Farby jari 2017. Každá si prídeme na svoje!


Kraľujúcu farbu tohto roka - GREENERY - som vám už predstavila. Niektoré, ktorým nám nepristane, sme kvílili, ale mnohé zajasali. Ono je to aj OK, že každému pristane niečo iné. Farieb pre jarnú sezónu je dosť, môžeme si vyberať.




Tu sú tie zvyšné odtiene, ktoré pre jar 2017 navrhol Pantone Color Institute:

1. Primrose Yellow - prvosienková žltá (tlmená svetlá žltá)
2. Kale - kapustová zelená (sivozelená)
3. Haselnut - lieskový oriešok (studená béžová/ružovobéžová)
4. Island Pardise - ostrovný raj (veľmi svetlá tyrkysová)
5. Niagara - (sivomodrá - denimovo modrá)
6. Pale Dogwood - svetlé drieňové drevo (púdrová staroružová)
7. Lapis Blue - lapisová modrá (sýta kobaltová modrá)
8. Pink Yarrow - ružový "myší chvost"/rebríček (sýta ružová)
9. Flame - plameň (oranžovočervená)

Pozrela som sa teda na zúbok obchodným reťazcom, ako stihli zareagovať... no, ešte nijako. Najprv som sa sústredila na farby pre teplé farebné typy. Len Zara ponúka viacero vecí v aktuálnej orieškovo béžovej, v ostatných ide hádam o náhodu zo zimných kolekcií. Našla som len pár kúskov, vyberám také, čo môžeme pokojne nosiť aj my, päťdesiatničky.

Tu sú výsledky môjho pátrania:

1. Haselnut


Toto je geniálna farba, absolútne neutrálna a veľmi elegantná. Pre studené typy si ju viem predstaviť v kombinácii s ktoroukoľvek modrou, so sýtou ružovou, pre teplé najmä s tou oranžovočervenou. Z toho, čo som našla, sa mi veľmi páči ten mohérový pulóver vpravo, joj, trpím!

Zara

 2. Flame


S oranžovočervenou je to zatiaľ v ponuke bieda, ale mňa osobne to vôbec netrápi, mám jej plnú skriňu. Jedna z mojich najobľúbenejších, teším sa jej.

Mango, H&M, Baba Slováková


3. Kale


Tu je situácia tiež podobná. Zara má najmä teplejšiu khaki, Mango studenšiu modro-zelenú, ale niečo podobného sa predsa len nájde. Tejto farby mám tiež kopec, zase raz ušetrím. V Mangu ma prekvapil pravý kožuch v zaujímavom zelenom odtieni. Cena desaťtisíc českých korún.

Mango, Baba Slováková

4. Primrose Yellow


Svetlú žltú som našla len v Mangu. Blúzka na druhom obrázku nie je celkom tento odtieň, ale páči sa mi strih, takže ju tiež dávam ako inšpiráciu.


Nabudúce ďalšie odtiene. Pátranie pokračuje. Tieto sa mi páčia všetky, najmä ten oriešok, oriešok, oriešok! A vám?

Obrázky: Pantone, Pinterest, Zara, Mango, H&M
Koláže: Baba Slováková

Súvisiaci článok:
Farba roka podľa Pantone - Greenery!



Baba Slováková

14 komentárov:

  1. Keďže som typická zima, tak pre mňa Lapis Blue. Hodila by sa mi aj Pink Yarrow, ale už len ako doplnkový vzor povedzme na šatke. Inak všetky krásne farby.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám po mamičke náhrdelník z pravých kamienkov lapis lazuli. Najvyšší čas ho s niečím skombinovať... Krásna farba, naozaj. Pre mňa len doplnková :D

      Odstrániť
  2. Sýta modrá a sýta ružova su farby pre mňa a v šatníku ich mám. Svetle žltu by som chcela, asi si zakúpim hodvábnú šátku. Tiež má potešil oriešok, už to tu bolo. Mám klasický béžový trenčkot s páskom, lemovaný čiernou okolo goliera a zapínania, rovnako ako je tá druhá fotografia. A napadlo ma, že kvoli tomu ho stále kombinujem s čiernou. I keď po zime by som už chcela viac používať farby, tak si to nejak neviem predstaviť. Keď už si pod neho na vrchu vezmem dačo smotanové, alebo béžové, tak dole som vždy čiernočierná. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To človeka poteší, keď zistí, že niečo podobné, čo aktuálne ponúkajú obchody, mu visí v skrini! Poznám. Nuž, ak to má čierny pásik, tak asi ozaj len s čiernou... veď je to krásna kombinácia.

      Odstrániť
  3. Ten svetr je skvělý! Celý článek je moc hezký.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten pulóver je boží! Ibaže už som sa bola "vyřádit" na zľavách, môžem len snívať. Snáď tak skoro nezmizne z regálov.

      Odstrániť
  4. Vzhledem k svému věku a neschopnosti zbavovat se věcí mám už leckteré barvy "na skladě". Oříšková je krásná a elegantní, ale mě budou spíš slušet všechny odstíny modré a pak ta ostrovní rajská vodní. Ale ty se dají s oříškovou dobře kombinovat!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež vyhadzjem len to, čo sa už rozpadá :D Ony sa tie farby neustále vracajú do módy. A aj strihy. Výhodou nášho veku sú plné skrine :D

      Odstrániť
  5. podmínkou plných skříní nositelného (podtrhuju nositelného) oblečení je stálá váha, což nezvládám.
    Nadchla mne za kapustová zelená, česky asi zelná. :-) Doufám, že jí bude všude spousta.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hormóny sú hnusoby. Ja váhu síce zvládam, len sa akosi inak na tele rozmiestnila. Nohy, ruky tenknú a pás hrubne. Tiež už nezapnem ani jednu staršiu sukňu. Tak ale aspoň doplnky - šatky, kabelky, šperky, rukavie atď. sú dostatočne naškrečkované, či?

      Odstrániť
  6. Slovenština je stejně úžasný jazyk, já mám pocit, že spoustu věcí umí vyjádřit daleko trefněji. "Hnusoby" zní daleko případněji než třeba "hnusáci", "išlo ma rozhodiť od jedu" mnohem líp vystihne situaci než "puknout vzteky".
    A v jednom starším článku bylo něco jako "mama sa nedala oddurit od plotny". Pobavilo mne to nadvakrát, jak použité slovo, tak shodná povaha matek. Ďuriči jsou honiči, čili psi určení na divočáky a ani taková intenzita dorážení tu moji plotny nedostane. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To isté si ja ale myslím o češtine! Asi nám navzájom tie odlišné slová jednoducho znejú "exoticky" :D

      Odstrániť
  7. Každopádně jsem moc ráda, že píšete slovensky, je to velmi osvěžující.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pôžička ponuka má zníženú sadzbu
    I udeľuje pôžičky záujemcovia o finančnú pomoc. Ide o pôžičky medzi jednotlivými jednoduché podmienky a konkrétne na tento fakt niektoré ustanovenia pre riadny priebeh konania. Môj úroková sadzba počas životnosti úveru je 4% a splácanie prebieha mesačne Ak kedykoľvek máte záujem, kontaktujte ma mailom: lucastrid123@gmail.com.
    ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram