Striebro a zlato


Zdá sa, že sa vám žltý kabát páči a pre veľký úspech... treba opakovať :D

Ku predchádzajúcej kombinácii farieb som sa inšpirovala na internete, veď som to aj rovno a bez mučenia priznala. Tiež som múdra z neba nespadla. Ale túto zostavu som vymyslela sama.



Sivá so žltou výborne fungujú v interiéroch, budú sa kamarátiť aj na oblečení. Plisovanú sukňu s pulóvrom som kúpila počas jednej veľmi prudkej nákupnej horúčky na jeseň. Mala som vtedy hrozné výčitky svedomia, lebo v ten istý deň som splašila aj klobúk a kabát. Dnes však vôbec neľutujem, dobre sa to nosí i udržiava, nekrčí sa to a je to skvelý neutrálny základ pre kopec outfitov od jesene až do jari.


Striebro a zlato


Sukňa má veľmi decentný striebristý kovový lesk, čo vidno len celkom zblízka. V súvislosti s farbou kabátu mi napadlo dať si ku tomu zlato. Striebro a zlato - dobré, nie? Rustikálne, hrubé štruktúry látok mi však vylučujú jemné zlaté šperky, chce to niečo rovnako ruralistické.

Ešte že mám švagrinú keramičku... Chystá práve svoju prvú autorskú výstavu, napiekla toho požehnane. Vybrala som si teda keramické šperky so zlatou glazúrou. Tak tu teraz rozmýšľam, že by sa mi zišla aj nejaká príbuzná s handričkovým butikom :D




Šminkovňa


Ako sa šminkujem, som ešte nepísala. Nebolo veľmi ani o čom, lebo sa príliš nemaľujem. Krycí make-up len lepšie vykreslí vrásky a to ma teda dosť znervózňuje. Skončila som aj s očnými tieňami, nevidím nijaký dobrý dôvod dávať si na tote ryhy na viečkach ešte aj dáke tie trblietky.

Bežne si vystačím s jednou fantastickou hrubou a mäkkou hnedou tužkou. To je taký očný tieň i linka v jednom. Popamäti nakreslím linku a potom ju hubkou, ktorú ma tužka na druhom konci, rozotriem do stratena. Akože takô to dymovô líčenia. Založím okuľáre a skontrolujem, či zas nie krivo. Potom už len obočenka, riasenka, rúž a farba na líčka.

Tentokrát som to zobrala od podlahy aj s mejakopm, lebo som zistila, že mám doma tieň na oči skoro vo farbe kabátu - a to som musela rozhodne vyskúšať. Aj keď neviem, načo vlastne, keď už mám tú okuliarovú obscesiu.



Plisované sukne - pastva pre vetrisko. Najprv to dal spredu a potom si zgustol odzadu. A ja už začínam tárať, a tak končím. Dobre hovoriť je striebro, dobre mlčať je zlato.

Outfit:

Kabát: Rainbow
Sukňa: Zara
Pulóver: Mango
Kabelka: Mollerus
Topánky: Apepazza
Šperky: TündeR

 Súvisiaci článok: Veterno a pekne hnusne...


Baba Slováková

12 komentárov:

  1. Tak to je opět nádhera a ty Vaše vlasy, ta barva i vlnitost. Moje holička ma taky takovou barvu vlasů a sluší jí to. Mě to nedoporučila, škoda:-))Oblečení i šperky moc pěkně sladěne.Nejsem sukňový typ, ale vy ano a tato musí být příjemná. Hodně se mi líbí ten svetřík , myslím z Manga píšete, ten materiál, takove se kdysi nosily sukně nebo saka, jestli dobře vidím, ten by se mi moc líbil i pro mě, ale asi už bude pozdě na jeho koupi.Šperky se mi taky na Vás líbí, ty keramicke k Vám krásně jdou. Já jsem i nosívala, i hodně náramků a různým obdobím jsem si prošla, ale teď na sobě nesnesu nic kromě hodinek a střbrných delšich naušnic, bez těch už zase nemůžu být

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Děkuji, Jitko.
      Ja som tiež nohavicový typ :D Kým som nezačala písať blog, mala som v skrini len dve ceruzkové sukne a aj tie som nosila len na formálne udalosti. Niežeby som nerada nosila sukne, problémom sú vždy topánky. Pri mojej výške sa mi žiadajú vysoké podpätky a to je už dnes pre mňa na dlhšie nosenie únavné. Tie na fotkách majú strednú výšku a "bytelný" podpätok, mám ich už niekoľko rokov a dá sa v nich skutočne behať po meste... Cingrlátka som ale nosila vždy a ku všetkému :D

      Odstrániť
  2. Zasa krása!:) Aj sa to rýmuje... Nikdy by ma nenapadlo skombinovať zlato a striebro. A ako úžasne to ukáže. Naozaj fantastické... Celá ste krásna, vlásky sa už vlnia, očné tiene ladia. A tie "pečené" šperky ma dostali, tiež by som chcela takú švagrinú. Tá moja pečie, ale torty... Eva z HE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, pani Eva. Dnes už neplatí, že by sa tieto dva kovy nemohli kombinovať, malo by byť ale jasné, že je to zámer. Nie vždy to vyjde...

      Odstrániť
  3. Žlutá a šedá - to je báječná kombinace. A tu sukni a pulovrem jste si vybrala moc dobře, to se dá nosit napříč trendy a moc vám to sluší. K tomu líčení zralejších žen mám historku: Za dávných časů, kdy jsem ještě pracovala s mým mužem, byla v domě, kde jsme měli kancelář, dole drogerie s parfumerií. Jednou jsem tam pro něco zašla a natrefila na předváděcí akci jedné firmy s líčením. Nechala jsem se přemluvit a napatlali na mě mj. suchý krycí make-up. Rázem jsem vypadala jako stařena, a to mi bylo jen něco přes 40. Když jsem se vrátila nahoru do kanceláře, muž na mě nevěřícně zíral a pronesl: "Co se ti stalo?". Tím nechci říct, že bychom na líčení měly rezignovat, jen je třeba zachovat zdravou míru. Dcera měla kdysi učitelku, důchodkyni, mondénní, ale velmi sympatickou dámu, která však zapomněla, že zrak s věkem slábne. Výsledkem byl na obličeji ukázkový impresionismus, zdálky OK, ale zblízka poněkud rozostřeno.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ha, to sa stalo aj mne! Mala som štyridsať a vizážista mi dal pod oči suchý korektor a ešte to aj prepudroval! O toľkých vráskach som dovtedy nemala ani len potuchy :D

      Odstrániť
  4. Tak, to som bola zvedavá ako to s novým účesom dopadne a dávam jedničku s hviezdičkou. Musím povedať, že kaderníčku máte dobrú, lebo s mierou vystihla ako dať účesu šmrnc. Ešte by som si predstavovala ako dobrý kontrast ružovocyklamenový rúž (nie moc krikľavý). Práve kombinácia medených vlasov a takého rúžu ma prekvapila svojím elegantným pôsobením a zvýraznením oboch farieb zároveň. Ak si všimnete, aj Sarandonka a ešte viac Juliane Moore to tak kombinujú a je to perfektná omladzujúca kombinácia.Kabát je veľmi pekný slnečný a k plisovanej sukni skúste pre zmenu veľký hrubý pulóver a tenisky.
    Teším sa s Vami a čakám na ďalšie inšpiratívne príspevky.
    Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred pár rokmi dal, myslím, L´Oreal na trh sériu rúžov pre štyri herečky, každá iný farebný typ. Medzi nimi Julianne Moore... jasné, že som hneď na ne nabehla. Jeden bol taký ten cyklámenovo ružový a druhý telovo ružový. Ani jeden mi nepristal, Julianne má totiž takú tú priesvitnú bielu pleť. Bola som vtedy veľmi sklamaná, že nič, ale tvár mi doslova ožltla. Pokukám ešte Sarandonkine rúže, tam by som sa mohla trafiť.
      S obrovským pulóvrom som nosila plisovanú sukňu v osemdesiatych rokoch... a bola to presne takáto žltá farba. Ja blbec som ho dávno vyhodila, že nemoderný. A ako by sa mi teraz zišiel! Vďaka za dobré rady, obe sú podnetné!

      Odstrániť
  5. Moc vám to sluší.Vy dokážete tak nádherně kombinovat barvy.....Prostě dokonalé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Keby bolo oblečenie len o farbičkách, tak je to pre mňa brnkačka. Je to však aj o postave, materiáloch... celá veda, niekedy sa mi až z kečky parí, keď kombinujem. Ale učím sa...

      Odstrániť
  6. Moc krásně sladěné. Prostě to umíte. Moc ráda si vždycky počtu a už se těším na další příspěvek, nejen na skvělé outfity, ale hlavně na Vaše psaní a půvabnou slovenštinu. K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám veľmi pekne. Ja sa tiež podozrievam, že ma to písanie baví viac, než to stajlovanie :D
      Vyskladať outfit je drina, fotografovanie strašná otrava, ale to písanie mi ide akosi samo...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram