Lovec dizajnu: doplnky od Á LA MAISON

Tentokrát je moja cesta za dizajnom nie šmírovacia ale rovno pracovná. Mám stretnutie s majiteľkami obchodu s luxusnými bytovými doplnkami, textíliami i nábytkom, ktorý pod názvom Á LA MAISON predáva v Českej republike svetoznáme dizajnérske značky.




Spoločnosť má v Prahe niekoľko predajných miest, ale ja vplávam rovno do centrály v čerstvo otvorenom nákupnom centre New Living Center. Bývam celkom neďaleko a ku tejto konkrétnej budove ma viaže jedna osobná historka...


V čase, keď som iba prišla do Prahy, priletel za mnou na návštevu môj priateľ zo Švajčiarska. Bol to nočný let, čakala som ho na letisku a odšikovala do posledného autobusového spoja. Zakecali sme sa a prepásli zastávku, na ktorej sme mali vystúpiť. Vyplašení sme sa na najbližšej hrabali ku dverám.
On vystúpil. Mne sa dvere zabuchli pred nosom a autobus sa rozbehol.
Priateľ bol vydesený. Prvýkrát v živote v Ostblocku, polnoc, sychravý hnusný november, nemal ešte moje české telefónne číslo, nevedel ani to, kde bývam... a mňa nikde! Tma-tmúca, len na náprotivnej rozľahlej budove žiaril modrý neónový nápis "Philips". Inak nikde nikoho, ani živej duše. Užil rozumu, sadol na kufor a čakal. To ale netušil, aká som vydesená ja. Na ďalšej zastávke som síce vyletela von, ale tiež som absolútne nevedela, kde sa nachádzam. Pobrala som sa naspäť, bolo však treba prejsť cez niekoľko križovatiek, jasné, že som sa stratila. Našla som ho asi po hodine, ako zúfalo upiera zrak na to modré neónové svetlo. Vraj na ten nápis do smrti nezabudne. Veď ani ja. Jediný maják v temnotách.

"Tu kdesi by mala byť budova Philipsu...", - nedá mi to a vypytujem sa majiteliek obchodu. Smejú sa. Ste rovno v nej! 
Začiatkom tohto roku sa moja nočná mora zmenila na prívetivé nákupné centrum s interiérovým dizajnom, yes! Aha, aké je to dnu pekné...


V centre nájdete množstvo spoločností, ktoré do bytových interiérov ponúkajú takmer všetko od obkladov, cez dvere až po kvalitné kuchyne.


Moja cesta však vedie do rodinnej firmy Á LA MAISON, ktorá tiež väčšinou spolupracuje s firmami rodinnými, kde sa remeselná zručnosť dedí už niekoľko generácií - takými sú napr. Möve, Christian Fischabcher, Daunenstep, alebo Cole & Son. Mladé značky, které tu nájdete, sú zase plné entuziazmu ich majiteľov. Lene Bjerre, Giardinni Wallcovering, Julia Knight Collection, BALMUIR, Dome Deco a Artelore Home - tam je rodinná tradícia nahradená nadšením. Pozrite si zopár chuťoviek.



Pôvodne som prišla len pokukať, čo majú nového, ale napokon aj aranžujem a fotografujem. Zo škatúľ sa totiž vylupuje originálna ručne vyrábaná kolekcia vianočných ozdôb z českého skla a tú budem čoskoro potrebovať pre svojich klientov. Topánky letia do kúta a ja v suknici líham na zem.


Asi som sa im tiež ľúbila, keď si ma odfotili :D



Na návšetvu dizajncentra si treba zacapiť nejakú tú dizajnérsku vychytávku, to dá rozum!
Čo poviete na tento môj nový obrovitánsky náhrdelník?

Outfit:
Sukňa: Zara
Pulóver: Mango
Topánky: Baťa
Taška: Baťa
Náhrdelník: ručne robený z pravej byvolej rohoviny

Fotografie: Baba Slováková a pani Zuzka /ďakujem!/
Pokukajte luxusné fajnovinky: Á LA MAISON


Baba Slováková

9 komentárov:

  1. Ten je fajný!!! Aj ja chcem!
    Tvoja Veštica z Bujakova :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe... choď na e-bay a zadaj do vyhľadávača "BUFFALO HORN NECKLACE", je ich tam fajných od výmyslu sveta.

      Odstrániť
  2. Krásny dizajn...(teda myslím Vás:) Prezraďte,kde kupujete tak krásnu bižutériu z perlete, či rohoviny?
    sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D
      Tento typ "prírodnej" bižutérie zbieram už dávno, náramky z bielej rohoviny som napríklad kúpila v Banskej Bystrici na jarmoku, to dorazili s takýmto tovarom Maďari. Na náhrdelník s obrovským úlomkom perlorodky som natrafila v nejakej obyčajnej bižutérii. Neboli to drahé veci... Zato náramok z bielej perlete so striebrom mám zo Švajčiarska, ten bol drahý, vyše sto CHF. Tento náhrdelník je darček a kúpený bol cez e-bay, pozrite moju odpoveď na prvý komentár.

      Odstrániť
  3. ta sedačka je opletena proutím nebo vlnou?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá babo, jste překrásný designový kousek. Gratuluji.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram