Tigríková párty

Zdedené tašky s leopardím vzorom, tenisky Bama

Nedalo sa s tým absolútne nič robiť. Maminka zvieracie vzory jednoducho milovala a statočne ich nosila až do svojich sedemdesiatich siedmich rokov. Na naše chabé pokusy vyhovoriť jej to, vždy reagovala širokánskym úsmevom.
"Ale ja som tigrica!!!" - koketne prižmúrila svoje mačacie žltozelené, naozaj neobvyklé oči. Aby sme už konečne pochopili.
Naša slávna tigrica k nám vždy dorazila (zo stredného Slovenska) aj s vrchovate naloženými taškami, trepala domácu morku, klobásy, sušené dubáky, dokonca celý peceň chleba. V Prahe, milé detičky, takéto nezoženiete! Postavila sa ku sporáku a nedala sa odduriť, lebo také dačo fajné, ako vie navariť len ona, my nikdy neuvaríme. Vo všetkom mala, prirodzene, svätú pravdu, ale my sme ju už veru šanovali. Zostarla nám, nevládala. No nedala si povedať. Argumenty, že je to jedno, šumák, však za tých takmer štyridsať rokov, čo sme s bratom z rodičovského domu preč, sme nezahynuli... nie, tieto argumenty nijakovsky nezaberali.





Vnúčatá ju volali Starinká, skrátene Star, z čoho vzhľadom na jej výstrednosti vzniklo oslovenie Superstar. Joj, či jej to len lichotilo!

Keď sme s dcérou otvorili Starinkine skrine, tá masa leopradov, zebier, tigrov na nás priam žalostne zaskučala.

Hľadeli sme na to s rozpakmi, s úžasom, s pocitom márnosti.
Akonáhle sa všetci zídeme, urobíme tigríkovú párty! Na jej počesť, to by sa jej určite páčilo.
Urobili sme. Všetci sme sa poobliekali do tých jej zatracovaných zvrškov, dokonca aj ignorant bráško si dal leopardiu štólu. Vytiahol harmoniku.

Superstar bývala kráľovnou večierkov, nádherne spievala. Tak sme spievali. Všetky jej obľúbené, úplne všetky, takmer do rána.

Môj brat. Vyrástli sme ako dvojičky, som len o trinásť mesiacov staršia.

 

Kam so zverincom?


Prvá som s tým začala ja.  Na všeobecný úžas som prehlásila, že si zoberiem kabelku a povestnú cestovnú tašku, v ktorej sa vždy natriasala morka. Dievčatá najprv nechápavo civeli. A potom sa vrhli na tigríky a leopardíky. Vyberali si legínsy, tričká, pulóvriky. Aspoň na doma, čo hneď na spodok skrine. Tento zverinec do kontajnera nepôjde!


Ja však obe veci veru nosím. Nikdy nie naraz a vždy ku nejakému neutrálnemu oblečeniu. Ku krémovej alebo ku čiernej je to celkom cool. Stále som tú animals print obsesion celkom nepochopila. Tieto dve veci však vyžarujú teplo. Hrejú.

Outfit  so sandálkami Clarks

Outfit:
šaty: korisť zo sekáča na Malej Strane, značka odstrihnutá,
môžem k nim a k leopardej kabelke nosiť
- krémové sandálky z hrubej kože Clarks
- kožené tenisky Bama
- šlapky Tamaris
Kabelka: Sincini
Taška: Menqite
Opasok: G-Star Raw
Náramky: pravá rohovina a perleťovina
Kam inam s "tigríkmi" ako do prírody?! Nedajte sa pomýliť prostredím. Je to uprostred Prahy, neďaleko slávnej Müllerovej vily od Adolfa Loosa.
Na letnú prechádzku najlepšie so šlapkami Tamaris
Pieskovcové skaly uprostred Prahy. Praha 6 - Střešovice
Müllerova vila od slávneho architekta Adolfa Loosa
Pred Müllerovou vilou

Súvisiaci článok: Verte, neverte...


Baba Slováková

5 komentárov:

  1. Starinká by měla radost... T.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano, naše střelená rodina... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jste moc hezká. Sluší Vám to jako vždy. R

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem vám všetkým anonymom za milé komentáre. Ale niektorých som veru odhalila! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram