Nautical Style


Námornícky štýl ja môžem. Je elegantný, šik, omladzujúci, hravý a donekonečna kombinovateľný. Založený je na troch základných farbách - námorníckej modrej, čistej červenej a snehobielej. Dnes sa už kombinuje aj s inými farbami, napr. so žltou, krémovou, oranžovou a pod., viacej v článku Námornícky štýl.



Dominantný je prúžkovaný vzor, ale používajú sa aj motívy kotiev, lán, mušlí a podobne. Vonia to celé takou tou dovolenkovou uvoľnenosťou a v každom prípade vykúzli elegantný outfit.


Tmavomodrú farbu milujem, ale u mňa pre ňu platí to isté, čo pre čiernu. Ako základ byť môžu, ale inak nesmie chýbať nejaká farba z farebnej palety pre môj typ. Červené vlasy síce pri nich vyzerajú super, ale veru tvári nelichotia.
Snehobiela je pre mňa vražedná a to isté platí aj pre čistú červenú. Mám teplý odtieň pleti a vekom sa to ešte "zhoršilo", s týmito farbami vyzerám ozaj nezdravo.

Našťastie, táto košeľa má lem a manžety vo vajíčkovobielej farbe a prefektne sa mi ku nej hodí kabelôčka z výpletom z morskej trávy v rovnakom odtieni. Jasnú červenú nahradím tlmenejšou a teplejšou korálovočervenou a je to OK! Pôvodne korálový náhrdelník omotám okolo zápästia, na krk už nič.

Tip: Ten šál treba na letný podvečer natuho skrútiť do podoby lana a v dvoch kruhoch obesiť trochu nižšie na krk, aby nehrial. Večer, keď sa ochladí, tak rozkrútiť a šup s ním na plecia.

Košeľa a tenisky: Tommy Hilfiger
"Pogumované" tmavomodré skinny: Zara
Šál: No Name
Kabelka: No Name, tú som splašila kedysi v mladosti aj s tým náhrdelníkom... asi niekde na dovolenke, už ozaj neviem


Súvisace články:
Námornícky štýl
Tommy Hilfiger - The King of Reinvention

Baba Slováková

2 komentáre:

  1. Námornícky štýl môžem aj ja na všetky spôsoby. Asi nikdy nevyjde z módy, vždy prežije všetky trendy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď aj ja ho môžem, LENŽE... najlepšie pristane letným studeným typom s blonďavými vláskami. Ale tak občas si treba tú radosť dopriať...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram