Ty máš nějaký štěstí, babi? Schovaný???

Otesánek a Babička Striga
Môj jediný vnuk, ktorému hovorím príznačne Otesánek, mal včera vyvrcholenie týždňového futbalového tábora. Posledné turnaje sme museli nevyhnutne vidieť a Otesánek ulovil bronzovú medailu. Je to veľmi šikovný chlapec, som na neho nesmierne pyšná.
Vnúčik má pre mňa tiež krásne pomenovanie. Volá ma Babička Striga. Naučil ho to môj zeťák a keďže čeština toto slovo nepozná, chlapča si dlho myslelo, že je to normálne meno. Viete si predstaviť ten všeobecný údiv, keď ma dieťa v električke pekne nahlas a veľmi milo oslovilo: Strigo!





Futbalový tábor prebiehal na Strahovskom štadióne. Bývam celkom blízko neho a nikdy som ho nevidela.  Monumentálna stavba žalostne chátra, hlavná plocha je rozdelená na niekoľko tréningových ihrísk. Aspoň tá plocha je využitá, na tribúny, ktoré zarastajú burinou, je prísny zákaz vstupu. Zrejme kvôli vlastnej bezpečnosti. Obzerám si štadión s istou nostalgiou, kedysi som strašne túžila dostať sa sem na celoštátnu spartakiádu.

Zašlú slávu spartakiád ostatne cítiť všade v okolí štadiónu. Zachované zostali zastávky električiek, ale tie tu už nejazdia. Monumentálne schodiská, oceľové lávky pre peších, prázdne parkoviská. Človeku by aj bolo smutno, keby sa zo zelenej hracej plochy neozýval krik šikovných chlapcov. Zvláštny pocit... ja som sa sem nikdy nedostala, zato tu bojuje o dušu môj vnuk, moja krv. Som dojatá.

Slávny Strahovský štadión v roku 2015.  Zarastá náletovými drevinami.
Na slávnostný ceremoniál odovzdávania medailí som vytiahla tak trochu tenisový outfit. Slnko bolo včera síce prudké ale fúkal silný vietor. Cítila som sa takmer spartakiádne.

Fotografie sú tentokrát robené len mobilom, ich kvalita je horšia. Tak som handričky ešte odfotila rozložené na posteli. Biela človeku dodáva športového ducha... a či čo :D

Nohavice: Laura Scott
Tielko: Zara
Bavlnený pulóver: Promod
Okuliare: F&F
Náramky: rohovina a perleťovina
Kožené tenisky: Bama
Taška: Fashion´s Night Out, NY






Baba Slováková

3 komentáre:

  1. Zdravím, dlho ste sa neozvali, ... až mi to chýbalo :-)) Ako vždy oblečenie super - pri tom bielom aute ste ako 18-nástka!!! Super! S tým Strahovským štadionóm ste mi privolali tiež nostalgické spomienky, ale krásne - ja som sa na spartakiádu dostala... Dufam, že sa darí, pekný víkend.
    Sivet

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, práveže sa darí /v práci/, takže som nemala veľa času na blog. Navyše, ak aj mám vymyslený a nahodený nejaký outfit, hodný fotografovania, musím ukecať niekoho z rodiny, aby ma cvakol. Ale práve som vymyslela jeden fotoseriál pre môj profesionálny blog a skúsim to urobiť v súčinnosti s týmto blogom. Najprv fotky nejakého outfitu a potom si odfotografujem okolie. Prezradím, že to budú historické záhrady. Takže dúfam, že to vyjde!

      Odstrániť
    2. Teším sa! Záhrady milujem:-) Občas mrknem aj na Váš pracovný blog - ste veľmi schopná a inšpiratívna baba:-))) Často si otváram Váš príspevok Dobré rady pre šťastný život, aby som si ich pripomenula. Mali by ste ich niekde zverejniť pre všetky ženy 50+..., nech vedia "kde je sever".:-)
      sivet

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram