Nový šlafrok


Konečne som z chrípky aj z herpesu von. Nuž nelením, volám švagrinkú, hybaj fotiť!

Pôvodný plán bolo fotografovanie vo vnútri. Aj sme si vínko naliali, aj sme sa so svetlom vytrápili. Sľúbila som kdesi v komentároch, že dám nejaké fotky z bytu. Nuž dám ich, fotografovali sme asi dve hodiny. Ibaže je to bieda, musím sa poriadne vyhrať s editovaním. Tma tmúca, tak veru.



Tento outfit je druhý v poradí. To sme už nemali ani nervy, ani chuť. Vybehli sme teda von. Horúčava tu ešte veru nie je, ba priam celkom slušná zima stále. A ja v rekonvalescencii, však viete. Toto bolo cvak-cvak a hotovo. No a pozrimeže sa, koľko záberov vyšlo! Za pár minút.


Vytešujem sa z môjho nového šlafroku (z nemčiny schlafrock = župan). Takto sme doma nazývali beztvaré dlhé šaty, či košele. V slovenčine sa tomuto hovorí pendeľ, rubáš, hehe.

Prečo tu takto o tom táram? Lebo som nabehla na výpredaje a ulovila som lodičky v nádhernej bordovej farbe. Boli tak lacné, že som hneď pojala hriešnu myšlienku, že niečo by sa ku nim veru ešte zišlo. Vyštartovala som teda po farbe. A našla toto čudo. Na vešiaku to vyzeralo beztvaro a načisto nepoužiteľne. Čo už je len toto za šlafrok?! Bola moja prvá myšlienka. Vyskúšala som. Super vec to je!

Vpredu ako dlhšie tričko, vzadu je to dlhôôôôô, materiál príjemný a dobre to sedí na pleciach. Samozrejme, že mám vymyslený outfit so spomínanými lodičkami. To je ten, čo ešte len príde. Ibaže šlafrok sa dá nosiť aj na pohodovejší spôsob s teniskami.



Vyskúšala som najprv krémové nohavice, veľmi sa mi ku tejto farbe pýtali. Spoločne je to nádhera, ibaže nie na mne. Odrazu zo šlafroku trčali dve krátke svetlé nohy. Tak nič... zase to len bude tón v tóne, nech nevyzerám ako trpaslík. Ako kontrast úplne postačia kožené tenisky.




Švagrinká priniesla jeden so svojich nových náhrdelníkov so zlatou glazúrou. Svoje zlaté veci som ja, keď boli zlé časy, už dávno popredala. Dala som si teda zlaté náušince po mame. A po prvýkrát jej zlatý prsteň. Zvláštny pocit. Maminka bývala veselá kopa a ja som odrazu just taká!


Outfit:
Tričko: Zara
Jeans: H&M
Tenisky: Bama
Kabelka: vintage ručne šitá kabelka z krokodílej kože
Náhrdelník: TündeR



Baba Slováková

8 komentárov:

  1. Dobrý večer pani Evka. Pred viac ako rokom som náhodou objavila váš blog. Odvtedy sa tu rada vraciam... Aj keď ešte nepatrím do skupiny 50+, mám 44, vždy tu nachádzam inšpiráciu. Ste úžasná, cítim z vás pohodu a energiu - moja "krvná skupina"... Ďakujem za skvelé články, vďaka vám sa normálne teším na "vyšší vek" :) Vyzeráte naozaj perfektne, taká by som chcela byť aj ja... Eva z HE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer, meno moje :D
      Veľmi pekne Vám ďakujem za povzbudivý komentár!
      Ja to už mám tiež práve kvôli blogu celkom zmenené a normálne sa teším na šesťdesiatku. Už to nie je strašiak, ale výzva.
      Želám Vám všetko dobré, vážim si Vašu čitateľskú vernosť, Baba

      Odstrániť
  2. ..taketo neforemno-foremne odevy milujem..vyborna modelka..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musím vám napísať že na fotkách rozhodne nie je vidieť že ste malá. Mám 161 cm, tiež to nie je veľa, ale keď behám v teniskách a balerínách v Čechách, občas ten pocit mám. Ale tu na juhu si pripadám vysoká i bez lodičiek. Prvý raz som si to všimla na dovolenke v Cannes asi pred 15 rokmi. Stála som v supermarketu u pokladni a Francúzky som prevyšovala o hlavu. Majte sa krásne. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie je to vidieť, lebo som malá súmerne. A to možno už nemám ani tých 158 cm, čo kedysi. Raz sa mi však stalo, že som sa ocitla s vysokou kolegyňou pred zrkadlovou stenou. To som normálne začala kričať, vyzerala som ako jej decko! V Čechách je to ešte horšie, Češky patria medzi najvyššie v strednej Európe. Ten krásny pocit, čo Vy, som mala v Ázii. Joj, to som bola vyššia ešte aj od chlapov. Nádhera, aká kočka som ja tam bola :D
      Kedysi ma toto hrozne štvalo, mamička bola o 10 cm vyššia. Dnes som sa už ukľudnila. V tomto veku je to už skôr výhoda, zabezpečuje to dievčenský vzhľad. A hneď mám tému na spomienkový článok! V práci som zažívala často komické situácie. Viete si predstaviť štyri domiešavače s betónom, hordu nabúchaných chlapov a všetci čakali na šéfa architekta, ktorý im dá pokyn. A prišla som JA :D

      Odstrániť
  4. Viem viem. Mám mladšiu sestru, vysoká asi ako vy, žije v Nemecku a živí sa tam ako šoférka autobusu. Keď sedí na vysokej sedačke tak nie je vidieť že je malá, ale keď si nasadí rukavice a ide otvoriť zavazadlový priestor tak sú občas cestujúci v šoku čo za decko ich prepravilo do Švajčiarska :D :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram