Ako nosiť brošňu?

Tak sa mi zdá, že čím viac sa stáva súčasná móda akosi jednoduchšou a uniformnejšou, tým viac dbajú návrhári na často bizarné doplnky.
Topánky i kabelky sú čoraz pestrejšie a nápaditejšie. Odkaz tvorcov mi príde nasledovný - obliekajte sa jednoducho, striedmo, ale doplnky voľte čo najbláznivejšie!



Dnes som sa zamerala na brošne. Ich opätovné nosenie je rovnako horúcim trendom ako nosenie rôznych pestrofarebných nálepiek a placiek v mladej móde. Brošne sú, samozrejme, tiež určené pre mladé ženy, ale tento trend si radostne osvojíme. Kto už má nosiť brošne, ak nie my, zrelé dámy?! 

Zatiaľ som v outfitoch siahla po starých zásobách v šuflíkoch, naposledy som brošne nosievala okolo roku 2000. Nakuknem však aj do bižutérií, či sa niečo schopného nenájde. Blýskavá rodinka, skladajúca sa z 3-5 kúskov by sa mi veru zišla.


Ako sa dnes nosia brošne?



Klasický spôsob nosenia brošní na saku predvádzajú už roky-rokúce členky anglickej kráľovskej rodiny. Nič sa tým nepokazí, ale naozaj žhavým trendom je zapichnutie brošne kade-tade a ešte aj inde. Skutočný moderný look vám zabezpečí nosenie niekoľkých brošní naraz, prípadne i ich kombinácia s náhrdelníkom.

Taká brošňa sa uplatní rovnako na luxusnom vlnenom kabátiku ako i na džínsovej alebo koženej bunde. Najmä, ak je to tá "investičná" od Chanelu :D



Luxusné brošne spolu so zipsami, na pulóvri i v rebelskom outfite. Často na nosia v military style na spôsob vojenských vyznamenaní.


Čím ikonickejšia značka, tým lepšie. Mne bude musieť stačiť i obyčajná bižutéria.  

Zásada je len jedna: brošne musia navzájom korešpondovať. Najkrajšie sú kovové s kamienkami a perličkami, nosia sa však i emailované, textilné a dizajnérske plastové. Chcelo by to briliantové, aby sa našinec cítil ako na anglickom kráľovskom dvore, ale túto horkú slinu, holt, preglgnem. Aspoň sa nemusím strachovať, že ma niekto ovalí napríklad v takom metre.

Lepší argument, ako nevlastniť diamanty, nevymyslíš!


Páči sa vám tento trend? Pridáte sa tiež k frontálnemu útoku na bižutérie?


Brošne z mojich starých zásob. Prvá je cetka za pár korún po mamičke, ale páči sa mi. Je kovová s brúsenými sklenenými kamienkami a voskovanými perličkami. Druhé dve pozlátené brošne boli drahé a sú z Kolumbie. Tretia je od viedenského klenotníka Pierra Langa. Neviem, akú má skutočnú hodnotu, kúpila som ju pod rukou vo Švajčiarsku.





Súvisiace články:
brošňa v punkovom outfie: Strach z neznámeho
brošne v elegantnom retro outfite: Prvosienkové retro
brošňa vo vintage outfite: Vintage outfit

Obrázky: Pinterest

Baba Slováková

10 komentárov:

  1. Milujem brošne, ale je pravda, že ich už roky nenosím. Žeby som sa prehrabala v šperkovnici?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento článek mi mluví z duše, mám také ráda brože a nosím je už cca 3 roky. Nejraději od mladých designérů, ale není zas tak velká nabídka - převládají náušnice a náhrdelníky. Já mám brože plastové, plstene, porcelánove, kovové smaltovane a nejnovější z korálku od kolegyně. Po babičce mám brož z mušloviny. Líbí se mi ta kombinace několika kovových broži, ale to ve sbírce zatím nemám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na brošne nabehla v poslednom čase, asi sa mi už náhrdelníky prejedli. Tento trend som ozaj privítala!

      Odstrániť
    2. Dnes jsem si připunula na svoje jednoduché černé šaty svoji oblíbenou plstěnou limetkově žlutozelenou brož "milenci" a se šálou stejné barvy jsem rozhodně nevypadala jako cestou na pohřeb.

      Odstrániť
    3. Určite to bolo výborné!
      Niekedy mi to celé príde tak, že úplne najdôležitejšie sú topánky, kabelka a doplnky. To si potom človek môže na seba natiahnuť aj vrece :D

      Odstrániť
    4. Máte 100 procentní pravdu, to mi připomnělo, že si místo nové sukně raději pořídím červené lodičky!

      Odstrániť
    5. Bingo! Tiež by som dala prednosť lodičkám ako ďalšej sukni :D

      Odstrániť
  3. Dekuji moc za inspiraci, prave jsem mamince vybrakovala sperkovnici po babicce. Mam ted tri broze ve forme zvirat a jsem nadsena.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mark Bet: často stačí ku šťastiu celkom málo. Teším sa s Vami :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram