Hľadá sa štýl pre pokročilú päťdesiatničku!


Nejako začínam tápať. Kým som nezačala písať blog, obliekala som sa v jednom kuse približne tak, ako na prvom obrázku. Vyskúšala som potom postupne všetko možné, aj tak sa furt najlepšie cítim v obtiahnutých čiernych džínsoch. Tu je prehľad mojich kreatívnych múk:





1. Rockerská babička

 

Stručne: najmä čierna, obtiahnuté džínsy so zipsami, tričká s potlačou, značky ako Diesel, G-Star Raw, Levi´s... strieborné doplnky, neobvyklé hodinky, napr. Swiss Military, Sentinel, HI-TEK Designs, masívne prstene. Kožené obtiahnuté nohavice som už ale strčila hlboko do skrine.

Outfity: Rockerská babičkaTričko Diesel, Balím sa do lietadla, Zozadu lýceum, spredu múzeum, Posadnutosť pruhmi


2. Geometrické vzory

 

Podobné ako č. 1, obľúbená čierno-biela kombinácia ma neopúšťa a mix vzorov ma baví. Občas sa už vyskytne i nejaká tá sukňa či šaty, zlaté doplnky alebo aspoň akcent v teplej farbe. Obtiahnuté džínsy nahrádzam aj voľnejšími nohavicami, tie predtým v mojom šatníku vôbec neboli.
Pribúdajú "usadlejšie" značky, napr. Betty Barclay, Zara, Bruno Banani...

Outfity Premiéra filmu Ženy odvedle, Když je v Praze abnormální hic..., Prázdniny v Ríme -IV. časť, Zips ako pointa, Zozadu lýceum, spredu múzeum
a čiastočne aj Pracovný mundúr a zopár tipov na dizajnérske kúsky


3. Safari Style

 

Zabijem sa, keď ho milujem? Ani nie tak pre tie zvieracie potlače, ako pre materiály, ktoré ku tomu patria - hrubá koža, rohovina, korytnačina, perleť, drevo... a látky z prírodných vlákien, najmä ľan, čistá bavlna a surový hodváb, joj!
Značky: Betty Barclay, Diesel, Mango, Promod...

Outfity: Animal Print, Pražské safari, Tigríková párty50 odtieňov hrdze
a čiastočne aj Môj najlepší priateľ je môj úhlavný nepriateľ


4. Teplá jeseň, teplá zima

 

V týchto obdobiach hýri môj šatník farbami, ktoré v lete nosím málokedy. Pribúda zelená, fialová, vlnová biela, béžová, farba ťavej srsti, všetky odtiene hnedočevenej, čokoládovohnedá a moja milovaná korálovočervená..., z doplnkov mäkkučké šály a rukavice.
Značky: všetky, vypichnem najmä tašky z hrubej kože Liebeskind a kabátiky z čistej vlny Betty Barclay

Outfity: Já stále sním, kdy přijde on, mého srdce šampión!, Prázdniny v Ríme - III. časť, Ať žije Petřín!, Prázdniny v Ríme - I. časť, Neviete, kde mám zase okuliare?
a tiež Dried Herb


Sem musím dať fotku, ktorú som ešte nezverejnila. Hlavným doplnkom je fakt dokonale zladený dalmatínec Louis /Vuitton/.


5. Ťažká romantika á la Baba

 

Sem-tam mávam aj takýto záchvat. Volány mi nikdy nehrozili, na dekolty si nepotrpím, flitre neznášam, na šatôčky v štýle 50-tych rokov už nemám driek, v čipke vyzerám veľmo srandovne... ale občas sa načim aj žensky poobliekať. To staviam skôr na iné materiály, než na radikálnu zmenu vzhľadu. Hodváb, mušelín, kašmírová vlna, tuhý satén... a volím veľmi strohú farebnosť.
Značky: Max Mara, Betty Barclay, Next, Bruno Banani...

Outfity: Óda na radosť, Navy blue is the new black!, Zlatá jeseň, Vintage outfit a tiež Matka nevesty


6. Námornícky štýl

 

V lete úplne najobľúbenejši. Nepoužívam priveľa doplnkov, v horúčave len otravujú. Pásiky celkom stačia. Dajú sa ku nemu nosiť šlapky, žabky, plátené tenisky, je šik a nesmierne pohodlný. Väčšinou bavlnený úplet a rozgajdané strihy.
Značky: Gant, Tommy Hilfiger, Zara, Geox...

Outfity:  Marine Preppy Style, Babie leto 2014Podvečer na Vltave,  Pruhov nie je nikdy dosť!Cesta z mesta


7. Čím bližšie ku truhle, tým viacej farieb!

 

Tak toto je v mojom šatníku čisté psycho. Úlety sú ale na to, aby sme ulietali.
Farby zaútočia na moje podvedomie vždy na jar. Pozrela som dátumy článkov a áno - všetko jarné haluze. Pestrofarebný šál Desigual, fialové menčestráky, kvietkované sako, koženková miniskuňa, hipsterské hrubé topánky, blúzka s rafinovaným priesvitným dekoltom takmer až po pupok, šialené lodičky... Hormóny sa búria aj v klimaktériu!!!
Značky: všetky dokopy

Outfity: Pončo?, Láska mezi kapkami deště, Hipster Twister, Cayenne Pepper - Outfit for a Date, Dublin v prvý jarný deň


 8. Army /Military/ Style


Vyskúšané na dovolenke v Írsku.
Čo sa nosí? Bomber!
Outfity: To bol zase nápad, na vežu vo vetre liezť!
Neposlušné šaty, netaktný vietor a neslušné fotky
Prázdnivový outfit a pohoda, klídek, tabáček
Graffiti Tour Dublin




A teraz, baby, raďte! Do šesťdesiatky veľa času nezostáva, veď už nemôžem nosiť zipsové skinny! Jedným slovom - nemám čo na seba!
Ktorý štýl sa vám páči najviac? A čo najradšej nosíte vy???
Kliknite na zväčšenie obrázkov.


Baba Slováková

20 komentárov:

  1. Okrem safari sa mi paci vsetko. Pekny clanok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Safari je prekérny štýl, nie všetkým sa páči a ani všetkým nepristane. Vždy je tak trochu na hrane, som si toho vedomá.

      Odstrániť
  2. Teda mne sa páči všetko, štýl nehľadať, je ho tu na rozdávanie ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale ja naozaj momentálne tápem. Či sa pobrať smerom kamsi ku elegantnému štýlu, v ktorom sa necítim veľmi dobre, alebo sa ešte vyblázniť. Na nejaký čas ešte popustím uzdu fantázii :D
      Ďakujem za milý komentár!

      Odstrániť
    2. Myslím, že je to o pocite. Vek je len číslo a pokiaĺ nás móda baví, nie je čo riešiť. Ideme sa blázniť. Prečo sa zaškatuľkovať, keď tých štýlov je toľko? Za mňa v pohode pokračujte tak ako doteraz. Je to super :-)

      Odstrániť
  3. Hezký přehled. Každý článek na tvém blogu stojí za přečtení. Ro

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Ro. Slovenčina neprekáža? :D
      Ďakujem dvakrát, aj za pomoc pri tvorbe blogu!

      Odstrániť
  4. Mně se líbíte ve všem. Sama v tom lítám podobně. Letos mně přibyde ta šestka jako první číslo při uvádění věku a občas přichází krize, že se to nebo ono už nehodí a zůstává pocit, že nemám co na sebe.
    Vaše články čtu moc ráda. Zita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď čítam Vaše kometáre, pani Zita, vždy si poviem, že veď vlastne pri takých šialených číslach nám už môže byť šumák, čo si ľudia pomyslia. Mne tá šesťka vykvitne o dva roky. Príde mi to ako zlý vtip. Ďakujem za komentár a pozdravujem.

      Odstrániť
    2. Děkuji a je to přesné. Přijde mně to jako zlý vtip. Zdravím a přeji hodně krásných letních dní. Zita

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Ďakujem, tiež si myslím... Ale prišla som na to, až keď som urobila koláže.

      Odstrániť
  6. Safari. Tebe to veľmi svedčí. Mne safari veľmi nejdú. Som ťažká klasika. Eva Č.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, milá Snehulienka /si to Ty???/, Tebe safari ani pristať nemôže a s klasikou to nemá nič spoločného. Je to o farbičkách.

      Odstrániť
  7. Ako pozerám, tak pozerám, tebe pristane všetko. Ja síce ešte nepatrím do 50+,( v auguste budem mať 5 krížikov) ale tento problém máme rovnaký. S tým rozdielom, že nemám takú súmernú postavu. Určite vyskúšam aj ja nejakú peknú kombináciu z toho, čo si nám odprezentovala :)Prajem pekný dník :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, všetko veru nie! Tie štýly si veru "šijem na telo" a vyberám vhodné farby. Nikdy nie celkom snehobiela, ale teplá vlnovobiela, napríklad. Niektoré, napr. cukríkovú ružovú a neónky si nemôžem dať vôbec. Ba ani krásnu bledomodrú. Zbožňujem staroružovú, ale nechytačka, vyzerám v nej choro. Nepristane mi ani pravá červená, všetky moje červené farby musia mať výrazný teplý tón. A tak ďalej... Ďakujem za uznanie a tiež želám pekný deň!

      Odstrániť
  8. Souhlasím s komentáři nade mnou, že safari styl je přesně pro Vás. Vypadáte v něm naprosto přirozeně a šik. Jako druhou nejlepší volbu vidím námořnický styl, je to velmi mladistvé a hravé. Ovšem upřímně přiznávám, že Vám sluší téměř vše, co tady máte zdokumentováno. Stejně se člověk rozhoduje podle momentální nálady a rozpoložení.
    Pavlína

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Děkuji, Pavlíno!
      No hej, v tých dvoch štýloch sa cítim tak nejako najprirodzenejšie. Ibaže sa nedá dookola nosiť to isté. Presne, ako hovoríte, treba to striedať podľa nálady.

      Odstrániť
  9. Dobrý deň,
    mne sa páčia všetky Vaše stýly, ktoré vždy odprezentujete s noblesou. Pristane Vám to, nakolko si viete vybrať strih aj farbu oblečenia. Obdivujem Váš blog a vždy sa teším na nové príspevky, ktoré sú pre mňa inšpiráciou. Tiež ma baví móda, mám 52 a módou žijem od malička.Prajem Vám všetko dobré... Anita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne Vám ďakujem, pani Anita a tiež želám všetko dobré! Baba

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram