Dyzajn Market v Prahe

Dyzajn Market na piazzete Národního divadla je najväčšou open-air predajnou výstavou autorskej tvorby v Českej republike. Neodolala som a išla som sa pozrieť.




Najprv vysvetlenie pre Slovenky: nemám v nadpise hrubicu. Čeština používa väčšinou pôvodný názov "design" alebo zriedkavo i český prepis "dyzajn" s ypsilonom.

Fotografia dole je z vlaňajšieho ročníka, tohto roku tam bolo oveľa hustejšie. Svoju tvorbu predstavilo takmer 200 skvelých a originálnych tvorcov, autorov, výtvarníkov, návrhárov a dizajnérov, organizátori pripravili bohatý sprievodný program a akcii prialo i počasie. Bola nádherná, slnečná, teplá sobota a bolo veru plno.

Na fotografii hore /zľava doprava/:

1. Tomáš Holub - autorské šperky z eloxovaého a lešteného hliníka
2. Permata - minimalistické porcelánové šperky s platinou, striebrom, zlatom a s ružovým zlatom
3. Loris - jemné šperky z porcelánu
4. Permata - minimalistické porcelánové šperky s platinou, striebrom, zlatom a s ružovým zlatom

Dyzajn Market 2015 na piazzete Národního divadla
DDyzajn Market 2016
Na prvý pohľad ide skôr o market ako o dizajn. Na pôdiu vyhrávajú kapely a od stánkov s občerstvením sa šíri typická jarmočná vôňa. Ale pri bližšom pohľade na pultíky pod stanmi objavíte často úplné poklady.

2. Labutdesign - doplnky z betónu
3. Bee-sting - geometrické tvary na vlnách minimalizmu
4. Lubor Baum - jedinečný autorský šperk




1. PBG - minimalistické tašky
2. Popular - Made in Slovakia with LOVE
3. ZasPas - tašky a doplnky z recyklovaných bezpečnostných pásov
4. Bee-sting - taška s polygonálnym motívom



1. Kerbholz /Nemecko/ - dizajnové hodinky z dreva a kože
2. Tomáš Holub - autorské šperky z eloxovaého a lešteného hliníka
3. Ko-ra-le - číre ľahké česko sklo, ko-ra-le@ko-ra-le-cz
4. Kerbholz /Nemecko/ - slnečné okuliare s dreveným rámom


Ulovila som si takéhoto vĺčika! Polygonálny šperk "Wolf" z plexiskla od Bee-sting. A ešte aj geometrické náušnice od tej istej spoločnosti, ale o tých nabudúce...


Páčia sa i vám dizajnérske šperky? Mnohé sú drahé, najmä tie zo vzácnych materiálov. Ale niektoré sú ozaj lacné a pritom nesmierne originálne! Ruším klasické nudné cetky!


Pri autoroch sa mi podarilo zistiť kontakt, ak sa vám niečo páči, kliknite na meno autora, či názov spoločnosti, dostanete sa na ich stránky.

Photo Credit: Baba Slováková + www.dyzajnmarket.com


Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Krásný vlčík! :) Ať se hezky nosí! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Haló
    Jsem obchodník, akcionář ve finančních institucích, bankách a nevládními organizacemi po celém světě. V návaznosti na finanční krizi, která ohrožuje současné ekonomiky, míra nezaměstnanosti roste každým dnem, ve spolupráci se svými bankéři rozhodl jsem se, aby půjčky 10.000 eur na 50 milionů eur na čestní lidé, kteří navzdory jejich měsíčního příjmu se snaží dokončení projektu nebo k uspokojení jejich základních potřeb. Zde jsou jediným kontaktním že pomůžu ti: nobertreschuk68@gmail.com
      Úroková sazba z úvěrů je (3%) velmi výhodných úvěrů a dodací podmínky jsou velmi jednoduché. Prosím, napište mi pro více informací: nobertreschuk68@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc děkujeme za milý článek! Pokud byste měla zájem o spolupráci, napište mi prosím na mail info@dyzajnmarket.com, zdravím Terezie, Dyzajn mamá

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram