Babka k babce, budú kapce!


Tento outfit je na počesť mojej starej mamy. Otcovej matky. Zatiaľ čo babička z maminej strany bola veľká dáma, stará mama zo strany otcovej bola jednoduchá dedinská žena. Malá, milá... v zime zakrútená v hrubej trojrohej šatke a poobúvaná v kapcoch. 

Tak si ju pamätám. Vraj sa na ňu podobám. Niekedy, keď som unavená, sa mi veru stáva, že v zrkadle vidím nie seba ale ju. Už ma to tak nedesí, ako keď som tento obraz videla po prvýkrát. Usmejem sa na seba a poviem: "Dobré ráno, stará mama, je milé ťa zase raz vidieť!"





Dnes som na ňu intenzívne myslela. Nikdy som nechápala ten jej nemódny doplnok okolo pliec. Ale v poslednej dobe tomu už začínam rozumieť. Starým kostiam dobre padne hrubá deka na kabáte, ešte že sú v móde tieto obrie šatky!


Kapce raz priniesla moja staršia. Boli vo výpredaji, za babku, no nekúp to! Ibaže malé, a tak dorazili ku mne. Trčali mi v botníku hádam tri roky, nikdy som ich neobula. Nenávidím kapce!
V detstve sme inú zimnú obuv nemali, len hnusné čierne kapce so zipsom. Celú zimu sme bývali vonku a každý večer putovali bačkory ku peci, aby stihli do rána vyschnúť. Brrr.



Ako som si skúšala túto novú šatku a spomenula si pritom na starú mamu, náhle ma osvietilo, že tie kapce predsa len vytiahnem. Vonku nám zúri ruská zima, však kedy inokedy???


Na kožené čižmičky sa milé kapce nechytajú ani náhodou, zato sa v nich fantasticky chodí! Také teplé papuče sú to. A nešmýka sa v tom. Objavila som Ameriku!




Pokým nám tu budú besnieť takéto mraziská a kvíliť meluzína, kapčeky ja veru vynosím. Stará mama rozhodne nijaká módna ikona nebola. Bola to praktická žena. Tak veru.

Outfit:
Jeans, kabát, kabelka, šatka: Zara
Pulóver: Mustang
Kapce: Kenvelo


Baba Slováková

16 komentárov:

  1. Ta poslední fotka je SUPER! Rozevlátá mladica.
    zdraví Tünde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale, Tündelko, no tak... rozevlátá áno, však sme sa aj nasmiali. Hlavne, keď som kydla na zadok. Mladica už nie :D
      Ďakujem Ti za vyfotenie outfitu!

      Odstrániť
  2. Krásná ste. Presne moj štýl. Jednoduchá farebnosť, praktické a krásne dotiahnuté doplnkami. Janina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám teraz chuť Vás vyobjímať! Ďakujem.

      Odstrániť
    2. Wau, tak to tiež posielam virtuálné objatie na vzdialenosť 2000 km. Janina

      Odstrániť
  3. Opravdu vám to moc sluší, a neříkejte, že se za vámi muži neotačeji, nevěřím vám to!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. A veru sa už neotáčajú, nebehám furt s korálovočerveným rúžom (asi by som mala :D). Čo je však ešte horšie, ponúkajú mi miesto v električke! A úplne najhoršie na celej veci je to, že ma púšťajú sadnúť si už aj mladé holky!!! Na zaplakanie :D :D :D

      Odstrániť
  4. Prosím pěkně, co jsou to kapce česky? Z fotky si to neumím přeložit. Dana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Slovenština má pro ně hezké slovo, také jsem ho neznala. Těm děsným černým plstěným botám na zip se v minulém režimu říkalo důchodky, což se sem ale vůbec nehodí :-) Sluší Vám to zase tuze moc, zkrátka to umíte. Ráda sem chodím, rozšiřujete mi obzory, a nejen módní. Díky za to! Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A mne sa zase páčia tie české válenky :D Ďakujem Vám za pochvalu, potešilo ma to. Všetko dobré, Baba

      Odstrániť
  6. Přesně tak jsem si to myslela, ale ty důchodky zdaleka nevypadaly tak dobře, jako to na fotkách. Klidně bych v tom v mrazu chodila, důchodkyně v důchodkách, baretek s bambulí a úzší kalhoty to jistí. V e obchodech jsou moc hezké, ale pouze na Slovensku, popřemýšlím o tom, moc dobrý typ. D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby neudreli ozaj silné mrazy, ani by mi na um nezišlo obuť si ich. Sú ale ozaj teplé a zvyšnú zimnú obuv mám na mierne pražské zimy bez snehu.
      Inak existujú aj značkové kapce UGG, ktorých cena sa šplhá až do piatich tisícok. Tu je odkaz: https://www.eobuv.cz/ugg.html Medzi mladými je to celkom módne :D Nosia to z frajeriny. A že dôchodcovská obuv! A áno... len s úzkymi nohavicami. Ja by som však tú cenu za to nedala. Na tých pár mrazivých dní každý desiaty rok???

      Odstrániť
  7. Dobrý den, Váš blog jsem objevila nedávno. Jste opravdu velmi šik žena a pro mě určitě Vaší vizáží - postavou, energií, která z Vás čiší hodně inspirativní. Je mi 46 let a jsem moc ráda, že sdílíte svoje názory a outfity, protože jsem žádný další blog v této věkové kategorii nenašla. Jen jsem se chtěla zeptat, když víte, že jste podzimní typ, proč nosíte studené neutrály - šedou nebo černo-bílé kombinace.
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, vitajte! Nosím rada nielen čiernu a sivú, ale i tmavomodrú, sú to moderné farby. Neviem si predstaviť, že by som ako základ zvolila povedzme tmavohnedú, nudí ma, v pracovnom outfite vyzerá "nekompetentne" a navyše ani veľmi nie je v obchodoch. Ale tmavozelenú v šatníku mám. V interiérovej tvorbe sa držím zásady, že prevaha teplých farieb má byť vyvážená studenými a naopak. Takže ak za základ použijem čiernu, sivú alebo tmavomodrú, vždy ich dopĺňam teplou farbou. V šatníku nemám bielu farbu, všetko je lomená teplá krémovo-biela. Aj čierno-biele kombinácie sú v skutočnosti čierno-"smotanové". Nemám tiež ani jednu vec červenú. Kabelka na týchto fotkách je oranžovočervená. Krátko a dobre - všetky ostatné doplnkové farby volím z jesennej palety. Myslím si, že sa netreba striktne držať predpísaných farebných kombinácií z múdrych knižiek, lebo tie síce riešia farebné typy, ale neriešia iné súvislosti - napríklad profesiu, temperament, osobnosť.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram