Prvosienkové retro



Primose yellow (prvosienková - primulková - petrklíčová žltá) je jednou z trendových farieb tejto jari. Trendová to ja teda prudko som, ibaže šrajtofľa zíva prázdnotou. Načim mi teda do starých zásob načrieť a starodávne hábočky vypigľovať.




Dvojdielne viskózové šaty opatrujem už dvadsať rokov. Nenosila som ich, lebo som sa stále odhodlávala, že skrátim sukňu. Toľko rokov som sa odhodlávala, až som prišla na to, že veru nič neskrátim. Horný diel je bez rukávov, už mi na to treba dajaký ten svetrík a ak skrátim sukňu, bude po proporciách, však viete.



Trojštvrťová dĺžka sukne a svetrík


Trojštvrťová sukňa nie je až taká márna. Nosí ju občas samotná Anna Wintour, Helen Mirren, ba i Victoria Beckham ju tento rok vytasila. No a všetky tri nosia ku tomu svetríky. Spomínate si? Svetríky sme nosievali ako mladučké dievčence ku všetkým spoločenským šatám na dedinské tancovačky. Tak sa mi zhnusili, že som ich roky rokúce nahrádzala sakami alebo kadejakými bundičkami. Ani mi len na um nezišlo, že sa raz stanem svetríkovou maniačkou.



Elegantné topánky pre... šesťdesiatničky


A už je to tu... Mám prvé topánočky na ozaj nízkom podpätku. Vážne babkovské. Vysoké podpätky vraj patria do kategórie "na sedenie", napísala mi raz jedna čitateľka. Tak veru... v štekľoch sa už na prechádzku do mesta nevyberiem. Vysoké podpätky na presun z bodu A do bodu B nosievam leda tak v taške a prezúvam sa na mieste činu. Čo ale na nohy, keď sa chcem práve do mesta obliecť trošku elegantnejšie? Ani tie tenisky nie sú všemocné.

Musím povedať, že ma topánky preniesli spoľahlivo celým Václavákom, cez najväčší komplex pasáží v Prahe až po túto oázu v samotnom cente. Vo vnútri sú vystlané jemnou pravou kožou, vrch je lakovaný.

Za mnou je kostol Panny Marie Sněžné, vykrúcam sa vo Františkánskej záhrade. Dostanete sa do nej napríklad cez pasáž Světozor na Vodičkovej ulici alebo cez pasáž Alfa rovno z Václaváku. To ticho vás prekvapí. Záhrada je obklopená vysokými budovami, ktoré ju dokonale chránia pred hlukom veľkomesta.



Brošne, brošne, samé brošne...


Vrátili sa do módy, kutrajte v šuflíkoch. Nosí sa nielen jedna, ale i niekoľko naraz. Tak som si dala rovno dve. Sú to aj tak braček so sestričkou.



Nastupuje zlatý klinec outfitu - jemnučké semišové rukavičky z rozsiahlej zbierky rukavíc klavírnej virtuózky Romanky Ježdíkovej. Už sa usmievam popod fúz, lebo dobre viem, ako tá nádhera v skutočnosti na rukách pôsobí...


Výsledok je jasný. Moderná gazdinká asi tak z prvej polovice minulého stroročia sa chystá umývať riad! Tip-top upravená. Veď ako inak. Vrátane červeného rúžu, bez toho sa správna domáca pani v kuchyni nezaobíde.



Ak som vás na túto trendovú farbu nabastvila, tak tu je jeden jarný kabát. Odfotené v Zare na Smíchove.






Outfit:
Dvojdielne šaty: Betty Barclay
Kardigán: Mango
Topánky: Gabor
Kabelka: Zara
Brošne: kúpila som ich na EXPO 2000 v Hannoveri v kolumbijskom pavilóne. Sú pozlátené 24-karátovým zlatom. Väčšiu som darovala mame, teraz sa vrátila ku svojmu menšiemu bračekovi...

Baba Slováková

8 komentárov:

  1. Moc hezký outfit. Krásná zahrada uprostřed Prahy a Vám to velmi sluší. Ro.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný outfit! Velice se mi líbí rukavičky. Ty jsou top.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám, pani Martina. Rukavičky sú ešte z minulého storočia :D Vlastne aj šaty.

      Odstrániť
  3. Jar je moje najobľúbenejšie obdobie. A vám to zas pristane, veru nie je vidieť že šrajtofľa je prázdná :D Len já ešte budem chvíľu trápiť nohy i keď práve teraz hľadám lodičky a chcem 7 cm podpatok. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď to ani nesmie byť vidieť! Topánky boli (ako inak) kúpené vo viac ako polovičnej zľave, sú ale očividne kvalitné. Šaty boli kedysi drahé a dobre uložené v kufri, vyzerajú ako nové...
      Na vyššie podpätky som tiež ešte nezanevrela. Som ale dosť aktívna a už sa mi nechce svoje behanie po meste obmedzovať kvôli boľavým nohám. Ako píšem - vysoký podpätok už iba na prezutie :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram