Já jsem se těšil na tu medaili...


Kolekcia šperkov Chanelu na jar/leto 2017 ma prekvapila. Medaily na čiernych šnúrkach, medaily na perlových závesoch, medaily, medaily... Okrem hrče medailí aj úsmevný fakt, že Lagerfeld zaviedol mačacie ušká už aj do tejto kolekcie Chanelu, tá jeho mačka musí byť asi ozaj hotová zlatá baňa. Dole pridávam odkaz, pokukajte.






Šperky v tvare medailí sú riadne prešpekulované. Nakúpite si príveskov do sýtosti  a vymieňate podľa nálady.

Okamžite som začala hľadať, či niečo podobné nenájdem v módnych reťazcoch. Zatiaľ veru nič, v ponuke väčšinou prevládajú zamatové obojky. Hm, zamatové... Zamat je stále trendy. A hneď je tu nápad.

Svoju medailu za výmyselnosť som si pridelila sama. Stačilo kúpiť zamatovú stužku. Prevliekla som cez ňu zlaté gravírované hodinky po starom apovi. Sú krásne, ale na pôvodnej pánskej retiazke to jednoducho nie je ono. Aspoň teda nie na krku.  
Výsledok síce á la Chanel nie je, hodinky sú však z konca 19. storočia, aby tie nemali vyššiu hodnotu ako chanelovská bižu. U mňa, isteže, najmä citovú.


Šuškali vo mně sousedky v domě, nedaj-li medaili, že je po mně.

V budúcom outfite budú hrať dedove hodinky v úlohe dámskeho šperku hlavnú úlohu. A bude veruže aj liguéééééére!
A to špatně dopadne...

Páčia sa vám medailové šperky? Ja sa sama neviem rozhodnúť, či áno a či nie. V každom prípade som sa inšpirovala a zas má chvíľu radosť, že mám niečo nové a nič ma to nestálo.



Baba Slováková

4 komentáre:

  1. No páni, super nápad. Od toho tu tá móda je, aby nás inšpirovala a robila kreatívnymi. A veru máte pravdu, Váš prívesok je sto krát krajší, je autentický a ešte navyše rodinný šperk. Stavím sa, že aj Karl by Vám ho skopíroval, keby Vás v ňom videl. Super, a môžete ho nosiť spolu s bielymi perlami podobne ako na fotke z prehliadky, tiež na rôznych vypletaných šnúrkach, či pások z látok alebo na tenkom šáliku. Veru, idem aj ja pokutrať v mojich pokladoch. Badám, že aj moje módne inširácie naberajú na obrátkach. Vďaka za nápad. Ja niekedy nosím čiernu dlhú saténovú stuhu uviazanú na mašľu k bielej košeli a čiernym nohaviciam spolu s perlami, jasné že falošnými. Však keď ich mohla nosiť Coco, ako ste spomenuli, tak aký problém. Okrem toho, pravé perly nás robia staršími, no nie? :D
    Pozdravujem, Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, to je dobré, že pravé perly robia staršími, to si zapamätám. A hádam aj "smutek tají". Výborné zdôvodnenie, ako ich nemať :D
      Super nápad s hodinkami na tenkom šáliku, toto rozhodne vyskúšam. I tú saténovú stuhu na mašľu si splaším, už som tu konečne objavila dobrú galantériu. Zdravím, Baba

      Odstrániť
  2. Dík za inspiraci! Já jsem zase vylovila poměrně velký kulatý přívěsek, který kdysi dovezl dědeček z jižní Ameriky a ke kterému chybí původní hrubší stříbrný řetízek. Na tenkém řetízku se mi přívěsek nelíbil, ale stužka bude to pravé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa naozaj teším, že som niektoré z vás inšpirovala :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Témy

Instagram