Dik, more! Hugo Boss!!!


Včera večer ku mne zavítala moja staršia dcéra. Zo služobky, rovno z letiska, aj s kufrom. Ku mne je to z Ruzyně oveľa bližšie, ako ku nej domov a ani sa netajila očakávaním, že u mňa bude isto-iste aj teplá večera.

"To čo máš za cigánsku šatku?!" - civím na pestrofarebnú handru so strapcami.




Táto moja dievka je taký ten akurátny rázny typ, ťažká workholička, to je tá, čo ju volám Pragmatická. Je právnička. Obľubuje štýl boho chic, čo mi vzhľadom na jej povahu nijako hlava neberie.

"No dovoľ! To je predsa Hugo Boss!" - vystrčí napaprčene bradu.
"Dik, more! Hugo Boss??? Ukáž???"


Natáraná je tá šatka teda dosť, aj goraľkami ručne vyšívaná... toto fakt vyrobili u Bossa? Vyrobili veru, kúpila to v kamennom obchode. Vidím tam aj moje farbičky, v hlave mi to už šrotuje, obraciam ju, prikladám ku tvári, usmievam sa...

"Zabudni, mami! Nedám!" - má ma už prečítanú Pragmatická.

Joj, aspoň s ňou nejaký outfit nafotíme, prosím, prosím.
Ak vraj do rána vymyslím outfit, odfotografuje ma, kým pôjde domov.
Sa vie, že vymyslím!


Pulóver s padavým rolákom som kúpila asi tak v roku 2004. Bola to moja celkom prvá vec v korálovočervenej farbe, nosila som ho často a vďaka nemu som začala do šatníka zaraďovať v tomto teplom odtieni červenej aj iné kúsky. Pulóvru nič nie je, len je dosť obtiahnutý, dnes sa dá nosiť už iba pod sveter. Vďaka cig... ehm, bohémskej šatke sa napokon dostane aj na blog, chúďa staré!


Aj na nový klobúk konečne došlo...



Tmavofialový kardigán má už tiež svoje rôčky. Vlastne len stačilo povyťahovať veci zo skrine.



Šatku som veru nedostala. Zato som prišla o tento kardigán, odišla rovno v ňom.  
Devla miro!

Outfit:
Šatka: Hugo Boss / BOSS Orange
Kardigán: M&S
Pulóver: Just Woman
Nohavice: Zara
Lodičky: Zara
Kabelka: Zara
Klobúk: Tonak
Náramok + náušnice: striebro, korál

BOSS Orange


Hugo Boss patrí dnes k symbolom najvyššej kvality a je jednou z luxusnejších značiek vyrábajúcich odevy, parfumy a iné doplnky.

Začiatkom sedemdesiatych rokov nastalo rozdelenie značky na jednotlivé série. Jednou z nich je Boss Orange, moderná mestská séria, pre ktorú sú charakteristické živé svetlé farby a svieže ležérne úpravy. Séria bola vytvorená pre ľudí, ktorí si vážia svoj vlastný, individuálny štýl. Mnohé prvky provokujú svojím vzhľadom a sú inšpirované bohémskym štýlom, charakterizujú ich zaujímavé kombinácie farieb, vintage prvky a dôraz na detaily.

Rómsko-slovenský slovník:

Dik, more (čítaj dyg more) - pozri, človeče
Devla miro - Bože môj



Baba Slováková

16 komentárov:

  1. ...no, mozno, ze ta satka je v skutocnosti zaujimavejsia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ona aj je veľmi zaujímavá, preto som sa s ňou chcela silou-mocou fotografovať.
      Pýtali by sa ku nej rozšírené svetlé džínsy a tričko, len by to v meste asi vyzeralo, že som sa zasekla v mladosti.
      Vymyslela som teda niečo celkom iného...

      Odstrániť
  2. K vašim dalším" dovednostem" je uchovat si věci v perfetním stavu i několik let!To taky každý neumí !!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vydržia len tie naozaj kvalitnejšie veci. Tiež sa mi podarilo kúpiť handy... a tie sú už dávno vyhodené :D

      Odstrániť
  3. Devla miro ,jak ráda k Vám chodím ,jste strašně fajn Paní.jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkně zkombinovane, Vám to opět sedí.Já bych v tom ale asi byla hodně nesvá.Někdy, když jsem byla ještě o něco mladší, si mě vybrali někde na nějake akci na proměnu, oblekli kalhotový světlý kostýmek, halenku, vyměnili brýle za jemnějši a vyfoukali vlasy. Na podiu i mezi známýma jsem sklidila uspěch, prej konečně trochu ženštějši. Když jsem se na sebe podívala do zrcadla, tak opravdu tam stála pěkná paní, ale nebyla jsem to já.Moje duše nebyla spokojená..Nejsem elegantni ani romantická a už asi ani nebudu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Proti svojej osobnosti neslobodno nikdy ísť! Aj keby fičala neviemaká móda a trendy.
      Budem rada, keď môj blog nakopne iné ženy, aby o seba dbali v súlade so svojou osobnosťou a vlastným štýlom. Lebo každá sme iná.

      Odstrániť
  5. Opět absolutně dokonalé, ovšem to už se opakuju. Tentokrát mě úplně dostal příběh, pobavil včetně slovníčku :-) odchod dcery v něčem, co bylo původně moje - to taky dobře znám...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem.
      Zdá sa, že z môjho šatníka zakrátko odídu aj iné veci, mladá si už vyhliadla nejaké saká :D

      Odstrániť
    2. Mě minulý víkend opustila kožená bunda křivák, prý "mami, to už se k tobě nehodí, když jsi babička". No ano, to jsem, ale babička pracující, aktivní, v módě (mírně) experimentující a do starého železa se nechystající :-)

      Odstrániť
  6. Ešte že Vám ten klobúk zostal, lebo ku kardigánu sa skvelo hodí. Možno nabudúce :) Jáj no tak je to s dievkami. To mne s mojimi chlapcami nehrozí, naopak ja môžem prísť k nejakým kúskom, žiaľ sa do nich zmestím aj dvakrát. Hoci podľa vzoru Emanuelle Alt som toť minule úspešne zaradila do šatníka už nechcenú čiernu športovú košeľu. Je mi síce veľká, ale s jeansami vyzerá celkom fajn, vyhrnula som rukávy, omotala šedé umelé perly, obula štekle a bolo to celkom trendy. Nasadila som slnečné okuliare a sebavedomie bolo na svete.
    Ešte prezraďte ako udržujete takú štíhlu líniu. Ja som v poslednej dobe fanda na zdravú výživu, ale asi viac teoreticky, lebo v zime dobrej oravskej slaninke a chlebu s kačacou mačou a s kyslými uhorkami neviem odolať.
    Pozdravuje Vás Oľga

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viete, že mňa samotnú prekvapilo, ako sa klobúk hodí ku kardigánu? Lebo je tmavomodrý a kardigán je tmavofialový, ale oba kusy akosi tón v tóne. Až mi je ľúto, že to na fotkách tak dobre nevidno. V skutočnosti to bolo ešte lepšie.
      Štíhlu líniu neudržujem nijako. Toto sú ozaj gény po malom, chudom otcovi. A to tiež najradšej pojedám pečené kačky. Pravdou ale je, že mám taký metabolizmus, fajčím a už toľko toho nezjem ako za mlada.
      Za slová "sebavedomie bolo na svete" Vám dávam jednotku s hviezdičkou :D Baba

      Odstrániť
  7. chybička se nám vloudila - s kačacou masťou som chcela povedať.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zasa ste kočka, krásne ste zladila farby. Devla devla, pripomenula ste mi otecka, ktorý to pužíval. Ako dieťa z dediny mal aj cigánských kamarátov. Raz ho prišli dokonca pozvať za kmotra, já si to nepamatám, bola som malá, ale mama sa vždy čertila, že naštastie bol na vojenskom cvičení, inak by sme
    boli rodina. A on sa smial že by to Jančovi nemohol odmietnúť :D Chodili
    k nám na sviatky vinšovať dokial žil. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj my sme mali v dedine takú tú integrovanú slušnú cigánsku rodinu. Keď je to spolužitie OK, tak to človeka obohatí. Napríklad o tie nové slová :D
      To "dik, more" som použila celkom spontánne a nemyslela som to ako výsmech Rómom. Bol to len asociácia v súvislosti s kvetovanou šatkou. Verím, že je to z článku poznať...

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram