Masáž na rast vlasov?


Už je to tu. Nech robím, čo robím, hormóny sú sviňa. Celý život pyšná na husté vlasy, už je ale po nich :( Odrazu sú nejaké tenké, začína presvitať vlasová pokožka, redšie sú. Padajú? To asi nie, len ich je menej. Nerastú a či čo? Celkom odrazu to predsa len neprišlo, pozorujem to tak od 55-tky.
Na klimaktériu je desivé najmä to, že prekvapuje stále niečím novým. Človek si najprv myslí, že tá nedržiaca frizúra je momentálny stav - stres, blbý šampón a či čo. Len po určitom čase mu svitne, že ide o trvalý stav zhoršenia kvality vlasov, panebože - hádam len nie nezvratný?!




S masérom Matyášom Chrtom sme hodili reč, či by nepomohla napríklad taká masáž hlavy.

Masáž na posilnenie vlasov


Nuž, Matyáš si myslí, že masáž kvalitu vlasov ovplyvniť môže. V prvom rade masáž hlavy pomáha odbúrať stres, ktorý je jedným z faktorov na ne určite negatívne vplývajúcim. Zároveň sa správne prekrví vlasová pokožka. Masáž sama o sebe však nie je veľmi efektívna, ak je s vlasmi už nejaký problém. Ideálne je kombinovať masáž s prípravkami na podporu rastu alebo zastavenie padania. Masážou sa podporí ich vstrebanie.

Trecia masáž na posilnenie korienkov


Krúživá masáž bruškami prstov sa dá robiť aj doma pri umývaní vlasov. Treba začať nad čelom a premasírovať pomaly celú hlavu až po temeno a rovnakými pevnými a pomalými krúživými pohybmi späť. Masáž sa musí robiť dôkladne, inak nebude mať nijaký účinok.


Špeciálne masáže pre vlasy


Indonézska na rast je vhodná najmä pre dlhšie vlasy. Začína sa najprv uvoľnením krku a potom sa vlasy naťahujú v hrubých prameňoch. Napnú sa a potom uvoľnia, na konci cítiť jemné pálenie.

Rotujúca na prekrvenie vraj prinavráti vlasom zdravý vzhľad, lepší rast, lesk a pružnosť. Brušká prstov oboch rúk sa vložia do vlasov a rotujú na jednom mieste aspoň minútu. Potom sa prsty presunú na iné miesto a postupne sa takto premasíruje celá hlava. Nakoniec sa dlane položia na čelo a prejdú pomaly po celej hlave, aby sa pokožka upokojila.

Tieto masáže sú už náročnejšie a mal by ich robiť masér, prípadne skúsený kaderník.


Začnem sa ja teda obzerať i po nejakých špeciálnych prípravkoch pre vlasy v klimaktériu. Odrazu som si spomenula, že po každom pôrode som sa musela dať ostrihať, taký to bol hormonálny záhul. Tentokrát sa hladina hormónov mení pomaličky, ale isto. Kolagén, ktorý beriem, sa začal zatiaľ pozitívne podpisovať len na kvalite nechtov.

Máte nejaké dobré rady, zaručené tipy?

Tu je inak to dávno sľúbené video aj s mojím starým telom na masérskom stole :) Autor videa Karel Fakson ho zostrihal celkom dcentne, čakala som väčšiu hrôzu. Vďaka!



Kontakt: Matyáš Chrt, DiS., sportovní a rekondiční masér
728 383 610, matyas.chrt@email.cz
FB stránka: Matyáš Chrt -masáže

Súvisiaci článok: Telo mladé, kosti staré!





Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Také tak v posledních dvou letech nadávám na šampony,že mám nějaké divné vlasy.Ale v tom to nebude.Ach jo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobne... Najprv som striedala šampóny. A potom mi to došlo... :(

      Odstrániť
  2. Tak jsem koukala na tu masáž a úplně jsem cítila to blaho...
    Miluju mytí hlavy u kadeřnice, to úplně "vypnu" a bere mě spaní...báječný relax!

    Zdraví Hana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Věřím, že masáž může pomoci, prý je dobré také prokrvovat pokožku hlavy česáním/kartacovanim. Hormony jsou potvory, místo kdysi hustých vlasů na hlavě je mám teď všude na podlaze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tu na blogu, Dášo, pred pár rokmi sebavedome vykrikovala, že sa dám rituálne ostrihať až v šesťdesiatke. Hm... a už skracujem, veru. To sa nedá nič robiť.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram