Hviezdny večer v panoptiku

Aj tak nám to najlepšie sekne s Johnom, čo poviete?
Musée Grévin Praha. Múzeum voskových figurín. Na svete sú celkovo tri - v Paríži, v Montréale a toto. Pražské je najmladšie, otvorené bolo v máji 2014.
Ako opísať niečo, čo ste vôbec - ale vôbec neočakávali? V skutočnosti sme sa s Pavlínou vybrali na koncert Hany Křížkovej, ktorý sa konal práve v divadle tohto múzea. Reku, ako fajn, pozrieme aj voskové figuríny, však sme ich ešte nevideli.
Človek by predpokladal, že figuríny budú pekne rozmiestnené v expozíciách, takže keď som už pred šatňou takmer vrazila do Andyho Warhola, skoro som dostala infarkt. Na gauči neďaleko sa rozvaľoval John Lennon... Pri výťahoch stál ďalší chlapík s nemenným úsmevom na tvári. Aha, nuž vtipné, takto zamiešať figuríny rovno do priestoru vstupného vestibulu, oceňujem nápad.




"Lístky, prosím," - zdvorilo precedí figurína cez roztiahnuté ústa. No, nazdar. Tak tento je živý. Začínam byť riadne zmätená.

Niektoré figuríny sú pekne po poriadku na svojich miestach. Ale niektoré veru nie...

Rudolf II.
Magická laboratoř
Ján Amos Komenský

Na prehliadku múzea máme necelú hodinku, potom začína koncert. Vrháme sa každá na svoje idoly, fotíme sa a šalieme. Mnohé figuríny sú veľmi vydarené, miestami z toho až behá mráz po chrbte.

Karel Roden ako živý. Nech robím, čo robím, kašle na mňa zvysoka.

Fotografuje sa ťažko, všade je buď málo svetla alebo je to svetlo farebné.

V klobúku Charlieho Chaplina.
Božský George. Záčinam ľutovať, že som nenatiahla nejakú úchvatnú róbu.
Bébel... mon amour!
Stíhame napokon všetky miestnosti vrátane Kouzelného divadla. Je prázdne, teda až na tých pár voskových figurín. Sem sa čoskoro vrátime na koncert a sprievodca nám tvrdí, že figuríny medzičasom odnesú.

Chytáme super miesta hneď vpredu, divadlo sa zaplnilo. Kuknem vľavo a tam stále sedí v strede medzi ľuďmi figurína Jana Třísku. Kuknem vpravo a hneď vedľa mňa sa o stenu opiera Miloš Forman! Huh! Verte mi, v prítmí divadla mám z toho kadejaké pocity. Je to tu just ako v panoptikuuuu, huhuhuuu.
Skúmavo si prezerám paniu po mojej ľavici, ktorá sústredene čumí na scénu.
"Prepáčte, ehm... a vy ste živá, či?"
Gérard Depardieu vyrušuje počas predstavenia, na javisku Ema Destinová a Hana Křížková.
Gérard Depardieu pokrikuje po Dagmar Havlovej.
Pulóver: Desigual
Šály: No Name
Nohavice: Zara
Hodinky: HI-TEK Designs by Alexander Tasou, London
Topánky: Rieker
Kabela: Liebeskind

Ospravedlňujem sa za nekvalitu fotografií :D

S Johnom sme sa dnes mega cool vystajlovali :D


Baba Slováková

6 komentárov:

  1. Jaaaaj,uz som sa davno tak dobre nezasmiala nad nejakym clankom! Dobra vzpruha do mojho grantovacieho sialenstva, vdaka! ECV

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělé! Outfit, článek i povedené fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Velmi zaujimave, ale okrem tych troch muzei voskovych figurin existuju este minimalne dalsie tri - v Londyne, vo Viedni a v Karlstejne - a Muslim, ze je ich este ovela viac, kazdopadne je navsteva takeho muzea velky zazitok a clovek obcas naozaj nevie, ci ta-ktora bytost je ziva alebo nie ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, áno. Múzeí voskových figurín je oveľa viac, najznámenšie je snáď Madame Tussauds v Londýne, ktoré mimochodom vystavuje aj v Prahe a na Karlštejne.
      Ku trojici Grévin Musee pribudlo ďalšie v Soule.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram