Staré tetky, nenoste sivú!

Tiež sa vám zdá, že všetky tie zaručene dobré rady pre ženy po päťdesiatke nepíšu ani náhodou päťdesiatničky? Tipujem, že to budú tak tridsaťročné šumienky, ktoré prežívajú krízu z tridsiatky, celé sú vydesené, že vstúpili do zrelého veku. My im už musíme zákonite pripadať, že sme jednou nohou v hrobe.
Jedna z týchto múdrych rád, ktorá sa opakuje hádam v každom článku, ako sa obliekať v zrelom veku, znie - nenoste sivú! To ako fakt? A prečo vlastne nie? Neutrálnych farieb nie zase tak veľa.


Sivá je veľmi moderná farba a výborne sa dá kombinovať s ostatnými farbičkami. Tento outfit je na počesť čitateľky Oľgy (pozdravujem), ktorá mi v komentároch napísala, aby som plisovanú sukňu skúsila skombinovať s hrubým veľkým pulóvrom a s teniskami. Skúsila som a vyšlo z toho pohodlné oblečenie do mesta.


Outfit vznikol veľmi spontánne. Včera začal Dyzajn Market Jaro na piazzette Národního divadla, oblečenie som mala prichystané, ibaže sa do rána neskutočne ochladilo. Takže zmena, treba sa obliecť teplo. Naobliekaná som pod pulóvrom ako cibuľa a ešte som naň navrstvila aj svoj sivý kabát. Aj tak mi dnes statočne tečie z nosa...





Reportáž z Dyzajn Marketu bude, aj keď som si tentokrát nekúpila nič. Ešte predtým som totiž obehala Národní třídu a objavila som tieto tenisky. Ako sa mi to už stáva - posledný pár v prudkej zľave, ktorý čakal len na mňa. Sivé tenisky som mala vysnívané a tieto sú joj, že fajné. Decká, mám conversky a ešte ku tomu načisto najinakšie, teším sa preukrutne.

Fotky sú z predajne Destroy a v teniskách som neodišla. Vonku hnusne a aj popŕchalo, budem si týchto miláčikov šanovať do lepšieho počasia. Odišla som v starých, ale celou cestou som škatuľu s novými hladkala :D


Takže ja sivú nielenže nosiť budem, ale ju do šatníka aj pravidelne prikupujem. Dúfam, že sa tiež neriadite tými nezmyselnými radami a nenecháte si kaziť radosť zo života. O slobode, ktorá nastáva po vychovaní detí, nemajú tridsiatničky ani len potuchy.


Outfit:
Sukňa: Zara
Pulóver: South
Kašmírový šál: Lancôme (bol to reklamný šál ku parfému, darovala som ho mamičke a teraz sa ku mne vrátil)
Kabelka: Zara
Náramok s keramickým orieškom: TündeR
Tenisky /v ktorých som prišla i odišla/: Bama
Tenisky nové: Converse





Baba Slováková

32 komentárov:

  1. Máte pravdu, šedá je dobrá, jen se musí dát při kombinovani pozor, ne každá s každou jde dohromady. A taky souhlasím s tím, že pravý život začíná, až když jsou děti z domu :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám rada túto "kamennú" sivú, je trochu do hneda. A tie tenisky sú presne v tej farbe, nemohla som uveriť, že som také našla!

      Odstrániť
    2. Taky mám tu barvu ráda, ale nazývám ji méně poeticky "stará špína". Výborně se kombinuje s ostatními barvami, protože má tak nějak všechny v sobě.

      Odstrániť
    3. Stará špína je super názov. Inak ešte poetickejší tejto farbe pridelila spolčnosť Pantone "Shark Skin" - žraločia koža :D

      Odstrániť
    4. Zapomněla jsem vám pochválit ty tenisky, jsou senzační. Závidím vám tu malou nožku, moje děvětatřicítky by tak elegantně v teniskách nevypadaly. Mimochodem, po té hladovce jsem dneska už lyžovala, ještě mi trochu teče z nosu, ale jinak OK.

      Odstrániť
    5. Ďakujem, veď sa z nich aj vytešujem :D. Malá noha je obrovská výhoda, často nájdem nejaký posledný pár /ako tento/ vo veľkosti 36.
      Ja som na tom už tiež o poznanie lepšie, prestal konečne ten sopľopád.

      Odstrániť
  2. Wow conversky sú perfektné, naozaj trefa do čierneho a navyše k sukni sa hodia neuveriteľne. Na converskách je niečo zvláštne majú niečo, ako ja tomu hovorím, atmosféru (esprit). Keď si ich obujem cítim sa tak nejak ľahšie, vlastne to neviem ani popísať, ako keby som s nimi intenzívnejšie žila. V lete ich rada nosím s jeansovými kraťasmi (zas nie až tak krátke, vyhrnuté asi 10 cm nad kolenami) a tričkom. Už sa neviem dočkať, kedy ich vytiahnem zo skrine.
    Šedá áno, áno, áno. Je to aj moja obľúbená farba, tiež aj grafitová šedá. Aj ja si myslím, že je veľmi štýlová a kombinovateľná. Naposledy mám tiež rada khaki. Takže najnovší môj prírastok do garderóby je military košeľa.
    Natíska sa mi nápad, aby ste šatku miesto na krku uviazali do vlasov okolo hlavy. Možno menšiu, aby hlava nebola moc veľká, lebo farba Vašich vlasov a Vaše vyžarovanie si šatku do vlasov priam pýta a k tomuto šedému outfitu by bola pestrá šatka vo vlasoch ako stvorená.
    Prajem, aby Vás nádcha opustila čo najrýchlejšie. Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, na sivú nedám dopustiť. S tou šatkou je to super nápad, ale keď bude hádam teplejšie. Šály okolo krku nosím často a nie je to z plezíru. Mám zlomený krčný stavec, v chladnom počasí bez ochrany krku ani nevyleziem z domu, nesmie mi to prechladúť. A zdá sa, že som to ani včera neprechladla, mám už aj teplotu, toto vyzerá zas na chrípku!

      Odstrániť
  3. Ja milujem sivú farbu a nielen preto, že ako typickej zime to najviac pristane. Ale skutočne je tak, že v sivej úplne žiarim :). Pred x rokmi so milovala všetky odtiene béžovej, pieskovej farby a nechápala som, že prečo sa ma každý pýta na to isté, a to či mám nejaké zdravotné problémy. Vtedy som sa začala zaujímať o farby podľa typu pleti. Bola som na úžasnom školení u jednej veľmi renomovanej odborníčky na protokol a imidž. Nehovorím, že som odvtedy občas nezhrešila, ale je to veľmi zriedkavo. Aj to len pri takých lacných sezónnych veciach. Tie "väčšie" zásadne kupujem v mojich farbách. Skoré uzdravenie prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý den, můžete prozradit kde a kdo takové školení pořádá? Již leta si řikám, že bych ráda poznala svoje barvy dle typologie, ale navzdory pročtení mnoha článků, nedokážu sama sebe někam zaškatulkovat. Nosím co se mi líbí, barvy které mám ráda. Je pravda, že jsem hodně světlý typ, v zimě mívám nepěknou "vyblitou" barvu a často slýchám dotazy, zda jsem v pořádku, nejsem nemocná nebo unavená. Nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo být volbou barev na oblečení, takže děkuji za nakopnutí a případnou radu kam se obrátit na konzultaci.

      Odstrániť
    2. Ja jsem take světlý tip a sama jsem metodou pokus/omyl a s pomocí časopisů přišla na to, že jsem více méně letní typ, sluší mi studené, nepříliš výrazné barvy. Kolegyně, která je podle mne také letní typ, si oblíbila oranžovou, teplou červenou, bežovou a hnědou a nedá si to vymluvit, i když jí daleko více sluší třeba modrá. Jsou to prostě její oblíbené barvy.

      Odstrániť
    3. Dúfam, že sem môžem napísať,nemienim tu robiť reklamu nikomu ... kurzy osobného imidžu na Slovensku organizuje medzi inými pani Deana Lutherová a pani Mária Korčeková. Obidve sú úžasné dámy.

      Odstrániť
    4. To je OK, pani Majka. Pani Lutherovú poznám, je to o.i. odborníčka na protokol, dáma už na úrovni grófky Nostitz. Pani Korčekovú nepoznám, ale vygooglim :D Vďaka za dobré tipy!

      Odstrániť
  4. Veľmi pekné! Šedá je vždy dobrá, len ju stačí doplniť, oživiť nejakým doplnkom, šatkou... Výborná kombinácia s hrubým svetrom a teniskami - je to veľmi "mladé"... Gratulujem ku Converskám - kultová vecička. Ja mám vysoké (kotníkové) a vždy keď si ich obujem cítim sa ako puberťáčka - omladzujú. Nestihla som reagovať na výstavu Vášho brata - pri čítaní vášho článku som mala pocit, ako keby som tam bola. Nádherný príhovor ste predniesli - klobúk dole... Skoré uzdravenie prajem. Eva z HE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, pani Eva. Z tenisiek mám veľkú radosť... uff a vďaka aj za pochvalu za príhovor, to teší viac, než chvála handričiek. Pozdravujem, Baba

      Odstrániť
  5. Napriek tomu, že je celý outfit v šedej farbe je to veľmi štýlové a šik. Veľmi dobre Vám čitateľka poradila - plisovaná sukňa, teplý sveter a conversky dohromady proste paráda :)

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Pre mňa trochu nezvyk, keď nemám úzke džínsy, pripadám si ako skriňa, ale viem, že to je len taká moja optika...

      Odstrániť
  6. Ha, tak to je trefa :-) sluší moc ;-) a na tu svobodu se fakt těším...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka. Ono okrem tej slobody prídu aj také veci ako kŕčové žily a boľavé nohy :D :D :D Robím si srandu. Áno, telo zostarne, duša je však tá istá, pokiaľ je človek celkom zdravý, tak je tento vek naozaj nečakane príma.

      Odstrániť
    2. Tak ty křečové žíly mám už teď... Ale to není zas tak velký problém :-)

      Odstrániť
    3. Že nie je ?! Je, otca im naháňam, kŕčovým žilám! Nemôžem nosiť vysoké podpätky a ako rada som ich nosila :D
      Alebo to bude tak, že práve preto ich mám?

      Odstrániť
  7. Krásná elegantní kombinace. Tento blog jsem objevila teprve před 4 dny a jsem nadšená. Sama jsem ve stejném věku jako Baba, móda mě baví, šiju, lovím v sekáčích, kombinuju, ale tak nějak mi připadá že jsem v mém okolí jediná. Takovýto blog mi chyběl. Díky !!! Bibi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vitajte, Bibi! Nie ste jediná, už sa nás tu stretáva viacej "mladých starých" :D :D :D

      Odstrániť
  8. Conversky závidím. Že by som sa aj já po dajakých poobzerala? Ochh mám z lonska dvoje tenisky. Smutný smajlík. Aj sivo-sivá sa mi páčite, ale priznávam, že burgundy farba, alebo čierno-hrdzavá kombinácia sa mi na vás páčila viac. Zlomený krčný stavec? To sa vám ako stalo, to už ide skoro o život? Mám od porodu (dcera bude mať tohto roku 30) zlomenú kostrč a celú dobu má to zlostí. Ešte že to baby je dnes doktorkou farmacie, tak má može trochu kurýrovať :D :D Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stalo sa mi to pri autonehode, mala som dvadsať a s otcom sme sa prevrátili do jarku na strechu. Mysleli sme si, že sa nám nič nestalo /bol tam našťastie hlboký sneh/, ale stalo... Krk ma vtedy síce bolel preukrutne, ale nepripisovala som tomu nijaký význam. Až po ďalších dvadsiatich rokoch, keď mi to prechladlo a nastúpil cervikálny syndróm a ochrnula som na celú pravú polovicu tela, vysvitlo, že 5. krčný stavec bol kedysi zlomený. Chceli ma vtedy hneď v letku operovať, ale vylízala som sa z toho sama. Odvtedy si na prievan dávam sakramentský pozor. A áno... niekto hore ma má veľmi rád :D

      Odstrániť
    2. Tak to je dobre, kto by nás tu inšpiroval. Verím, že nehovorím len za seba. Tak sa nám opatrujte. Janina

      Odstrániť
  9. Tak, tomuto neviem veľmi prísť na chuť... hmmm.... a čo "zlatý rez" ? Ale ten "Jarný outfit" z minulého príspevku, to je iná kávička! Krása, krása, krása ( napriek nechuti k sakám), mladistvosť, sviežosť!
    Mimochodom, sivú mám aj ja rada...s bielou najradšej :-)
    Katarína V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sama som z tohto outfitu nie celkom "odvázaná", ako píšem, nebol prichystaný pre fotenie na blog, ale ako náhradné "cibuľoidné" oblečenie do náhleho ochladenia sa. Kebyže nenaďabím na tenisky, tak sa asi ani nefotografuje, ale tá radosť prevážila. Zlatý rez je odzadu outfitu... OK, uznávam, tak trochu pí krát oko :D
      Ten outfit s klobúkom? To viete, to sa inak kombinuje, keď je teplo. Neznášam zimu.

      Odstrániť
  10. Šedá má více odstínů a mně velmi sluší,i když už mám 60.Je to jedna z mých oblíbených barev,nosím ji ráda a často.Stejně tak i vám opravdu sedne a určitě i spoustě dalších žen "v nejlepším věku" :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja na sivej momentálne "fičím", lebo ňou postupne nahrádzam čiernu. Uvidíme, dokedy ma bude držať. Všetko raz omrzí :D

      Odstrániť
  11. Veľmi Vám to pristane. V poslednej dobe tiež siaham po šedých veciach.Teším sa na každý Váš nový článok a vidím že nás tu príbúda stále viac a viac 50+.
    Katarina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sama som veľmi prekvapená, koľko nás tu už je. Neočakávala som toľký ohlas, blog som začala písať ako svoj vlastný vnútorný boj so starnutím. Pohybujem sa medzi samými mladými ľuďmi a výstkyt toľkých "virtuálnych" priateliek v mojom veku mi samotnej dáva pocit akejsi generačnej príslušnosti ku skvelým ženám. Sme iná generácia než naše matky. Určite sme modernejšie a i vzdelanejšie. Kedysi bola žena po päťdesiatke "neviditeľná", my sme ale aktívne a hádam aj atraktívne :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram