Kde najde žena chlapa, co za něco stojí?

V Ballymoney Beach, Co. Wexford, Ireland. Kukám, či sa mi dačo podarilo uloviť.

Nasledujúci článok je tak špeciálny, že ho musím a musím zdieľať! Je to názor muža, iste. Nie so všetkým môžem súhlasiť, aj keď je v ňom veľa pravdy. Súcich chlapov pre ženy po päťdesiatke jednoducho niet. Mám s tým svoje skúsenosti. Pôvodne som ako ilustračnú fotografiu chcela použiť niektorý z portrétov mojich virtuálnych nápadníkov zo zoznamiek, v drvivej väčšine zvečnených s nejakým tým kapitálnym kaprom /kapor by sa hodil, ale tí ich lovci sú rad-radom nepoužiteľní načisto k ničomu/. Je to ale neetické, a tak prikladám vlastnú fotku zúfalej päťdesiatničky :D
Zvláštne je, že autor delí slobodné päťdesiatničky len na dve skupiny - na vdovy, ktoré zostali samy nie svojou vinou a potom už len na tie potvory, čo chudákov chlapov z domu "vyštekali", ergo sú si samy vinovaté. No nič, nechce sa mi s autorom riadok po riadku polemizovať, použil nadsázku, iba dokladám, že mnohých chlapov nehodno len tak vyduriť z domu, ale zaslúžili by v letku aj kosti dolámať. Určite ste na takých už narazili. Ak to napriek tomu nevzdávate, čítajte ďalej, tu je návod na polapenie chlapa:


Zorce je padesát a nechápe, kam se poděli muži, se kterými by se nenudila. Na názor se zeptala i našeho muže Josefa Hausmanna. Je k ní hodnější, než obvykle k čtenářkám bývá? Ale kdeže!  



Zorka se chtěla zeptat našeho muže, kam se poděli všichni ti volní pánové s kupou koníčků. A Josef Hausmann jí napsal, jak je jeho zvykem, od plic, co si o celém jejím problému myslí!

Čtenářka Zorka: „Je mi 50 let. Ovdověla jsem již před 7 lety, manželství bylo velmi dobré, tak jsem se z toho dlouho nemohla vzpamatovat. V současné době bych již měla o partnera zájem, ale… Není těžké se seznámit, ať už při různých akcích (mám velmi ráda turistiku a cyklistiku) nebo na internetu. Ale nějak tak se mi zdá, že muži věkem přiměření jsou zaměřeni ,jen na to jedno'. A není to sex.
Takový pán hned, že se sestěhujeme, že budeme společně hospodařit, starat se o domácnost. Když chci napřed poznávání, nelíbí se jim to. Nechce se jim za kulturou, dokonce i třeba na tu turistiku rezignují s tím, že to ,měl jako náhražku' za partnerku.
Ne že by neměli zájem o sex (podotýkám, že rozhodně nepotřebuji zhubnout 10 kilo :-D), ale také u nich není na předním místě. Co myslíte, jsou muži po padesátce, pětapadesátce už jen pohodlní tvorečkové, kteří chtějí obskakovat a plný servis? Kde jsou ti chlapi, kteří mají koníčky, zájmy a jsou ochotni leccos podnikat? Všichni zadaní?"

Vážená Zorko, vím, že to vyvolá nevoli, ale žena po padesátce by měla trochu ze svých nároků slevit. Jiné ženě bych vytknul, že si měla svého muže, uloveného v době jejího rozkvětu, hledět tak, aby jí neutekl. Vy, které muž umřel, jste v tom nevinně. Osudovou ranou se ocitáte v konkurenci o poslední paběrek mužů s ženami, které si svých mužů nehleděly a pozbyly jich svou netolerantností nebo je jinak odpudily či vyštěkaly z domova. Ty vám teď „lezou do zelí“. Jak k tomu, chudáku, přijdete? Tamty potvory se mají rvát mezi sebou, a vy máte mít svoji kategorii nevinných – to bych to ale tady musel řídit já…
Kdysi jsem tu rozebral („Kam se poděli chlapi po padesátce?“) profil generace padesátníků a výše. První skupina je ženatá – pro vás k ničemu. Druhá skupina je (stále ještě!) svobodná, protože jsou to sobci, úchylové, exoti a ztroskotanci, kteří se nikde nechytají – pro vás k ničemu. Třetí skupina jsou rozvedení, rozvodem ožebračení a zatrpklí – pro vás k ničemu.

Čtvrtá skupina rozvedení, kteří měli původní kmenový majetek tak obrovský, že jim zbylo dost i po rozvodu a mohou žít nadále naplno – na každého z nich však připadá asi pět set rozvedených padesátnic, o které oni navíc nemají zájem, neboť pokukují po mladších. Takže pro vás k ničemu.
Další skupina jsou statisíce mužů, kteří v průměru umírají o osm let dříve než ženy, a teď tady chybí. Pokud se mezi těmito skupinami někde vyskytují nějací muži, kteří se sem nedají zařadit, jsou to v principu „béčka“, která si nedovedla samičku opatřit. Anebo jsou to profíci, kteří mají zájem o krátkodobé sexuální avantýry s rozmanitými ženami – jako žena, která „rozhodně nepotřebuje zhubnout 10 kilo“, na ně asi narážíte často.

Na vaši otázku „Kde jsou ti podnikaví chlapi?“ odpovídám: Rozebraní a dobře hlídaní svými „majitelkami“.

Lidský druh je unikátní v délce života, po který ženy žijí po odeznění plodnosti. Pro přežití živočišného druhu je to evoluční nesmysl, který se ale musel nějak vyplácet. Má se za to, že přínos starších neplodných žen spočíval v (babičkovské) pomoci zaopatřovat další potomstvo. Víte, kam směřuji, a uvědomuji si, že dnešní žena vašeho věku se nehodlá realizovat jako babička.
Chce žít naplno – a má na to energii, sílu i chuť. Jste ale v evoluční pasti. Lidstvo udělalo za poslední staletí strašně rychlý vývoj, s nímž evoluce, která se projevuje řádově v tisíciletích, nestačí držet krok. Takových nechtěných rudimentů s sebou vleče lidstvo více, za všechny jmenujme (dnes už ničím) neodůvodněné upřednostnění života žen před životy mužů v situacích „potápějící se loď“ nebo (čistě jen) mužské odvody do armády. To jsou zase evoluční pasti na muže.

Co ale s tím? Neprat se s (nepřemožitelnou) přírodou, ale naslouchat jejím zákonitostem. Jednou z nich je, že chlapi se chytí pokaždé na nezávazný sex. Jestliže tedy slevíte ze svých nároků, podle kterých kádrujete muže, které „připustíte“ a které nikoli, (což byste ve svém věku měla), v síti čeřenu, ze kterého po každém vytažení z vody smutně vyhazujete podměrečné mřenky, vám s vyšší pravděpodobností uvízne něco, co se dá už přinést domů.

V (našem) věku se dost často romantická láska vyvine z nezávazného sexuálního „dobrodružství“. Obráceně to ale už nezkoušejte – to nechte těm dvacetiletým.

Autor: Josef Hausmann




Celý článok: www.prozeny.cz

Ilustračné fotografie sú z marca tohto roku, z Írska v Ballymoney Beach, Co. Wexford.. Na pobreží mora lovím zatmenie slnka. Outfit ani nestojí za reč, som teplo naobliekaná na taký ten Irish Style. Zatmenie bolo pre veľkú oblačnosť vidno asi tak sekundu :D
Fotky sa mi videli tou ponurou atmosférou ako náramne príhodné ku tejto vážnej téme.

A tak mi napadlo: prečo som ja tým lovcom kaprov vlastne neodpísala??? Na pobreží by sa taký rybár aj zišiel. Načim mi napísať návod pre osamelých mužov, ako spoľahlivo osloviť ženu, čo za niečo stojí...

Foto dole: Baba Slováková na love práve zahadzuje ďalšiu mrenku v nádeji na kapitálny kus.




Baba Slováková

5 komentárov:

  1. Co ale s tím? Neprat se s (nepřemožitelnou) přírodou, ale naslouchat jejím zákonitostem. Jednou z nich je, že chlapi se chytí pokaždé na nezávazný sex....Těžko říct, co s tím. Protože pak je situace, že se chytil chlap..a úžasnej, naprosto kapitální kousek, ale po čase zjistíte, že je tak nějak zaháčkován ještě jinde. Vy už zamilovaná až po uši, on nadšený od paty po kořínky vlasů, ale ne tak, aby se odháčkoval na původním místě. Takže co s tím? Nechat plavat? Nebo "si to po hausmannovsku užívat"??? :-)) Teď babo/y/ raďte...:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu je každá rada drahá. Asi neriešiť. Nech si to rieši on.

      Odstrániť
  2. Osobne se obavam, co bude. je mi 30 a kdyz ctu, co vse se vekem zmeni, tak mi z toho neni prave dobre.. nejake tipy jsou, ale zas dokaze je nekdo dodrzet vsechny http://www.vimax.cz/sex-po-padesatce/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Presné túto tému som chcela nadhodiť. Tiež som sama podľa autora vinná lebo nie som vdova. Tiež som absolvovala aj internetové zoznamky aj pár rande. Moja skúsenosť hovorí: Ak je chlap čo k čomu tak za ním väčšinou stojí žena. Žena ktorá s ním strávila roky a ktorá ani netuší, že ten jej dobre vychovaný, príjemný zábavný partner si kráti dlhú chvíľu naháňaním sa za mladosťou a dokazovaním si, že ešte nepatrí do starého železa. Ak sú naozaj sami, tak sú to strašný exoti. Toť moja skúsenosť. A tak zvesela chodím sama so psom aj do kina. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nedá sa s ním nesúhlasiť. Alfa chce mladú, pri nej je plne funkčný. Žena po skončení fertilného obdobia navodzuje v mužoch pocit blížiaceho sa zániku. Pokiaľ nie, tak sú tí muži určitým druhom parazitov, ktorí si chcú riešiť najmä existenčné problémy, prípadne hľadajú opatrovateľku. Muži rozhodne netúžia po prechádzkach a koncertoch, ale po šťavnatom a vzrušujúcom sexe s príjemným estetickým zážitkom. Autor článku to veľmi dobre vie. Muž nie je kamarátka. Muž je muž, chce si užívať a mať sa dobre, bez zbytočných komplikácií. A ženy v podstate tiež. Očakávania a komunikácia sú dve veci, ktoré sa javia ako veľký problém. Okrem rapídneho nedostatku fešných ch/ujov/. Eva Č.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram