Módne trendy - jeseň 2017

Jil Sander, Puma
Nie, neobzerám podchvíľou tie najhorúcejšie trendy. Obyčajne sa mi to pritrafí tak, že vyskladám outfit zo starých kúskov a položím si otázku: nosí sa toto ešte? Či je to už dávno demodé? Často sa mi stane, že sa uľahčene zasmejem, lebo obyčajne zistím, že sa to nosí zase.




Tentokrát som šla pátrať po trendových opaskoch, z hĺbky skrine som totiž vytiahla jeden bohovský ešte z čias gymnázia. Ženičky moje milé - úplná trendová bomba to je.

Idem ale pekne po poriadku. Z preštudovaných stránok vyberám len tie trendy, ktoré by sme si s láskou mohli osvojiť i my, zrelé dámy. Takže tu len vymenujem tie, ktoré asi prenecháme mladým: flitrované a lurexové čižmy, westernový vzhľad (najmä dezén kravskej kože), viktoriánske stojáčikové goliere, teplákové súpravy do ulíc, rybárske siete (najmä na tričkách a na pančuchách), folklórny štýl á la ruská matrioška... Niektoré sú ozaj šialené.

Teraz tie nositeľné:

1. Žiarivá červená


Spoločnosť Pantone "predpísala" módnym tvorcom trendové farby jesene 2017. Farby určila špeciálne pre New York a pre Londýn, obom vzorkovníkom kraľuje červená, ktorá je akousi oficiálnou farbou tohoročnej jesene.

Inak sú stále v móde odtiene svetlej ružovej a svetlomodrej, námornícka modrá, škoricové a svetlohnedé odtiene a pre Londýn je navrhnutá i fialková. Všetky si môžete pozrieť TU.

Oscar de la Renta, Pantone

2. Vintage kožuchy


Presnejšie - nové kožuchy inšpirované starými. Spomínate si, ako sa tu v zime rozprúdila diskusia okolo kožuchov, ktoré nám je ľúto vyhodiť? To som vtedy vytiahla ten svoj a aj to len preto, že nám udrela fakt ruská zima. Nuž vedzte, že som sa vystajlovala prudko trendy, vrátane toho ruského štýlu, len som o tom v tom čase nemala ani len potuchy :D Srandu som si robila a ôn je to trend!

Kožuch sa nosiť nechystám. Trendy-netredy. Iba ak nám zase udrie mínus pätnásť ako vlani.

Mimochodom - v móde sú aj retro kožušinové čapice, takže by mohlo dôjsť i na naše staré strieborné líšky, len mám obavu, že nás tento trend akosi neomladí.
Michael Kors

3. Široké opasky


Stále sa nosia opasky korzetové, ibaže kde my už len na ne vezmeme driek?! Michael Kors prišiel s opaskami s masívnymi koženými sponami a urobil mi nesmiernu radosť. Taký mám! Inak si všimnite na obrázku hore vpravo modelku XXL Ashley Graham. Masívny opasok má vyššie nad pásom.

Michael Kors

4. Midi sukne


Sukne sú čoraz dlhšie, čo mňa osobne veľmi teší, šmochtavé sukne mám rada a hneď ďalšiu ťahám z kufra von! Nie je nijakým prekvapením, že hlavnými protagonistami tohto trendu sú Victoria Beckham a Christian Dior. Sukne však predĺžili i Carolina Herrera, Lanvin, Valentino... nejdem ja veru nič skracovať.

Victoria Beckham
Christian Dior

6. Kabáty, saká i kožuchy prepásané opaskami


Ktorá máte postavu hrušky, prepásajte sa. Toto tu už tiež bolo :D 

Louis Vuitton, Hermés

Inšpirovali ste sa? Ja veru áno a nemusím ani utekať na nákupy.

Pozri ďalšie trendy tejto jesene - TRENDY

Voľne spracované podľa elle.
Obrázky: Pantone, Vogue






Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Ve výprodeji jsem cca před 14 dny zakoupila trendovy kus - hned 2 v jednom - široký červený pásek, který se vzadu prekrizi a vpředu zavazuje. Jenom s tím pas si nejsem úplně jistá :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super kauf! Navrch treba dať sako alebo kardigán, aby bolo vidno len predok opasku... a je to!

      Odstrániť
    2. V archivu mám dokonce i široký opasek, jako je na modelech Michaela Korse, tak ho asi oprasim spolu s trenckotem, ke kterému patří. Ještě, že jsem oboje nebyhpdila, trendy se střídají čím dál rychleji, takže archivovat se vyplatí :-).

      Odstrániť
    3. Už ma tie moje serepetičky raz zožerú, toľko toho je. Ale opatrum a opatrujem... najmä tie doplnky. Človek nevie dňa, kedy sa mu to zase zíde.

      Odstrániť
  2. Jste prostě ve předu!Ostatně jako vždy!A to se mi líbí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Sofie... ibaže čím sa móde viac venujem, tým si myslím, že je to presne naopak. Nestíham :D Nie je to zase až tak dôležité.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram