Victoria Beckham Style


Tentokrát je to tak trochu hra. Ako hra na princeznú. Rovno na kráľovnú módy. Idem sa zahrať na Victoriu Beckham.


Ku štylizácii ma inšpirovali púzdrové šaty, ktoré som objavila v sekáči na Bělohorskej. Padli mi ako uliate, ibaže chyba lávky - šaty sú bez rukávov a pritom z hrubého teplého úpletu. Dajú sa nosiť len so sakom alebo so svetríkom. Asociácia púzdrové šaty + kardigán + kohútia stopa + sivá s čiernou ma vedie ku nápadu... z tohto vyrobíme Victoriu!





 

Victoria Beckham Style


Ťažkej úlohe predchádzalo podrobné štúdium outfitov známej módnej ikony. Odhodlanie bolo veľké, úsilie priam nadľudské.

Silueta, farby, frizúry, make-up

 

Posh Spice je veľmi úspešnou módnou návrhárkou. Navrhuje najmä ceruzkové sukne a púzdrové šaty, pričom jej inšpirácia koncom 40-tych rokov minulého storočia je zjavná. Všetci tak trochu odkukávame a Victoria konkrétne od Coco Chanel a Diora z obdobia, kým neprišiel so širokými sukňami (New Look 1947).



V diktatúre otrhaných džínsov sa jej navýsosť elegantný štýl okamžite ujal a ja som z neho tiež nadšená. Aj vám chýba tá noblesa starých dobrých čias?

Farebnosť modelov je strohá - len nie krikľavé farby. Čiera, biela, sivá, občas bordó, či hnedá.

Strihy vlasov tejto slávnej hlávky sú už legendárne. Frizúru ťažko napodobním, tak volím aspoň jeden z jej účesov - asymetrický chvostík, aby bola hlavička maličká. Nesmiem zabudnúť na okuliare, bez okuliarov to nepôjde. Skúšam dať opasok cez kardigán, ale zrkadlo hovorí, že nie, veru nie... Tak ešte dymové oči a telový rúž a ideš!


Gucciho pahýľ


Netušíte, čo to je? To je v našich končinách ľúbezné označenie pre umné nosenie kabelky tak, že je ruka zlomená v lakti, smeruje kamsi kolmo do neba, päsť je zovretá, len palec koketne trčí dohora. Sa tu čudujem, že nie prostredník. Kukajte, som posh a snob a mám vás všetkých na háku.

Ako ja, nebohá, vyrobím Gucciho pahýľ, keď mám psaníčko? Na pomoc si beriem nákupnú tašku s pekným zvučným logom, toto bude joj, že cool. Ak chcete vedieť, čo mám v nej, tak vedzte, že normálne topánky na nižšom podpätku. Rozhodne som v štekľoch nešla už z domu.

Topánky


Tu netreba ani veľmi skúmať. Vysoké podpätky treba, čím vyššie, tým lepšie. Uff - mám! A veľmi zachovalé, ba priam takmer nenosené, lebo toto je normálne nenositeľné. Ako to tá Victoria robí?


Šperky


Človek by na prvý pohľad povedal, že Posh Spice nijaké šperky nenosí. Pri podrobnom obzeraní fotiek zisťujem, že veru nosí. Stále nosí svoj snubný diamantový prsteň so šutrom ako bralo. Ku tomu podobné diamantové náušnice. A pozor, dámy! Rolexky. Zlaté rolexky, spravidla s kovovým pozláteným remienkom, má ich niekoľko vo všetkých odtieňoch zlata. Ku nim občas dáva nejaký ten subtílny náramok.

Idem teda rovno do šuflíka. Hľadať tote diamanty a rolexky. Nech kucrem ako kucrem, nijako ich neviem nájsť. Sa kamsi zatúlali, just, keď mi ich treba. Dávam si teda s povzdychom svoje staré automatické hodinky Orient, ktoré som dostala na dvadsiate narodeniny od manžela. Bol to môj úplne prvý luxusný darček. Z Tuzexu, prosím. Boli sme študenti a ešte som bola pre neho tá jediná. Cítim sa opäť veľmi bohatá. Pri tej spomienke sa musím usmievať.

 

Pančuchy


Mám chuť outfit dotiahnuť niečím ozaj extravagantným. Veľmi ženským, okázalým... a budú to silonky. Pani Beckham nosí pančuchy: žiadne, aby bolo vidno pekné solárkové chudé nohy, telové, dymové, čierne, vzorované a so švíkom.

Myšlienka na módu 40-tych rokov je tak nutkavá, že s veľkou dávkou odvahy naťahujem luxusné silonky so švíkom Penti Nostalji. So švíkom v členkovej časti poriadne zvýrazneným - s takzvanou "kubánskou pätou", ako to diktujú dnešné trendy.

Je to naozaj veľmi ženské, také dámičkovské, najmä v kombinácii s vysokým podpätkom. Neprehliadnuteľné. Experimentov sa asi netreba báť. Vykračujem si ako dáma, automaticky sa začínam vlniť v bokoch (!) a dcére i celej ulici padá sánka.



Viktorka u splavu


Hrám sa teda na Victoriu. Na mojej urputnej snahe pahýľovitého ohnutia ruky a zamračeného pohľadu do zeme sa s dcérou tak rehoceme, až sa mi rozsype frizúra, vlasy za ten svet nechcú byť spútané. Ani zábery so zrakom zabodnutým do chodníka veľmi nevyšli, zemská príťažlivosť je sviňucha. V našom veku už treba nosiť bradu pekne hore, dievčence!

Štýl Victorie Beckham je určite obdivuhodný. Vkusný a minimalistický. Ja som z nej vždy úplne paf. Hlavnou ozdobou všetkých jej jednoduchých, premyslených a luxusných outfitov je ale ona sama. Mnoho celebrít nosí jej modely, na nijakej to však nevyzerá tak dobre, ako na nej. Toto nenapodobníš, toto kráča výrazná osobnosť.

Vzdávam sa.


Človeka by z toho piclo! V tejto kaviarni robia fajné cappuccino s umelecky dotvorenou smotanou. Dáme si kávičku, hovorím mladej a myslím na super fotku s nejakým tým srdiečkom šľahačkovým. A ona mi prinesie toto! Takto to dopadne, keď sa Slovač hrá na módnu ikonu.


Máte tiež občas chuť štylizovať sa do nejakého svojho idolu? Ak áno, ozaj by ma zaujímalo, ako to dopadlo...

Outfit:
Šaty: George
Kardigán: Mango
Opasok: Devy
Kabelka: Zara
Topánky: New Look
Pančuchy: Penti Nostaji,  www.pentishop.cz
Hodinky: Orient
Prsteň a náramok: Cartier (tak trochu falošný)
Náušnice: vintage viktoriánsky (hehe) štýl so zafírmi

P.S. Pančuchy alebo punčochy? Musela som pozrieť do pravidiel slovenského pravopisu, už som načisto zblbnutá. Oboje. Pančuchy sú po slovensky, punčochy po česky. Tak. Konečne mám v tom jasno.


Baba Slováková

25 komentárov:

  1. Ach ty šaty jsou úžasné! Nesmírně Vám to sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka! Stáli neuveriteľných 125,- Kč, kúpila som ich asi tak pred polrokom a stále som nevedela, čo s nimi. Niekedy si musím na nápad jednoducho počkať...

      Odstrániť
  2. Po půlročním hledani jsem konečne narazila na blok, ktery píše žena meho věku a ještě tak užasně. Moc děkuji a těším se na další članky. Jste krásná žena a hodně jste mě inspirovala, co se sebou po padesatce. Jíťa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vitajte v našom klube päťdesiatničiek! Asi to riešime všetky, "čo so sebou", to je presné. Želám všetko dobré, Baba

      Odstrániť
  3. Co dodat - skvělé jako vždy! Máte moc hezké nohy v těch punčochách se švem, to si já bohužel nemohu dovolit, protože moje nohy jsou, jak říkala maminka, "čitelné". Ale komplex kvůli tomu nemám, manžel říká, že moje nohy jsou z hlediska statiky naprosto v pořádku :-).
    Já bych si chtěla zkusit stylizaci do Coco Chanel, i když jsem úplně jiný typ než ona.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, na Coco stačí nasupene a s ovsnutými kútikmi úst zazerať na svet. Robím si srandu. Coco Chanel úprimne obdivujem a raz by som chcela mať taký ten chanelovský krátky kabátik, joj! Ja si ešte možno vyskšam Edith Piaf, mám také piafovské čierne šaty, ktoré už normálne nosiť nebudem. Uvidíme...

      Odstrániť
  4. Pristane vám elegantný štýl. A tie šaty sú skvelý úlovok. Nemám žiadný idol do kterého by som sa štylizovala, ale občas keď si nie som istá či toto áno pozriem sa ako to nosí Sarah Jessica Parker. Som podobný typ. Punčochy pančuchy, s hovorenou slovenčinou problém nemám, ale s písanou už bohužial áno. Tak si pomožem s prekladačom z AJ ako sa to správne píše. A vaše just vždy čítám ako džast a potom na to pozerám prečo mi tá veta nedáva zmysel :D Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, na tom džast som sa srdečne zasmiala. Kedysi som spisovnú písanú slovenčinu ovládala úplne dokonale. Bezchybne. Články si po napísaní aj niekoľkokrát prečítam, niekedy som ale slepá a chybu prehliadnem. Blog aj tak s veľkou chuťou píšem mixom spisovného jazyka, hovorových slov (práve "just" je hovorové), nárečových výrazov, slangu, bohemizmov, germanizmov... Baví ma to. Lenže priatelia z Nemecka a zo Švajčiarska si to nevedia prečítať, lebo Google Translate na to kuká ako puk. Ale nepomôžem si, je to silnejšie ako ja...

      Odstrániť
    2. Mňa vaša slovenčina baví. Rozšíruje mi slovnú zásobu. A viete že Penti je turecká značka? V sobotu som si zašla trajektom do tur. Izmiru. A práve v Penti mala akciu kup 3 veci plať 2. Ale já si nakúpila telové prádlo, v léte pod biele oblečenie sa bude hodiť. Manžel má prehováral, že pojdeme spolu až bude mať volno, ale úprimne bez neho utratím menej. Tak som sa vyhovorila na zľavy v Mangu a hurá do sveta. Asi 6 x som prechádzala bezpečn. rámom kontrol je teraz viac. Aj podvozky aut sa kontrolujú pri vjazdu do podzemného parkoviska v nákupnom centre. Obavy trochu boli, ale dobre som nakúpila.

      Odstrániť
    3. Dúfajme, že to Turci nevyrábjú tiež v Ázii :D Ale ceny majú lepšie ako iné značky. Čítam, že je to tam dnes ozaj husté... Nevedela som,že sa tam oplatí chodiť na nákupy dokonca cez hranice, to máte dobré!

      Odstrániť
    4. V podstate vyrábajú. Keď sa pozriete na mapu, tak Turecko má iba hlavu v Európe a telo v Azii. Ale Penti je kvalitné, vygooglila som si, že pod touto značko vyrábajú od r. 1950. Na zlato, kožu, topánky sa oplatilo vždy. Poznáte obch.sieť Koton? Tá je turecká. A aj HM alebo čiastočne Zara šijú v Turecku. V porovnání s Erópou je tam lacná pracovná sila. J.

      Odstrániť
  5. Ako to tá Viktória robí, v tých štekľoch? No... zopár info tu prebehlo, že má vybočené palce a podstúpila oeráciu a že nosí mokasíny... Veru, v tom sa nedá chodiť celý deň... Mimochodom, aj keď to nie je VB, je to veeeľmi slušivé, pekné... tak na BS :-) A tie pančuchy... hmmm, supeer... celé! A s tým pahýľom :-D
    Katarína V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vám, Katarína. Ten pahýľ mi ale vyšiel, čo? Cvičila som si ho pred zrkadlom, je to hotová veda :D

      Odstrániť
  6. Vydarená action.....a hlavne že štýl a´la VB má aj punc vašej vlastnej originality! Teším sa na ďalšie.....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Naozaj sme sa ale s dcérou nasmiali. Kaviareň bola plná na prasknutie a všetci čumeli von, ako sa tam promenádujem po chodníku. Väčšinou tam sedia hostia z neďalekého hotela a verím, že si dodnes myslia, že videli nejakú miestnu star :D :D :D Keď sme vošli dnu, sa na nás dívali s posvätnou úctou.

      Odstrániť
    2. Tak sme práve zistili že nie ste introvert. A nezmrzli ste? Už aby sa tá zima odporúčala. Já si vždy vymyslím 3-4 kombinácie a teším sa na zimu, jaká budem kočka a keď to potom točím furt dokola, tak mi to lezie na nervy :D :D Janina

      Odstrániť
    3. Ale som introvert a niekedy strašný. Ibaže som odvážna školáčka :D
      Nie, nezmrzla som. Máme tu čudné počasie - poobede, keď svieti slnko, je tu teplo ozaj na pulóvre. A potom sa ku večeru prudko ochladí. Ten outfit, čo som dala dnes, sme fotografovali v ten istý deň ako VB. Len o nejaké tri hodiny neskôr. V domnení, že však je teplo, som vyštartovala vo svetri, len trochu teplejšie oblečená. Chyba... na posledných fotkách už vidno, aké mám bordové ruky :D :D :D

      Odstrániť
  7. Zdravím Vás, paní Evo, sleduji Váš blog už dlouho a velmi mě bavíte, musím říct. Jste krásná, chytrá a inspirující žena. A k tomu ta sexy slovenčina...pro muže to musí být vražedná kombinace,což? ;-). Jsme stejně staré (i malé;-) a jen mi potvrzujete, že zdaleka ne odepsané "předdůchodkyně".Alespoň já se poslední roky cítím asi nejpohodověji za celý svůj život a z Vás mám pocit, že je Vám taky fajn.Ten Beckham look Vám sluší moc, to už bych nedala, podobných lodiček mám hafo, ale už jsem si je v botníku zařadila do fochu "boty na sezení". Já jsem se konečně dočkala návratu šatů,širokých sukní a krátkých pastelových svetříčků 50.let.Velký zadek,z něhož mám celoživotní mindrák, úspěšně schován :-)))Oblečení, ve kterém jsem si jako malá hrávala z archivu mé maminky,teď s radostí nosím a těší mě, že mi styl chválí i moje studentky na gymplu. A to nejen před maturitou, ale i po ní :-)))). Ještě jednou Vás zdravím a těším se na další Vaše psaní. Milana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Usmievam sa, pani Milana. Ohromne ma pobavil výraz "boty na sezení", ten si musím rozhodne zapamätať. Ale usmievam sa najmä preto, s akým nadšením píšete o nájdení svojho štýlu, v ktorom sa cítite dobre, ba ste i obdivovaná. To je paráda! Ja mám pocit, akoby sa vracali všetky retro štýly minulého tisícročia, už nám aktuálne "hrozia" aj osemdesiatky. Ale to je jedno, aspoň si každá môžeme vybrať, čo nám pristane... a často to vybrať aj rovno zo skrine :D Aj ja Vás pozdravujem a ďakujem, že ma čítate. Baba

      Odstrániť
  8. Krásná žena, perfektní a vtipný článek. Úplně nejvíc je ta poslední fotka, tam jste opravdu okouzlující. Jednou jsem Vám psala na MP, že jste typ jak Simona Stašová. Ale to není tak úplně pravda... Jste daleko hezčí, ženštější a noblesnější než ona. Fandím Vám a doufám, že jednou budu mít podobný životní nadhled, šarm, vtip, laskavost a krásu, jakou máte Vy. S pozdravem Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj sa Vám páči tá posledná fotka??? Veď je strašná! Ale dala som ju, lebo ten môj výraz presne vystihuje pointu článku :D
      Tiež Vás pozdravujem, Baba

      Odstrániť
  9. Pięknie i stylowo. Masz świetną figurę! Piękne kolory i wzory. Zestaw PERFEKCYJNY! Zachwycam się!

    Pozdrawiam!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dziękuję bardzo, Magdalena! Pochwała mnie cieszę dwukrotnie.
      Podziwiam twój styl!!! Pozdrawiam, Baba

      Odstrániť
  10. Tato hra se vám moc podařila. Váš blog je skvělý právě proto,že neberete tu módu tak úporně, ale spíš hravě, lehce.... U nás na jihu Moravy také hovorově říkáme pančuchy nebo pančucháče. No vždyť na Slovensko je to kousek...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram