Keď sa darí, tak sa darí!


V Prahe nám udreli horúčavy a na mňa ešte uderila i nákupná horúčka. Lodičky by sa mi zišli a veru som aj vykoumala, že presne ktoré... Vyobzerala som ich na internete, už som raz pri nich aj bola a utiekla som, že nie, veru nie. Ibaže som na ne stále myslela. Hodili by sa mi ku obom prechodným kabátom - ku čiernemu i ku tomu vo farbe ťavej srsti - a ešte sú aj zlacnené.




Problém bol v zvieracom vzore na topánkach. Sú pekné, nie sú ordinárne? Napokon som sa rozhodla, že ich chcem a basta.

Outfit na nákupy je jednoduchý a pohodlný. Už je snáď posledná príležitosť natiahnuť si biele gate a obuť sandály.  Ešte veľkú shopperku a ide sa.


Lodičky som kúpila bez váhania. U Baťu. Milá pani pri pokladni mi núka ďalší tovar, vraj mi dá na celý nákup ešte 20% zľavu. Zľavu na topánky so zľavou???  Nuž áno, kupujte, len vyberajte!


Ďalšie topánky som si už veru nevybrala. Zato som zočila tašku, veľkú čiernu shopperku. Zlacnenú z 1.800,- Kč na tisícku.
Plus ponúknutá zľava. No, nekúp to!


Radostne vykračujúc s výhodným nákupom už neriešim zvierací vzor na topánkach, teším sa a hotovo.

Na Příkopě zbadám výklad luxusného butiku Max Mara a padne mi sánka. Hehe, ľudia, tak toto musím nafotiť! Predavačky sú milé, smejú sa na mojom slintaní a ochotne mi hlásia tie horibilné sumy. Náhrdelníky od troch tisícok, kabelky od 9.000,- Kč, kabáty od 14.000,- Kč...

Takže, dievčence, pre vás, ktoré na to máte, tu je najnovšia kolekcia tejto talianskej značky.





Jaj, či mi len radosť urobili! Podobný camel kabát mi visí v skrini, isteže, že nie taký fajný... A už skúšam novú tašku s imitáciou zvieracej srsti.




Toto sú teda tie moje úlovky. Trendové podľa talianskych tvorcov, ani som o toľkom šťastí nevedela. Aj zvierací vzor mám, aj imitáciu srsti, yes! Celý nákup za 1.918,40 Kč /pôvodná cena 3.598,- Kč/  Kabát som kúpila na jar, to bol tiež kauf!

Čo si myslíte o zvieracích vzoroch vy? Ja len toľko, že všeho s mírou...




Súvisiace články
Já stále sním, kdy přijde on, mého srdce šampión! /o výhodnej kúpe kabátu/
Tigrígová párty /o obscesii moje mamy zvanej animal print/
Marine Preppy Style /tá istá shopperka s grafickým vzorom v inom outfite/


Outfit:
Sandály: Geox
Nohavice: Zara
Tričko: Opus
Kardigán: s.Oliver/Premium
Taška: Fashion´s Night Out /Handmade by Brahmin/
Prsteň: Zara
Okuliare: Tesco
Náramok: ??? storočný
Náhrdelník: krištáľ v striebre

Nákup lodičky + taška: Baťa




Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Dobrý den, Vy vždycky potěšíte, pozvednete mně svým psaním náladu a trochu postrčíte, abych i já pro sebe něco udělala. Bohužel mně to přesevzetí dlouho nevydrží, někdy není motivace, někdy chybí chuť do změny. A k dnešnímu pojednání jen to, že ona Vaše maminka byla zřejmě hodně předvídavá elegantní dáma (vždyť stačilo přesunout její doplňky ze "zvířecí" skříně do té své a jste stále in). Zvířecí motivy jsou moje srdeční záležitost mnoho mnoho let, a že už jich mám za krkem víc než 60. No jo, jsem přece narozená jako lvice. Jinak nákup bezvadný, bohužel nemám takovou odvahu jako Vaše maminka nosit podobné outfity jen na nákup do vesnického obchodu ( naše sousedka říká " jsem vesnická žena ,stačí tričko a tepláky" - úplně nedodržuju,ale stane se i to). Na botách mě nejvíc potěšily zaseknuté špice, to opravdu můžu i na své vychozené nožky a bolavé klouby,jen snížím podpatek.Ale i já jsem si podpatků užívala, někdy i tam,kde nebylo vhodné, výstup na Bezděz,Vesuv apod.,jo to byly časy před 10- 15lety. Užijte si těch nakoupených krásných věcí,zdravím z Moravy. Alča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá pani Alča, svojím komentárom ste ma veľmi potešili! No áno, učím sa od svojej matky. Robila to cielene, že sa vždy vyštafírovala. Tvrdila, že oveľa viac a rýchlejšie všetko vybaví, keď je upravená. Do okresného mesta chodila dokoca v klobúku. Len sa vždy zlostila, že ju predavačky automaticky oslovujú v maďarčine, žili sme na národnostne zmiešanom území. Musela som sa tomu smiať: "Mami, veď to je kompliment! Si myslia, že si došla rovno z Pešti /z Budapešti/!!!"
      Mne by bolo tiež pohodlnejšie tárať sa po nákupoch v rifliach a v šlapkách. Splynúť s davom. Ibaže to by mi sotva dovolili fotografovať v nóbl butiku. Nemala som to v pláne, bola to náhoda, ale oblečenie mi umožnilo sebavedome vplávať rovno dnu a požiadať o povolenie fotiť.
      Kĺby mám tiež boľavé od narodenia /narodila som sa s obojstrannou luxáciou/, ale ešte to nevzdávam s podpätkami. Na týchto sa mi pozdávalo najviac to, že sú stbilné, "bytelné". Verím, že sa v nich bude dobre chodiť.
      Pozdravujem na Moravu a želám všetko dobré, Baba

      Odstrániť
  2. Super lodičky, perfektní taška, hezké brýle. Jako vždy, všechno za 1. Ro.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Eva. Tak som si po pozerala Tvoj blog a .. páči sa mi ako píšeš a čo píšeš.
    A ešte Ťa prosím, prepáč mi ak som pri poslednom stretnutí tresla aj niečo nevhodné. Na to mám celkom dobré schopnosti...Motívom návštevy bolo delenie sa .. netušila som, že prídem v takom momente...
    Pozdravujem Ťa. Marta Kočka ( taká staršia..😉 )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Kočka! Potešila si ma.
      Netúruj si hlavu, prosím. V ten deň bolo veľa silných momentov a Tvoj príchod je jeden z nich. Vôbec neviem, čo sme tárali, ale si veľmi presne pamätám na ten moment, ako sme spoločne sedeli na schodoch a počúvali zvony. Dobre mi to padlo, že si prišla, v tej chvíli to bolo ozaj ako pohladenie, ver mi. Pozdravujem Ťa, zostaň stále taká, aká si! Baba Slováková, rodom z Kalinova :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram