Módna prehliadka Petry Kociánovej

Módna prehliadka Petry Kociánovej 26.11.2015, Rudolfinum, Praha, foto Baba Slováková

Ako sa taká normálna Baba dostane na módnu prehliadku do prvého radu? Ako nič! To vám tak z ničoho nič a absolútne bez výstrahy zavolá priateľka Pavlína a oznámi, že večer sa ide do Rudolfina. Nemám si robiť starosti, má VIP vstupenky. Kým chytám dych a krútim sa zúfalo po izbe, čo na seba, čo na seba, volá Pavlína zase.
Jo... abych nezapoměla. Budou tam prý samá hrabata a knížata, vem si něco mooooc nóbl!
Pavlína je veselá kopa. Keď oslavovala svoju päťdesiatku, volala presne dve hodiny pred začiatkom párty. Skoro plakala. Vraj už má všetko nachystané, napečeno, navařeno, uklizeno, len akosi zabudla pozvať hostí. Mám všetko nechať tak a už-aj utekať na druhý koniec Prahy. Utekala som. Oslava to bola napokon parádna a hostí sa nás zišlo požehnane.





Že si spomenula na módnu prehliadku pár hodín pred jej začiatkom, nie je teda až také prekvapenie, ibaže vedomie, že to je celá ona, mi veru figu pomôže. Čierne topánky na vysokom tenučkom podpätku mám jediné a tak trochu rockerské, ku tomu len dajaký ten minimalizmus. Hlavne, aby mi nebola zima, vonku sa ženia všetci čerti. Vyťahujem splývavé čierne šaty, na ne ešte top s rukávom. Top je vzadu rozstrihnutý, takže vidno, ako sú tam šaty nariasené. Fajn. Takže idem ako čierna vrana. Počítam s tým, že sa v obecenstve aj tak zlietne celý kŕdeľ.

Kateřina Englichová hrá Vltavu, foto Baba Slováková

Priestory Dvorany Rudolfina sú vskutku impozantné, scéna dramaticky nasvietená. Prehliadka začína famóznou overtúrou - slávna harfistka Kateřina Englichová hrá kompletnú Smetanovu Vltavu tak bravúrne, že vám naskakuje husia koža.


Kateřina Englichová, foto FB stránka Petry Kociánovej

Pozerám naľavo, tam známa herečka, pozerám napravo, tam slávny plastický chirurg. Všetci sme tu po päťdesiatke, my dámy už väčšinu modelov ani omylom neoblečieme. A tak si s pánom chirurgom aspoň popasieme oči.
Aj keď... Pavlína tvrdí, že tie červené šaty, ktoré má Kateřina, musí stoj čo stoj mať!


Foto BS
Tak tieto šaty sa mi páčili veľmi!
Finále na schodoch Dvorany Rudolfina. V čierno-čiernom obecenstve jedna hrdzavá hlava..., foto FB stránky P. Kociánovej
Môj malý foťáčik nezvláda prítmie, ale obaja sa snažíme, foto BS
Aká teda bola módna prehliadka Petry Kociánovej? Vyberám text z oficiálnych stránok:

Jednoduché linie, štíhlé, minimalistické pojetí, které však není pravidlem a vybočení z řady je vždy příjemným zpestřením. Ano, právě tak byla koncipována přehlídka PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016.
Petra Kociánová se pohybuje v českém módním průmyslu bezmála dvacet let. Má ráda multifunkčnost, kterou se nechala inspirovat i pro svoji autorskou módní přehlídku. Nechyběly velké večerní šaty, jaké si jedinečný prostor Rudolfina zaslouží, stejně jako svatební šaty, které však nejsou v klasickém pojetí. Přehlídka byla koncipována do čtvera ročních období, jak by je mohla vidět moderní žena na úrovni.
O skvělou choreografii se postaral uznávaný chorepgraf Peter Varady.
Použité materiály z kolekcí: Cavalli, Prada, Blumarine a další.


Ako hosť som fotografovala málo, všetky modely nájdete TU.
Petra Kociánová s modelkami, foto FB stránka Petry Kociánovej

Viete si predstaviť, že existuje ešte menšia žena odo mňa? No, áno - Pavlína. Na recepcii sme sa ku dlhokánskym modelkám radšej ani nepribližovali. Ale náladu sme mali výbornú, bol to čarovný večer a užili sme si to ešte aj pri odchode.
 
Keď sa pochabia päťdesiatničky


Dve hviezdy v žiari reflektorov. V šatni pri odchode, foto šatnárka :D

Outfit:
Šaty: Next
Top: Zara
Topánky: Calvin Klein
Náhrdelník je ónyxový, stavila som na lesk + mat
Šál: New Look



Baba Slováková

3 komentáre:

  1. Tak to blahopřeji k možnosti dostat se na takovou přehlídku. Není nad správné kamarádky. A na Vaší první fotografii jsem hned poznala, byť otočeného, našeho snad nejznámnějšího plastického chirurga. Měla jsem tu čast se od něj nechat dvakrát trošičku vylepšit. Ale hlavně jsem jej poznala jako úžasně milého a přívětivého člověka - znalec ženské duše. Zita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, prišla som ku tomu ako slepá kura k zrnu :D
      Áno, pán docent mal aj príhovor a pôsobil skutočne milo.

      Odstrániť
  2. Super že sa Vám podarilo dostať na prehliadku. :)))))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram