4. Štedrý deň - blogerky 50+

Kapustnicu už mám uvarenú, opekance a koláče origoš z východného Slovenska mi zaslala moja košická kultúrna úderka (ďakujem!), byt je po nálete detí aj tak zase hore nohami, celkom s radosťou si sadám ku počítaču, aby som dokončila seriál o blogerkách 50+.
Ďakujem všetkým žienkam, ktoré mi poslali dobré tipy, pomohlo. Nie všetky (a i celkom úspešné) blogerky sú vycapené i na Instagrame (odkiaľ beriem fotografie) a naopak - mnohé kúlové instagramové baby nepíšu blog. Žien po päťdesiatke, ktoré sa rady parádia, je na celom svete neúrekom, týchto 24, ktoré som vám postupne predstavila, je len mnou individuálne vybraná vzorka. Dúfam, že ste si nejakú typovo podobnú kamošku našli, alebo ste len tak pokukali, ako blbnú štýlové babičky.





Tu je posledných šesť inšpiratívnych žien:

19. Silvie Estrade (Francúzsko)


Po rokoch vedenia dvoch butikov s konfekciou sa Silvie rozhodla zmeniť svoj život i prácu a otvorila si vlastnú agentúru, v ktorej poskytuje poradenstvo v oblasti budovania osobného štýlu a vizáže. Blog: Enfin Moi
Môj blog je odrazom mojej vášne a neustáleho záujmu o trendy... je mojou filozofiou života.
Instagram: https://www.instagram.com/enfinmoi/

20. Beth Djalali (USA)


Beth je presvedčená, že krásny šatník sa dá vybudovať cenovo dostupnými kusmi a nemusí zruinovať peňaženku. Blog: Style at certaine age
Keď vyzeráš skvelo, cítiš sa skvelo!
Instagram: https://www.instagram.com/styleatacertainage/

21. Susan B. (Francúzsko)


Bývalá administratívna pracovníčka je už na dôchodku. Blog začala písať v roku 2007 ako jedna z prvých blogeriek v zrelom veku.

Blog: Une femme d´un certain age
Verím, že osobný štýl je formou sebavyjadrenia.
Instagram: https://www.instagram.com/susan_unefemme/

22. Bärbel Ribbeck (Nemecko)


Bärbel poznám osobne, je to veľmi veselá kopa a mimoriadne inšipiratívny človek. Je úspešnou lifestylovou blogerkou a vášnivou cestovateľkou. Blog: Ü50
Som tu... Nemám nijakú predstavu, kam povedú moje vpády do virtuálnych svetov.
Instagram: https://www.instagram.com/uefuffzich/

23. Charlene Harreveld (USA)

V mladosti bola niekoľko rokov modelkou, dnes má spoločnosť na výrobu ručne tvorených pohľadníc. Pred pár rokmi venovala všetok svoj čas (úspešnému) vyliečeniu manželovej rakoviny. Blog: Fashion Meets Fifty

Chcem rozprávať svoje príbehy v období, ktoré sa nazýva vyprázdnené hniezdo.
Instagram: https://www.instagram.com/fashionmeetsfifty/

24. Lyn Slater (USA)

Svetová módna ikona s osobitým štýlom, ktorému sa hovorí, že už je "na hrane". Profesorka a spisovateľka a dnes už i modelka mnohých prestížnych značiek sa stala slávnou náhodou. Čakajúc na kamaráta pred Lincolnovým centrom počas Fashion Weeku, ju obkľúčili fotografi a začali ju fotografovať. Blog: Accidental Icon
Začala som písať (blog) Accidental Icon, pretože som mala problém nájsť módny blog alebo časopis, ktorý by ponúkol modernú mestskú intelektuálnu estetiku.
Lyn usiluje, aby ľudia pochopili, že i ľudia v zrelom veku majú právo obliekať sa tak, ako sa im páči a nosiť to, v čom sa cítia pohodlne.

Instagram: https://www.instagram.com/iconaccidental/

Zažitý stereotyp, že krása a štýl sa týka žien len do nejakej tridsiatky, prestáva platiť. I módny priemysel si všíma zrelé ženy a oceňuje ich jedinečný šarm, Lyn už nie je jediná. Čo nás po vráskach a nejakom tom kilečku navyše!

Želám vám krásne Vianoce, dievčence!



Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Díky Evo, zase jste vybrala moc dobře. Některé blogerky také sleduji a těmi ostatními se ráda seznámím. Teď na vánoční svátky bude konečně víc času. Sleduji vás moc ráda, akorát nestíhám na vše reagovat a tak využívám dnešní vánoční čas a přeji vám krásné sváteční dny, hodně inspirace, nápadů a stále dobré nálady. Jste fajn Baba, zachovejte nám přízeň i v příštím roce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za povzbudivý komentár a tiež želám krásny vianočný čas!

      Odstrániť
  2. Nádherné outfity :) a děkuji Ti Evi za tipy, jaké nové (pro mě nové) blogerky mohu sledovat :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram