Greenery kamufláž v botanickej záhrade


Toľko som sa zastrájala, že farbu roka 2017 - Greenery (v preklade zeleň) just nekúpim, až som ju bezhlavo predsa len kúpila. Že bude hlavnou farbou nasledujúceho obdobia, sa vie už od decembra, ale v obchodoch ju vôbec nevidno. Zelený svetrík na mňa znenazdajky zažmurkal v sekáčiku na Bělohorskej a keďže patril medzi nové, nebnosené kúsky, neodolala som.
Teraz naň hľadím ako pako, čo už len s toľkou bučavinou idem robiť? Mám vyskúšané, že bude celkom fajnový s krémovou bielou, ale na túto sviežu kombináciu je ešte priskoro a prizimno. Prekvapivo dobre pasuje i ku džínsovej modrej a s čiernou je tiež OK.



Pobrala som sa pátrať po nejakom vhodnom tope alebo tričku. V obchodoch sa na mňa vysypali kvety všetkých možných farieb, úplná záľaha kvetinových vzorov, holt trend je to... a tak som opäť celkom neplánovane odišla s kvetinkovým tielkom. Medzi ružovými lupeňmi sa vyskytujú i zelenkavé lístky, s pulóvrikom je to celkom dobrý voľnočasový oufit, ibaže kam?

Akurát tak to pralesa motýle naháňať.
Tropický skleník Fata Morgana v Botanickej záhrade Troja je to pravé miesto, kde toto oblečenie bude pôsobiť just ako kamuflážový vzor pre dychtivého lapača motýľov.

Skleník je raritnou stavbou, zapustenou do skalnatého terénu. Zadná skalná stena slúži priamo na výsadbu rstlín, a tak tu máme zas nejaký ten európsky unikát.



Dobre zamaskovaná, ako keby som tu odjakživa rástla.


Medinilla magnifica.


V skleníku je horúco a dusno a parádne motýľovito. Ladne a tichúčko tu lieta tisícka tropických motýľov. Od 4. apríla do 28. mája je tu výstava tohoto najkrajšieho hmyzu. Živého hmyzu. Aj som dúfala, že nejakého polapím, aj nič z toho. Trošku je to zakázané. Priviezli ich zo Stratfordu, áno z toho, ktorý preslávil Shakespeare.


Za mnou je slávna skalná stena, ibaže z nej nič nevidno, lebo je tiež celá zamaskovaná do greenery.


Kdeže sú tie časy, keď na tieto zelené oči chlapi hromadne dochli... Znivočila som si ich za počítačom, riadne som ich zrasovala. Tu pomôže už iba plastika. Alebo sa na to vybodnem a budem sa pasovať už len za starú bosorku. Lesnú žienku, babku korenárku. Titaniu, kráľovnú víl a škriatkov (v motýľom raji mi stále chodí po rozume Sen noci svätojánskej).

Už som sa vám pochválila, že ma vnuk volá Babička Striga?





Outfit:
Svetrík: Monsoon
Tielko: H&M
Nohavice: Zara
Kabelka: Zara
Tenisky: Vagabond
Prsteň: TündeR

Súvisiaci článok: Farba roka 2017 podľa Pantone - Greenery!

Baba Slováková

9 komentárov:

  1. Krasne a pritom by som sa v tom citila dobre aj ja,šedá myš. Staci pozrieť aj na motýľa a ponukme ti ďalšiu kombinaciu aj s modrou.Farby fakt robia zazraky.Ale je to veda.....Verná citatelka ...Ingrid,šedá myš

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Inge. S modrou to mám na sebe akurát teraz, je to celkom fajn. Že šedá myš :D :D :D Si nerob srandu.

      Odstrániť
  2. Je to pastva pro oči, zvláště ve srovnání s chumelenici, která je za oknem (však jsme v kanceláři znovu ozdobili stromek). Moc hezké, dobrý kup oboje. Ja jsem svoji svěže zelenou sukni kdysi kombinovala s modrofialovou barvou jaterníku, ale ten top už odnesl čas. Sukně ještě žije!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My tu máme tiež zimu a hnusne, preto som dostala ten nápad so skleníkom. Aj tak som sa do neho už roky zberala...

      Odstrániť
  3. Teď teprve na pořádném monitoru vidím, jak moc vám to sluší. Kombinace s květovaným tričkem na tmavém podkladu je opravdu hezká, svetřík má pěkný střih. mám problém koupit kratší kardigán k sukni nebo šatům, obvykle jsou v nabídce jen ty dlouhé a superdlouhé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve... takéto krátke svetríky vidno len občas a mňa nadchla aj tzv. "hodinková" dĺžka rukávov. Farbu som, po pravde, musela chvíľu rozdýchavať, ale cena dobrá, farba predsa len trendová, nuž som neodolala...

      Odstrániť
  4. Moc povedená barevná kombinace, ten svetřík je super k vaší barvě vlasů.
    Návštěva skleníku je také fajn nápad, snad všemi těmi květy a motýlky přivoláte konečně jaro. Už mi to sluníčko letos opravdu chybí. Dneska jsem prolétla Prahou a mihla jsem se kolem pasáže Černá růže. Fakt jsem měla chuť se tam podívat a určitě to příště, až bude víc času udělám. Vlastně jsem si uvědomila, že když se dívám na Prahu jako turista, tak se nedivím, že nám jí závidí. Máme tady opravdu spoustu krásných míst, která stojí za to navštívit. Takže díky za inspiraci. Jinak sekáče já také můžu, dneska zrovna hlásím nákup 3 ks triček, úplně nových, byla 50% sleva v Textile House. Jedno tyrkysové a dvě olivové, na tu barvu já mám závislost. A strašně mě baví celou cestu domů přemýšlet, s čím že já to vlastně zkombinuji. Pokud to vymyslím, tak se doma hned vrhám na skříň v předsíni a zkouším nový model. Manžel vždycky nechápavě kroutí hlavou. Už by si mohl zvyknout. Přeji snad už pěkné jarní dny a děvčata, nastartujme košťata a nelétejme nízko. Papa Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najhoršie na každej novej veci je nie to premýšľanie o kombináciách (to je zábava), ale to následné vyhádzanie skrine. To si dokážem narobiť neskutočný bordel. Nedám si pokoj, kým nezistím, že aj ku tomuto dobre, aj k inému OK, všetko vyskúšam a potom sa načisto vyčerpaná zúfalo dívam na tú spúšť dookola :D
      Na sekáče si dávam pozor, tovar musí byť nový. Často ide o veci staršie o pár predchádzajúcich sezón, ale pri nejakej tej klasike to až tak nevadí.
      To o štartovaní metiel je ozaj milé, zišlo mi v tej súvislosti na um, čo mi posledne poslala priateľka: "My ženy sme anjeli a ak nám niekto odlomí krídla, letíme ďalej - na metle. Sme totiž flexibilné!"

      Odstrániť
  5. Dobrý nápad na oblečení i na výlet!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram