Nový klobúk a nákupné šialenstvo


Keď ku vám náhle zavíta dobrá priateľka z mladosti a ešte aj čerstvo vyoddychovaná po dovolenke, netušíte veru nič zlého. V Prahe prší, len sa leje, dáme si vínko, pokecáme...




Na druhý deň stále čľapká, my máme furt čo preberať a popri tom sa pustíme i do preberania mojej skrine. Niečo letí rovno do koša, kamoška sa chytí štopkať dieru na mojich jeansoch, ktorá mala byť pôvodne len akože dierou, ale roztrhla sa na skutočnú. Ja zužujem iné jeansy, dobre nám je, veselo, i užitočnú prácu vykonávame... Radujem sa, že mám v skrini poriadok, i dvojo nositeľných gatí náhle pribudlo a ešte aj celkom zadarmo, ibaže dievča túži i po meste našom, centre nákupnom. Uff, my dve spolu v obchodoch, toto bude katastrofa!

I je. Prvým úlovkom je klobúk, konečne mi nejaký sadol, pri mojej výške je dosť náročné zohnať vhodný tvar. Teším sa preukrutne, ale už je to tu - každý nový kúsok si hneď žiada bračeka, sestričku, ba priam celé príbuzenstvo. Začína sa horúčkovité pátranie. Čo ku modrému klobúku???


Toto pončo je ozaj príma, ale ruky holé, chcelo by to v letku i nový pulóver.


Béžový kabát tiež ujde, najmä s touto šatkou, ktorú som ale strhla priateľke rovno z krku. No a nedá mi ju a nedá, náhle si ju znovu zamilovala.


Odolať tmavomodrej bunde je náročné, je totiž obojstranná. Ale bundy do totálneho nečasu mám dve, tie sa dožijú aj môjho dôchodku. Nie, chcem niečo elegntnejšie...


Obrovský šál je parádny, kto ho ale bude stále žehliť, aby nevyzeral takto?


Skúšam krátky vlnený kabát. Ku gatiam dobrý a bude aj ku dlhšej sukni. Žeby favorit?


Víťazom sa stáva...  sivý kabátik, ktorý s modrým klobúkom veľa spoločného teda nemá. Ale to už tak býva, že sa kúpi niečo celkom iné, než bol pôvodný zámer.  Hlavná vec, že sa klobúk hodí ku polovici vecí, čo už mám dávno doma v skrini... A čo vraví nový kabát? Že chce tiež bračekov, sestričky, rodinu!!!


Prší a prší a prší... a mňa hryzie svedomie. Nesiem plnú nákupnú tašku. Krásne sivé príbuzenstvo pre kabátik. Aj sukňu, aj pulóver. Tak veru. Ach, jaj... Tiež sa vám to stáva?


Outfit:
Klobúk: Tonak
Tričko: Zara
Jeansy: Kenvelo
Topánky: Vagabond
Kabát: Zara
Taška: Baťa


Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Dobrý den, milá ,,Baba". Nejde nic jiného napsat než: STÁVÁ!. Potom již cestou domů výčitky a za nějaký čas, co myslíte? Ale užijeme si to, my ženské jsme už takové, alespoň my některé a výčitky přestanou a pak už je jen radost, že jsme dobře nakoupily. Mějte se moc hezky a užijte si krásných věcí.Zita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že za nejaký čas sa história zopakuje :D
      Priateľka celou cestou do mňa tiež hučala, že neblbni, však sme super nakúpili! Tiež sa majte krásne, pani Zita, ďakujem za komentár! Baba

      Odstrániť
  2. No jasně že stává :-) a výčitky pak neberou konce a ruší mi spánek, ale hodně brzy to přejde. A to s bratříčky, sestřičkami, prostě rodinou pro nový úlovek - to je přesné :-) Moc ráda Vás čtu a jste velkou inspirací.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už je po výčitkách, teším sa, že mám konečne i krátky elegantný kabát. Keď človek cestuje mestskou hromadnou dopravou, sú tie dlhé dosť nepraktické.
      Teším sa, že ma čítate, pre mňa je zase inšpiráciou každý povzbudivý komentár! Baba

      Odstrániť
  3. You look great in grey colour. Nice pictures of shopping.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram