Cesta z mesta


O tomto výlete mimo Prahu sa mi zoširoka veľmi písať nechce. Len toľko, že začal zvesela, fotografovaním v metre, čo je samo o sebe somarina do neba volajúca. Zlé svetlo a prievan a hádam len zvedavosť, čo z tých rozfúkaných fotiek napokon bude.






Potom asi tak polhodinová cesta rozpáleným autobusom. Ešte vždy je veselo...




To miesto som chcela už dávno vidieť na vlastné oči. A zaumienila som si, že tam treba prísť v podvečer, bez rušivých vplyvov, bez davov turistov.


Človek nevie, čo má vlastne od územia, kde sa udialo toľké násilie, očakávať. Tie príbehy obyčajných ľudí z malej českej dediny, ktorých absurdnou zhodou náhod úplne zomlelo koleso dejín, poznám z literatúry i z filmu, ale nevedela som si to dosť dobre predstaviť.

Čaká tam len ticho. Úplne hrozivé.
Až pod kožu lezúca všadeprítomná negatívna energia. Silné emócie, naozaj silné, najmä strach.
Zvlášť, keď si uvedomíte, že ľudia sú nepoučiteľní.

Fotografovanie skončilo za ružovou záhradou. Ďalej sme už foťáky vôbec nevytiahli.


Outfit:
Skinny: Zara
Kabelka: Zara
Blúzka: Gant
Okuliare: dm drogéria
Hodinky: Swiss Military


Baba Slováková

7 komentárov:

  1. Moc Vám to sluší a úplně jste mně dostala působivým líčením výletního místa. Jen hádám, Lidice? A máte pravdu, lidé jsou nepoučitelní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, sú to Lidice. Neuveriteľné, ako hrôzostrašne môže za súmraku pôsobiť upravené a malebné údolie i tá nádherná záhrada plná ruží. Aj v tichej a obývanej novej časti obce stále vnímate čosi ako dych smrti. Ale vraj všetky tie negatívne energie spôsobuje náš vlastný subjektívne vnímaný strach. Ten tu je ale namieste.

      Odstrániť
  2. Pěkný článek, pěkná modelka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Huuuuu, že modelka... stará, malá, no tak ale aspoň odvážna.
      Ďakujem za pekný komentár od pekného chlapa (ping-pong) :D

      Odstrániť
    2. Inspirujete mě k tomu, abych taky něco poslal napospas veřejnosti. Jeden nápad už mám, tak snad mi to půjde tak jak Vám. :-)

      Odstrániť
    3. Najprv som Vás chcela povzbudiť, že "odvahu, kolega!", ibaže ste mi vnukli tiež nápad. Nafotiť sériu "odvecákov" /outfity od veci/. Uff... takže to chce odvahu asi pre oboch. Držím palce a som zvedavááááááááááááá

      Odstrániť
    4. Já také. Ro

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram