Sprievodca outletmi II. - Pietro Filipi

"Tím pražských návrhárov tvorí kolekcie v limitovanom počte a v jedinečnom elegantnom štýle". Reč je o domácej značke Pietro Filipi, ktorá sa už vypracovala medzi značky drahšie - jednotlivé kusy oblečenia kúpite v násobkoch tisíc korún. V Prahe má značka i svoj kamenný outlet. Obchodík je celkom nenápadný, zastrčený v ulici s bytovými domami. Toto som musela opáčiť a veru neľutujem.





Outlet nemá nijaké výrazné označenie. Vo vnútri sú však samé poklady a mnohé i za príjemné ceny. Čo sa tu predáva? Nepredané kusy zo starých kolekcií, prototypy a výrobky druhej akosti, ktoré do predajní nešli.

Prototypy??? No áno, natrafiť tu môžete na unikátne šatstvo, z ktorého bol vyrobený iba jeden kus. Napríklad vraj tento kabát, škoda, že mi bol veľký.


Kabát som objavila i na stránkach spoločnosti. Podľa rozloženia kára na vreckách to nie je ten istý kus. Predavačky mi ho však predstavili ako prototyp, nuž musím im veriť. Medzi kabátmi na stránkach veru nikde nie je.

Teším sa však, že som zo štendra vytiahla just ten kabát, ktorý firma použila pre svoju propagáciu.

Foto: www.pietro-filipi.com

Sivé sako so žltým károm vpravo (rovnaké ako nohavice na obr. hore) je zo skutočne fajnej látky, radosť chytiť do ruky. Tentokrát mne malé.


Kabáty a saká sú stále nie celkom za facku, aj keď sú zlacnené. Zato tričká, pulóvre, jeansy zo starších kolekcií už majú ozaj sekáčové ceny.


Všetok tovar je nový, vrátane doplnkov od rôznych výrobcov.


Kúpila som si zopár maličkostí, ale i tak kvičím rozkošou. Objavila som tu talianske kožené jazdecké čižmy s vysokou sárou, furt som po takých túžila. Zlacnené o dve tretiny. Veď vravím, že sa tu dajú nájsť skutočné fajnoviny. Jediné šťastie, že je obchod odo mňa tak ďaleko!

Kde outlet nájdete? Na Maninách 315/4, 170 00 Praha 7 (zastávka električky Maniny)
Česká značka Pietro Filipi
pôsobí vo svete módy už viac ako 20 rokov.
Príbeh začína v roku 1993, kedy sa zakladateľ Petr Hendrych rozhodol založiť značku, ktorá bude vytvárať kvalitnú českú módu, ktorá by ľuďom pomohla vyjadriť svoj vlastný štýl.
Pri vzniku názvu značky sa inšpiroval Talianskom, krajinou, ktorá udáva trendy nielen v oblasti módy.
V tej dobe sa mu narodil aj prvorodený syn Filip a kombináciou krstných mien a spomínanou talianskou inšpiráciou vzniká nová česká značka – Pietro Filipi.
(text zo stránky www.pietro-filipi.com)
Článok nie je reklamný, nikto mi zaň nič nedal. Toto je dobrý tip pre dámy, ktoré neznášajú sekáče, milujú kvalitu, ale predsa len majú hlbšie do vrecka. Výrobky spoločnosti Pietro Filipi predstavujú nadčasovú módu, ozaj vhodnú pre zrelé ženy. Pre všetky mimopražské dievčence: spoločnosť má outlet aj na svojich stránkach a i pre Slovensko:
https://www.pietro-filipi.com/sk/outlet.php



Baba Slováková

2 komentáre:

  1. No teda pani Eva, Vy vždy objavíte nejaký poklad - a ešte k tomu aj česko(slovenský):)) Vôbec som teda nevedela, že je to česká značka (my zatvrdelé federalistky to berieme ako československú:)). Podľa záberov same pekné veci a ten kabát, či sako pre Vás ako stvorené!! Škoda, že nerobia viac kusov vo všetkých veľkostiach. Ale zrejme v tom je to čaro a jedinečnosť - veci nie sú tuctové.Pozriem ich stránku, dík za typ.
    Pozdravujem Sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni robia, samozrejme, všetky veľkosti, ale konfekcie, ktorá ide do predajní. Kabát a sako sú z tých prototypov a dostať ich len v tomto outlete. Možno sa objavia v jarnej kolekcii, neviem. Dali ich na svoje reklamné fotky, snáď to dajú i do sériovej výroby.
      Je to ozaj dobrá značka, materiály kvalitné, návrhári špičkoví, kolekcie nadčasové a spolupracujú aj s rôznymi celebritami (aktuálne je to Simona Krainová). Len tie ceny sú už pre mňa vysoké, preto sa teším outletu.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram