Ako nosiť mašle - trend jeseň/zima 2016

Marc Jacobs, http://www.fashionisers.com/fashion-news/marc-jacobs-fall-2016-rtw/
Ku tomuto článku ma priviedol komentár ku poslednému outfitu s mašľou - výzva napísať špeciálny článok o mašliach. Niekto nosí mašle rád, niekto nie, ja veru áno. Netuším, že prečo vlastne, toto je asi silnejšie ako ja. Novému mašľovému trendu pre jeseň/zimu 2016/17 som sa teda určite potešila a aj som sa inšpirovala.




Ako nosiť mašle?


Môžete si vybrať obrovské mašle, ako ich predstavil Marc Jacobs alebo i sofistikovanejšie, jemnejšie a padavé mašličky, ktoré do svojich kolekcií zaradili Sonia Rykiel, Temperley London, Tory Burch, Gucci a Custo Barcelona.

Pristavím sa pri prehliadke Marca Jacobsa. Vytvoril desivú, démonickú atmosféru a všetky modelky obul do odporných topánok v štýle Lady Gaga. Tá samotná predviedla nadrozmerný kabát a v celej kolekcii všeobecne kraľovali oversize zvršky. Šlo prirodzene o show, ale mnohé veci sa odkukať dajú a možno ich preniesť do civilného, nositeľného oblečenia. Mne sa zapáčili najmä tie mašle. Všimnite si niektoré outfity - sú vlastne celkom bežné. Nejaká tá suknica, kabátik, čižmy a ku tomu mašľa. Alebo kabátisko a mašľa. A tak dookola. Pokiaľ sa zvolí normálny strih, lichotiaci postave, dá sa to veru nosiť.
 
Lady Gaga na prehliadke Marca Jacobsa, jeseň 2016, Vogue
Upútali ma i tieto kombinácie. Mašľa z rovnakého materiálu, z akého sú ušité šaty. Mašľa ku "bomberke" i ku džínsovej bunde. Najmä tie dve posledné ukážky sú príkladom, ako nosiť mašľu a nevyzerať ako "dáma vo veku".

A tu sú tie sofistikovanejšie mašličky...

http://www.fashionisers.com/trends/fall-winter-2016-2017-accessory-trends/
Foto: Pinterest

Z doplnkov na krk ma oslovil ešte jeden nový trend - "vankúšové" a prešívané šály. Sú ozaj parádne. Mašľu uviažeme raz-dva z hocijakej šatky či zo šálu, na toto si budeme musieť počkať, alebo šup-šup - ušiť rýchlo doma!

http://www.fashionisers.com/trends/fall-winter-2016-2017-accessory-trends/

Šatky uviazané na mašľu alebo na obrovský uzol som nosila už dávnejšie. Nejako som si s nimi nevedela dať inak rady. Moja mama, napríklad, nosila tú nádhernú šatku od Diora /obr. č.3/ prehodenú cez plece v celej jej dĺžke a kráse. Vyzerala ako filmová hviezda. Skúsila som to.  Vyzerala som ako blbec. Krátke mašle sú ku mojej malej postave akosi proporčnejšie, neviem.


Tiež ste sa aspoň trochu inšpirovali? V zimných outfitoch nie je mnoho možností na nejakú tú hravosť.




Photos courtesy of Vogue

Baba Slováková

2 komentáre:

  1. krasne )) ja tiez lubim maslicky, masle, cece ako take )))a ked sa to kombinuje moderne parada ))))))))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No áno... konečne nejaká zmena smerom ku ženskosti. Som zvedavá, či sa to ujme a začne nosiť.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram