Lovec dizajnu: Luxusné uteráky od MÖVE


Že čo už môže byť na uterákoch dizajnérskeho??? Nuž... kadečo. Vzor, zloženie materiálu, skutočnosť, že potešia oko i pokožku, také sú pekné a mäkkulinké. A ich autorom je skutočný fashion dizajnér.







Michael Ungerer, hlavný dizajnér a brand director nemeckej spoločnosti MÖVE, ktorá už takmer sto rokov vyrába uteráky, pracoval roky ako art director u módnej značky JOOP!.
Podľa jeho vlastných slov nevydržal ten šialený maratón, ktorý sprevádza módny priemysel a šiel sa realizovať do pokojnejších vôd. Pri navrhovaní osušiek dbá nielen na kvalitu, ale i na dizajn a každoročne prináša aktuálne kolekcie v súlade so svetovými trendmi.

Dnes osobne predvádzal výrobky MÖVE v Prahe a pôsobil ako najnenápadnejší a najskromnejší človek na svete.



Akéže sú to tie uterákové trendy??? Predovšetkým sa v posledných rokoch mení zloženie materiálov. Froté uteráky obsahujú napríklad okrem bavlny i bambusovú viskózu, ktorá im dodáva vysoký lesk a má protibakteriálne účinky - uteráky neplesnejú a nesmrdia. Býva to tiež zmes bavlny a ľanu či kašmíru, materiál môže byť napustený vitamínom E, dokonca sa uteráky zdobia Swarowského kryštálikmi - a tak podobe...

Mňa zaujíma najmä ten dizajn. Dobrá je napríklad táto kolekcia s názvom Marble s mramorovanou potlačou. Ladí s kúpelňovými doplnkami Stone z pravého mramoru (tu neboli vystavené).


Kolekcia Relax s patchworkovým vzorom s módnou "kohúťou stopou" a "rybiou kosťou".


V spolupráci s kozmetickou značkou Biotherm vznikla kolekcia Bath & Beauty.


Mojim favoritom je kolekcia Eden zo zmesi bavlny a ľanu, asi preto, že som sa s ňou nechtiac "zladila"...



... a aj vyfotila.


Tu je lovec dizajnu na love. Celkom vpravo.


Ako som sa na stretnutie s fashion dizajnérom vymódila? Tak po prvé - vôbec som netušila, že na tom predvádzaní značky osobne bude!!! Ba ani to, že sa doladím ku kockovaným uterákom. Bolo jednoducho nečakane slnečno a na november i dosť teplo. Nuž som si ku outfitu, čo mám na fotkách, výnimočne nedala kabát, ale hrubý sveter. Tiež károvaný. Tak len dúfam, že to majster ocenil, lebo rád mieša v rámci jednej kolekcie rôzne veľkosti kára či prúžkov. Baví ho to a mňa veru tiež!


Keďže fotku so svetrom nemám, bo som sa tam vyzliekla, tak som to aspoň takto cvakla.  
Čo hovoríte na toto miešanie rôznych veľkostí kára?





Outfit:
Sveter: Rainbow
Pulóver: French Connection
Sukňa: Zara
Topánky: Belmondo
Kabelka: Promod
Náhrdelník: Bershka
Hodinky: Sentinel America
Náušnice: z Dyzajn Marketu
Prsteň: Cartier

Pozvánku na predvádzanie najnovších kolekcií značky MÖVE som dostala od alamaison.cz 


Baba Slováková

8 komentárov:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram