Vyzeráme namaľované mladšie?

Bobbi Brown: www.guardian.co.uk
Nevyzeráme. Ani náhodou. Možnooo...  pôsobíme pestovanejšie. Šarmantnejšie. Príjemnejšie. Toť vsjo.

Vidíte sa, dievčatá, v zrkadle?

 

Niet ťažšej úlohy, ako sa v tomto veku našminkovať. Mám trojnásobne zväčšujúce zrkadlo. Obyčajne ma najprv poriadne vydesí. Bez neho to však už akosi nepôjde. Lebo sa nevidím! Ústa si namaľujem perfektne. Zaostrím poriadne dioptrie. Tvár ešte našminkujem ako-tak. Posúvam okuliare hore-dole po nose. Ale oči?! Musím okuliare zložiť a triafam popamäti.




Už sa mi veľmi šminkovať nechce, a to som sa tejto bohumilej činnosti venovala poctivo celý svoj doterajší dospelý život. Niežeby som zlenivela, len sa mi konečný výsledok nie vždy pozdáva. Vlastne sa mi už skoro vždy nepozdáva. Zvykla som si na svoju starnúcu tvár. Mám ju ozaj celkom rada. Keď sa našminkujem, pripadám si čudne. Neprístojne. Zmachlene! Nemôžem sa zbaviť dojmu, že si všetci dookola myslia, že asi fakt chcela stará mladou byť. Mladým, ešte loviacim ženám, to pristane, ale či aj mne? O tej strate času /prečo to trvá čoraz dlhšie?!/, ani nehovoriac.



www.bobbibrown.com.au
O to viac ma vždy prekvapia reakcie okolia. Napríklad: nejakým nedopatrením sa kompletne našminkujem a chodím potom ako pes s prebitou labou. Už sa na to necítim. Ibaže okolie chváli, chváli a chváli. Si sa konečne namaľovala! Hneď vyzeráš inakšie. Ozaj??? A ako, preboha?

Asi tak zdravšie, utešujem sa :D
Pripájam zopár obrázkov, že to netreba vzdať. Treba sa trošku farbičkou "prebrnknúť". Nie však veľmi, len tak málo...

Ako na to?


Fakt netuším, verte mi. 

Tie roky praxe /najmä to posledné desaťročie/ mi ukazujú, že treba poznať svoj farebný typ, svoje skvelé vrásky, fúzy, fľaky + osvedčené kozmetické prípravky... etc. 

Treba skúšať, bojovať a klamať telom. Možno by nejaký vizážista dokázal s mojím ksichtom urobiť zázrak. Hehe. Nedokázal! Zázraky už urobí len Photoshop. Kašlať na to. Kým som bola mladá, veľmi ma iritovalo, že to staršie ženy , podľa môjho názoru, vzdávajú. Dnes už tomu sakra rozumiem. My už nie sme na love. Náš život je už o niečom inom. Takže načo šminky?!


Aby sme vyzerali príjemnešie. Pestovanejšie. Šarmantne, ako ešte nikdy v živote! 
Kuk na fotky, tie dodajú guráž!

P.S. Ak sa už, holky, načisto nešminkujete, majte aspoň na pamäti radu Catherine Denevue. Obočie musí byť VŽDY upravené a zvýraznené! Kuknite ešte raz na fotky... funguje to!

Deneuve Catherine
Jessica Lange

Photo credits: Bobbi Brown: www.guardian.co.uk

Baba Slováková

10 komentárov:

  1. šmankote, to mě vůbec nenapadlo, že na to jednou neuvidím! Už teď je to fuška, jak padají víčka apod. Ale nikdy mě nenapadlo, že přijde doba, kdy se nalíčit nezvládnu. :) Každopádně se mi ty ženský líběj víc nalíčený, a kdyby si nabarvily vlasy, tak by omládly.
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zvládnuť sa to, samozrejme, dá. Len s určitými prekážkami. Trvá to dlho, najmä tie oči. Občas treba mazať /keď takto poslepiačky netrafíte/ a začať odznova :D

      Odstrániť
  2. Super blog a to ani neviem ako som sa k nemu dopracovala, niečo som hľadala na internete a tam bolo napísané môj 4 ročný vnuk ...... aj tak brzo umřeš. Tak pozriem o čom to je, a prvé články o móde a potom...... škoda že si teraz nestihnem pozrieť hlavne tie o dizajne (musím trochu popracovať), dúfam že si zapamätám názov blogu Baba Slováková a prelúskam ho hore dolu. Inak ja mám 5 X zrkadlo a v ňom som krajšia ako naživo. Vrásky sa roztiahnu, tak ich tam ani nie je vidieť, v normálnom zrkadle sa vidím menej ostro, ...... tiež dobre, ale keď sa pozriem do zrkadla a na nose mám okuliare, tak až vtedy sa zľaknem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milú reakciu :D
      Do normálneho zrkadla sa ja už radšej s okuliarmi nekukám...

      Odstrániť
    2. Tak zrkadlo je super vec: Moje veľké ma zoštíhľuje a tak nemám až takú depku z nadváhy, keď sa vidím štíhlejšia ako som naozaj... :-)

      Odstrániť
    3. Hehe, aj ja mám také! Úzke, zoštíhľujúce na vnútorných dverách skrine. A oproti oknu, takže ani vrásky nevidím :D

      Odstrániť
  3. Jessica Lange, nie Lang

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Ikea predávajú vynikajúce zrkadlo na pružine http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/38006200/ - z jednej strany normálne, z druhej zväčšovacie. Pre mňa nevyhnutné (nosím okuliare), mám ho v kúpeľni vedľa zrkadla nad umývadlom. Vrele odporúčam, ešte si kúpim stojace http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/24524485/ na cesty, lebo na dovolenkách mám problém. Lalina. P.S. Vypadáš výborne, nikdy by som Ti toľko netipovala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem... "klamem telom" ako sa hovorí. A ešte zisťujem, že čím menej výrazných šminiek, výrazných farieb, tým lepšie. Tento týždeň som videla nablízko jednu veľmi slávnu českú herečku /60+/. Absolútne nenašminkovanú. Vyzerala ako dievčatko...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram