Buřtokabát


Tušila som, že sa to raz stane. Že si ja budem pokojne vegetiť v obrovskej, anonymnej Matičke a odrazu ma niekto osloví, spoznajúc moje alter ego - Babu Slovákovú. Už minulý rok sa na mňa v butiku podozrivo dlho usmievali dve dievčence a okúňajúc sa si prišli po radu, ktorý z vybratých odevov by bol lepší. To som ešte brala tak, že sa len spoľahli na úsudok očividne zrelej ženy. Asi také tie typy, čo potrebujú počuť aj mamičkin názor. Až doma ma oblial studený pot. Čo ak tie vedeli, kto som?! Hneď som tú myšlienku ale zavrhla. Baba Slováková je predsa virtuálna a také mladé holky určite v živote nepáchli na jej blog.






Predvčerom to ale prasklo. Viezla som sa nič netušiac večerným metrom, hlava strapatá, vlasy nedosušené. Vracala som sa zo saunového sveta, zababúšená v "buřtokabáte" a v hrubom šále. Pani, sediaca oproti, sa na mňa pozorne dívala a záhadne sa usmievala. To už som vetrila kulehu. Na známom a sledovanom portáli Módní peklo totiž vyšiel pred pár dňami rozhovor s Babou, panebože - teda so mnou! A veru sa mi na druhý deň pod týmto článkom objavil takýto komentár:
Dobrý den, nezlobte se, ale je možné, že jsem vás viděla včera večer v metru (trasa B)? Nějak jsem se styděla zeptat, tak se ptám teď:-) Jinak jste moc sympatická a vaše příspěvky mám ráda. Veronika
Jajáj, prečo ma niekto identifikuje akurát vtedy, keď sa ťahám domov skapatá zo sauny? Smejem sa, náhoda je blbec. Richtujte sa dievčatá, bo neviete dňa - ba ani hodiny!


Veronikino odhalenie ma inšpirovalo ku tomuto photoshootu. Áno, aj ja vlastním "buřtokabát", na trieskanie sa mestskou dopravou je v zime úplne najlepší. Tento zatracovaný kus odevu je vraj vrcholom módnej neelegancie. Ibaže je ľahučký a teplučký!

Nasledujúce ráno svitlo nad Prahou po hnusných a daždivých dňoch konečne slniečko a buřtokabát slávnostne vstúpil i do mojej virtuálnej galérie.


Ďakujem, Veronika, za milý komentár i za náhlu inšpiráciu! Bundu som nafotila i so šálom, ktorý som vtedy v metre tiež mala zacapený. Takto ja pobieham po Prahe, keď idem za nejakými aktivitami a potrebujem sa ozaj teplo poobliekať.

A kto nemá prešívanú páperovú bundu, nech po mne hodí kameňom!


Doobedu bol pohľad na Pražský hrad vystupujúci z hmly očarujúci, večer priam magický! Foťáčik mám malý, ale milý, fotky sa mi celkom vydarili, tak si tiež potešte oko :D


Outfit:
Prešívaný páperový kabát: MEXX
Skinny: Zara
Topánky: Vagabond
Taška: Liebeskind
Tričko: Marie Lund
Šál: Ystrdy
Náhrdelník: Keramický ateliér Rakytka

Súvisiaci článok - šál má dve rozličné strany a tú menej nápadnú len s akcentami pestrofarebnej kocky nosím ku tomuto elegantnému kabátu:
Idem do kláštora, mám sa dosť!



Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Buřtokabát nemám, kde své škodě. A k tomu potkávání a poznávání- já jednou narazila na Ceady z http://thelifeofceady.blogspot.cz/. A chvíli jsem s ní mluvila, ale bylo to trapné, zdržovala jsem ji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, že mi bok vydúvalo od zvedavosti a Ceady som si okukla. No a aké milé mladé zrzavé to je :D
      Asi odporučím sledovanie mladšej dcére, tá je tiež hrdzavá vegánka.

      Odstrániť
  2. Můžu se zeptat,kde jste koupila péřový kabát Mexx?Prodejna Na Příkopě je zavřená,máte ho z e-shopu?Do mrazů by se mi líbil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno,kabát je kúpený cez internet. Presnejšie cez aukro.cz, dokonca s výraznou zľavou. Zadrháva mu zips, takže sa predával úplne nový. Skúste, občas sa tam niečo dobré objaví.

      Odstrániť
  3. Buřto kabát nemám, ale kamenem házet nebudu, protože se mi líbí a hned bych ho brala. A ten šál taky. :-) Krásný blog. To je můj letošní objev.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Prešívanému kabátu som sa dlho bránila, tak tento je aspoň tmavomodrý a nie čierny. Samozrejme, že praktický, len v tom chodia skoro všetci...
      Vitajte na mojom blogu, Váš komentár ma potešil!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram