Baretky a kapišóny - najnovšia móda

Čierne baretky Giorgio Armani, žltá a tmavomodrá Tonak

Baby, ja sa picnem! Keď som písala článok o riedkych vlasoch, myslela som to s tými baretkami tak, že je to taký ten nadčasový kúsok. Poznávacie znamenie Diany Keaton a francúzska nostalgia Chantal Poullain. Figu. Je to horúci trend 2017!






Len tak som si pogúglila, že na aké možné spôsoby sa teda tie baretky nosia... a či som nenaďabila na trendové pokrývky hlavy?! Francúzske barety najnovšia móda, vybehol s nimi Giorgio Armani, Mara Hoffman a Orla Kierly. Tuším vtrhnem tej mojej dcére do skrine. Je to predsa must have.

Na obrázku sú elegantné zimné kúsky od Armaniho a hneď som podobné našla u Tonaku. Sú z králičej srsti, dosť drahé, stoja dve tisícky. V e-shope hľadajte medzi klobúkmi. Nosia sa však aj tie lacnejšie s anténkou. Načisto som sa nažhavila.

Trendové sú tiež kadejaké šialenosti, nazývané kreatívne klobúky, ale držme sa pri zemi. Pre šťastné majiteľky kožušinových čiapok a ušaniek tiež dobrá správa - noste to, nosia to aj Parížanky.

A teraz ďalšia vychytávka. Vo filme Výmena zažiarila Angelina Jolie v dobovom klobúčiku zvanom zvonový klobúk (cloche hat). My sme tomto tvaru hovorili kapišóň alebo aj... ehm, šerbeľ. Nuž a kto iný sa filmom inšpiroval a vyniesol šerbeľ na hlave, než samotná Victoria Beckham?! Po nej sa zbláznili všetky celebrity a je to žhavý trend, tak veru.


Tonak sa nedal zahanbiť a kapišóny veru má. Ten čierny je tak pre vdovy, ale ten medový je veru cool.

Keď sa v roku 2013 ženil môj brat, mal naplánovanú hostinu u neho doma vo vínnej pivnici. V rifliach, s harmonikou a s gitarou, bola to komorná svadba. Nevesta týždeň pred pôrodom aj na stole tancovala. Do kostola sme ale išli vyštafírovaní, brat v smokingu, nevesta v klobúku. Mne bolo prikázané, že sa ako správna tetka mám dostaviť v kapišóne, čo bola jasná narážka na všetky naše obstarožné tety, ktoré do kostola chodili zásadne v klobúkoch.

Lenže ja som nijaký klobúk nemala. Zachránila ma dcéra, ktorá túto pekelnosť kúpila od nejakej veľmi alternatívnej výtvarníčky. S džínsami v tom ona vyzerala celkom dobre, ja ako idiot. Ibaže svadby u nás bývajú veselé a netradičné, takže som zožala úspech. Brat sa rehotal, až sa za brucho chytal.


Klobúk sa, našťastie, niekde stratil, nech mu je zem ľahká!

Neverím, že vás zvonové klobúky bohvieako nadchnú, ale tie barety stoja za hriech, či?

Obrázky: Pinterest, Tonak



Baba Slováková

5 komentárov:

  1. Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia (:D), keď som mala 20 a niečo som nosila baretky. Stáli 10 korún československých a mala som ich hádam v každej farbe. Škoda, že pri jednej debordelizácii som sa ich zbavila :(. A mala som aj kapišón (ani som nevedela, že môj klobúčik má také meno). Bol skôr športového charakteru, ale mal taký strih. Žiaľ rovnakého osudu :(.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Niekedy mi pristáli. Teraz po 50 mam pocit,ze vyzerám v baretke ako dôchodkyňa, zanedbana....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne baretky nepristali nikdy. Ale minule som skúšala jednu dcérinu a bolo to celkom prima. Asi u mňa nastal opačný efekt - v mladosti som mala tváričku slovansky okrúhlučkú, teraz je oválna. Rozhodne sa to chystám vyskúšať v outfite!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Diky za tip, muzu mit na hlave cokoliv a barety man rada moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa chystám nejaký ten outfit s baretom vyskúšať. Sama som zvedavá, ako to dopadne :D :D :D

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram