne staré, ale hneď som si na ne spomenula, len čo som s čižmami dorazila domov :D

      Odstrániť
  8. Babo, je to krásná barevná kombinace. Moc Ti to sluší :-) A samozřejmě jsi opět skvěle zvolila místo. Zdravím bLeCha

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Perfektní ohoz, fakt dobré!!! Ro

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram