Ako uviazať šatku

Zara 2017

Šatky a šály milujem. Čo vám budem? Vzadu mi taká šatka chráni krčné stavce pred nachladením, vpredu kamufluje vráskavý krk.


Tento starý článok, ktorý bol vlastne len obrázkami, dopĺňam v roku 2017. Trošku sa zmenili trendy, okrem obrovských šatiek sa vrátili malé štvorcové šatky a i celkom uzučké letné šáliky. Zmenili sa tiež zásady nosenia šatiek. Opäť sa vrátila móda viazania šatiek do vlasov (tu len dopĺňam, že do vlasov sú vhodnejšie šatky bavlnené - nekĺžu), namiesto opasku, ich uviazanie na kabelku a tak podobne. 



Šatky jednoducho slávia triumfálny návrat a nahrádzajú náhrdelníky. Určite zaujímavé je spojenie rôznych vzorov, už neplatí, že pestrofarebná šatka patrí len ku jedofarebnému oblečeniu.

Zara

Kto si na miešanie vzorov netrúfa, zaručene sa inšpiruje takýmto oživením jednoduchého oblečenia.

Mango


Uviazanie šatky bez uzla je efektné a ležérne, obávam sa však, že pri kĺzavých materiáloch tento efekt dlho nevydrží. Asi to treba nenápadne zopnúť spínacím špendlíkom. 

Zara
Opäť je veľmi trendové uviazanie šatky na spôsob "pionierskej šatky". Vzadu trojuholníkový cíp, vpredu uzol. Celkom nový je spôsob nosenia malej šatky napr. cez džínsovú bundu.


Kto miluje veľké ľahké letné šatky, nemusí smútiť, stále sú aktuálne. Nosia sa celkom ležérne, netreba sa trápiť s nejakým umným viazaním a čím sú dlhšie, tým lepšie.

Mango
Mango
Rôzne spôsoby nosenia jednej šatky - ležérne, á la pionierska šatka a na košíku.


Šatiek mám doma nepreberné množstvo, už ich len nosiť na všetky možné spôsoby!

Obrázky: kolekcia 2017 Zara, Mango
Rady nosíte šatky a aké? Máte doma ja nejaký ten "mercedes" medzi šatkami, nejakú takú ozaj drahú či ikonickú?
Pôvodné obrázky so zložitým viazaním šatiek tu nechávam, aj keď tento spôsob nosenia šatky už moderný nie je. Však dobre vieme, že móda sa periodicky vracia, za pár rokov toto bude zase späť. Niektoré spôsoby viazania sú i tu tie večné - na mašľu, na kravatu, na jednoduchý uzol...

Zdroj: www.scarves.net 







Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Jééé, supr článek. Díky! Klárka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. šátky jako doplněk mám taky velmi ráda, vždyť víš :)pár jsi mi jich darovala
    Tünde

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram