Tajuplný vzor


Jasné, že som do dcérinho kufra nabehla hneď, len čo zavítala... a že som o zvieracích vzoroch v minulom článku nepísala náhodou. Vyhrabala som tielko a radostne skonštatovala, že ide o módny vzor v dezéne kravskej kože. To som si ale navarila!


Fairy je vegánka. Nielenže mäso, ale ani to kravské mlieko nemôže ani len cítiť.
"Zabudni!!! Ja by som si predsa nikdy nijakú kravu hnusnú nekúpila!!!" - rozhorčila sa spravodlivo.
Jáj. No dobre teda. Takže - čo to vlastne je?
"Kúlový grafický dezén," - dostalo sa mi poučenia.




Takže grafický dezén, dobre no. Ja tam vidím niečo iné a najmä... mám ku tomu tielku úplne presný náramok. Okamžite ho rekvírujem.

Zbierka sôch v Museu Kampa


Naša Fashion Tour pokračuje od Musea Franze Kafky do Musea Kampa.  Nie, pri slávnych Miminkách Davida Černého sa fotiť nebude, tu sa fotografujú úplne všetci.

David Černý

Nadace Jana a Medy Mládkových sa stará o rozsiahle zbierky moderného umenia a prispieva tak o zachovanie českých a i stredoeurópskych kultúrnych hodnôt. Okrem veľkých zbierok konkrétnych umelcov patrí k najrozsiahlejším Sbírka strědoeuropského umění, ktorá obsahuje české, slovenské, poľské, maďarské a juhoslovanské umelecké diela najmä zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov.


Meda Mládková začala navštevovať Československo v roku 1967 po devätnástich rokoch emigrácie. Obchádzala ateliéry umelcov, ktoré boli plné vynikajúceho umenia. Hranice sa pre Mládkovcov opäť zatvorili v roku 1984. Jan Mládek sa pádu komunistického režimu nedožil a pani Mládková sa mohla v roku 1989 opäť vrátiť. Od tej doby systematicky pracovala na vytvorení pražského múzea pre ich zbierku, ktoré napokon vzniklo v Sovových mlýnech pod názvom Museum Kampa.

Olbram Zoubek
Mládkovci podporovali predovšetkým tých umelcov, ktorí v komunistických krajinách takmer nemali šancu niečo predať. Každý ateliér pani Meda navštívila i viackrát, kým si vybrala. Zbierka, ktorá vznikla, je teda osobne vyhranená.

Aleš Veselý

Určite ste si všimli, že toto ani náhodou nie je prvý článok z prostredia múzea. Zabijem sa, keď to tu milujem?! Sochy sú nielen v átriu, ale i kade-tade po okolí a dokonca i na Vltave.






Titáni, Emilie Benes Brzezinski

Keďže dcéra tvrdí, že vzor na tielku je grafickým dizajnom, krásne sa ku zbierke sôch hodí, či? Ja však vidím celkom jasne, že je to kravská koža. Bohémska lietajúca krava. Som teraz zabila, čo?!
Vy tam čo vidíte?

Outfit:
Tielko: Atmosphere
Kardigán: s.Oliver
Nohavice: Zara
Kabelka: Zara
Lodičky: Rockport
Náramok: rohovina, preleť - mám ho strašne dávno, takže už ani napamätám, odkiaľ je

 





Baba Slováková

16 komentárov:

  1. Jasně, je to kráva jak vyšitá!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kráva je buď hnědě nebo černě flekatá, nebývá trojbarevná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veruže býva aj trojfarebná. Vo vzácnych prípadoch. Doložila som obrázok :D

      Odstrániť
  3. Další inspirace navštívit zajímavé místo.Mne dnes zaujaly hlavně lodičky.S dcerou se smějeme,že je vidíme jen na fotografiích a IG.Nikdy jsme lodičky této barvy a že je obě chceme, v obchodech neviděly.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale no tak! Lodičky som kúpila v Prahe na Václaváku u Baťu, aj keď je to iná značka. Kukla som teraz ich stránky, hm... takéto isté Rockport majú len čierne matné kožené, ale našla som podobné krémové lakované Baťa Insolia za 999,- kačiek.

      Odstrániť
    2. No zkusíme to,i když v botách od Baťi já nedokážu chodit.Nevím jak bych to popsala, snad málo pružné,odpružené.?Proto tam ani nechodím.Mám od nich překrásné kožené temně modré mokasíny,ale došlap je tak tvrdý,že se na ně chodím /už několik let/jen dívat do šatny.A nedokážu je vyhodit,jsou fakt krásné.Ale jestli je to jiná značka,tak by to možná šlo.Díky za odpověď.

      Odstrániť
    3. To sú tiež Baťa, ale séria Insolia je taká tá vyššia baťovská kvalita. Aspoň to tvrdia.

      Odstrániť
  4. jaj, či som sa zabávala, väčšina by s kravou dala folklór, no ale takto to sklbiť... jana k.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A kdeže ja už tu len nájdem dajakú tú roľu a kravy???

      Odstrániť
  5. Byli jsme tam s Jankem a Sofi byla z těch velkých mimin paf.
    Jinak souhlasím -kráva :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ony tie miminká sú tak desivé, až sú krásne. Hehe, tuším mi tielko zostane, keď Fairy presvedčíme, že to krava je!

      Odstrániť
  6. Dobry den, suhlasim s tym, ze je to krava, ved aj ilustracny obrazok to dokazuje :-) A ten vzor je vlastne vskutku vyborny! Vdaka tolkym farbam by sa dal dobre kombinovat. Sochy zozbierane pani Mladkovou su krasne, nedavno sme ich obdivovali pri prechadzke po Kampe, takze dakujem za dodatocny vyklad k tejto umeleckej open air vystave. Na miminka jeden znamy zo zahranicia, ktory okolo nich siel pocas svojej sluzobky v Prahe, napisal na Faacebooku takyto postreh: "Strange locals on my way to work". Vystizne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som sa zasmiala tomu výroku. Miminká boli na Žižkovskom vysielači najprv len v rámci nejakej výstavy. Ľudia na to hrozne nadávali, po ukončení akcie šli dole. Ibaže medzi zahraničnou odbornou verejnosťou to malo naopak taký úspech, že o nejaký rok sa inštalovali naspäť. Vďaka Černému má Praha takéto často úsmevné sochy... aké majú vlastne i ostatné európske metropoly.
      Aki Fairy zistí, že ten vzor je ozaj krava, tielko je navždy moje! :D

      Odstrániť
  7. Konečně jsem se rozhodla Vám napsat. Sleduji Vás již déle (objevila jsem Vás přes Módní peklo), ráda čtu Vaše postřehy a obdivuji Vaši energii. Umíte si všimnout různých drobných detailů a hlavně Vám nechybí cit. Pro všechno. Proto je Váš blog tak inspirativní. Přiznám se, že barevností to není pro mne, jsem zimní typ, ale inspiraci u Vás stejně hledám. Jako milovnici černobílých kombinací jste mě potěšila zebřím sakem a tunikovými šaty. Je mi také přes padesát a oblékám se s radostí každý den. Nosím i vámi zmiňované barevné tenisky, rifle, kašmírové svetry, bílé košile, hedvábné šátky....A když někdy ráno při odchodu do práce začínám být líná třeba z botníku vytáhnout jiné boty, které by více ladily s oblečením, tak si vzpomenu na ženy jako Vy a řeknu si Baba Slováková by určitě líná nebyla. Tak jste mojí nejen inspirací, ale i vzorem. Ráda sem k Vám budu pravidelně chodit nakukovat. Mayda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám, Maydo, za tak krásny a povzbudivý komentár! A hlavne za to, že ma čítate. Netreba sa vzdávať estetična v nijakom veku. Už z nás nikdy nebudú sexice, ale upravené by sme byť veru mali. Dokonca by to malo byť presne naopak - čím viac rokov, tým väčší dôraz na celkový vzhľad, lebo to, čo sa mladým vďaka mladosti akosi prepečie /tie vyzerajú dobre hádam vo všetkom/, nám sa už veru neprepečie. Tak si len myslím, že je lepšie byť stará upravená dáma ako stará neupravená šedá myš. Tie sú už načisto neviditeľné.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram