Prázdniny v Ríme - III. časť


Toto sa vám môže prihodiť len v Ríme...

Na tretí deň pobytu máme už plné zuby hnusnej kávy v termoske, ktorá je súčasťou hotelových raňajok a vyrážame do neďalekej kaviarne pri Porta Pia. Kaviarnička má maličké stolíky pod obrovskými platanmi, chystáme sa trošku posedieť pred ďalším turistickým výjazdom. Nijaké "cafe al volo", čo je v Ríme obľúbený spôsob rýchleho vypitia kávy na stojáka.
Aby som neohovárala hotel... stačilo sa opýtať. Až v deň odletu nám napadlo osloviť čašníka, či nemajú normálne cappuccino. Samozrejme, že majú. S úsmevom ho priniesol ako nič.







Ibaže v to chladné októbrové ráno o tom šťastí ešte nevieme, a tak hor sa na pravú taliansku kávičku!
Obliekam sukňu, namiesto kabáta obrovskú huňatú šatku, budeme aj fotografovať. Je pondelok, ulice sa po oboch stranách zaplnili zaparkovanými autami, ale nikde ani živáčika. Žeby už všetci pracovali?


Vrtím sa na ulici na opätkoch, dcéra cvaká a vtom zaškrípu brzdy. Uprostred ulice zastane luxusná čierna limuzína. Nepýtajte sa ma na značku, prosím! Lebo z auta už rezko vyskakuje Agent 007, poloboh, zjavenie... krátko a dobre - asi štyridsaťročný prenádherný Talán v kvalitnom obleku a vyleštených topánkach. Padajú nám sánky.

Lúska prstami a kričí na celú ulicu: "Bella, bella! Complimenti!!!" Zoširoka sa usmieva.



Kým konečne pochopím, že to kričí na mňa a opätujem úsmev, Adonis už máva na pozdrav a ležérne vpláva do nášho hotela. Auto necháva uprostred ulice.

Smejeme sa. Toto sa človeku môže stať len v Ríme.
Noste slnečné okuliare, dievčatá!!! Nik nezistí, že ste už babičky. Stačí sukňa a podpätky a Taliani vám budú padať k nohám.


Outfit:

Sukňa: Next
Tričko: Betty Barclay
Kardigán, šál, kabelka: Zara
Čižmy: Bonprix
Kožené rukavice: po nebohej tetuške
Hodinky. Calvin Klein
Zabudla som dopísať, čo je v outfite staré, čiže recyklované :D
Tak tričko mám už asi 10 rokov. Na fotkách to veľmi nevidno, ale má presne takú svetlú khaki farbu, ktorá je aj v šatke.
Ceruzkovú midi sukňu Next á la Victoria Beckham som ukoristila v sekáči na Bělohorskej za neuveriteľných 75,- kačiek. Je podšitá, na zimu bude skvelá. Páči sa mi najmä jej vnútorné kvalitné vypracovanie pásu so začistením na spôsob pánskych nohavíc, jednoducho dobrá anglická kvalita.

Photo credit: edina@spirevision.ie

A ešte jedna spomienková fotografia na Forum Romanum


Baba Slováková

11 komentárov:

  1. Vám to neskutečně sekne :)) Krásná barva svetru i šály :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D
      V Zare mali tieto svetríky rôznych farieb. Skúšala som krémový a tento, nevedela som sa rozhodnúť. Za škoricový hlasovali okolo skúšajúce mladé holky. Presvedčili ma! No a potom som objavila ku tomu tú obrovitánsku šatku a bolo rozhodnuté...

      Odstrániť
  2. Veľmi pekný príspevok a tiež fotky. Ja osobne zbožňujem taliansku mentalitu. Toto leto som strávila pár dní v Taliansku a bolo to skvelé. Mám pocit, že sa na nič nehrajú a nie sú to žiadny suchári. Mimochodom veľmi Vám to svedčí. Nečudujem sa, že ste ho očarila :)
    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ja neverím, že som ho ozaj očarila :D Hádzanie komplimentov na všetky strany majú skutočne v mentalite, takmer ako bežný pozdrav, veď vieme... Sú naozaj skvelí! Človek tam úplne pookreje.

      Odstrániť
  3. Appreciated lady. A few days ago, I sent a message asking for permission to publish their pictures on my blog, and to put a link to yours in mine. As I said, my blog is mostly a mature fashion blog. Since I have not received any reply, I dare to repeat the request, if there was a problem with the receipt. But do not worry, I will not bother anymore to you . If you do not answer now, I understand you do not want to give me the permission, that I asked.
    With all the kindness.

    Permission asked him in a comment in paragraph "O mne".


    Josep-Maria​​ Badia
    ​http://sensecorbata.blogspot.com.es/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear mister Badia,
      I apologise for missing your first request. I agree with the publication of my pictures, as long as you will include a link to my blog and the name of the author of the picture.

      Kind regards, Baba Slováková

      Odstrániť
    2. Thank you very much Baba. I will always use your photos with the maximum education and respect, linking to his blog, and warning you when I do. I have placed a link to your blog on mine, and also I follow you on Bloglovin and Facebook.

      I really like your blog and your style, congratulations and kind regards.


      Josep-Maria​

      http://sensecorbata.blogspot.com.es/

      Odstrániť
  4. Takto vyzera zena, co ma vkus a styl

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jsem Vaše vrstevnice, možná o rok dva mladší. A klobouk dolů. Jste pro mě
    inspirací. A inspiraci potřebuji. Jelikož se mi podařilo zhubnou skoro 20 kg, které jsem postupně po čtyřicítce nabrala a mám velikost jako v mládí, musela jsem inovovat šatník . A dospěla jsem k závěru, že trochu změním styl. Nechci být za diblíka, ale na vysloveně usedlé modely mám ještě dost času. A tento blog má ještě plus navíc: miluju Itálii a Řim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, toto je úplne najťažšie - nájsť nový štýl. Do 55-ky to ešte ako-tak šlo, lebo ten vek nebol až tak zrejmý. Ale potom som tiež dospela ku názoru, že niečo treba zmeniť. U mňa je to rovnako HĽADANIE. Navyše neoplývam peniazmi, takže môj "sekáč" je vlastne moja skriňa. Snažím sa nosiť zánovné kúsky tak, aby vyzerali súčasne a moderne. Nie vždy to vyjde, ale ozaj pomáha fotografovanie. To sa hneď vidíte inak ako v zrkadle. Skúste si zakaždým odfotiť svoj outfit len tak na mobil. Alebo - ešte lepšie - poproste niekoho z rodiny. Lebo selfie menia prespektívu /logicky skracujú nohy, lebo sa fotografujete zhora/. Ďakujem Vám za priazeň!

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram