Když je v Praze abnormální hic...


Konečne sa nám po studenom máji krásne oteplilo. Že oteplilo... tropické horúčavy nastali. Takže, hurá, dáme suknicu. Nohy ešte stále opálené do smotanova, nuž ale raz ich treba na slniečko vytrčiť
O bodkách a plisovaní som písala už dávnejšie, ako o horúcom trende z roku 2013, rovnako aj o mojej naozaj starej bodkovanej plisovanej sukni, ktorú som našťastie nevyhodila. Na seriózno s nejakou blúzočkou a so sakom ju nosím na slávnostnejšie príležitosti.


Len tak do mesta teraz volím pohodlné tričko/pulóvrik. Je to taký mäkký vzdušný kúsok z bavlneného úpletu, ktorý by sa pokojne dal označiť aj ako nepotivý. V pláne mám opáliť si aj ruky a dĺžka spadnutých pliec je tak akurát na hrane. Ruky sú odhalené, ale predsa len sú tie najproblematickejšie partie ramien zakryté.  Nič už nie je také, ako bývalo, ale ešte to nie je tak zlé, aby to vyvolávalo u okoloidúcich dáviaci reflex. Dúfam.



Po päťdesiatke je už aj takáto dĺžka rukávov dosť odvážna, takže už nijaký dekolt, ani minisukňu.

 
Plisovanú sukňu s tričkom som už skúšala kombinovať, majú rovnakú krémovo-čiernu farebnosť. Tentokrát pridávam zbrusu nové biele okuliare s retro lookom. 
A korálovočervený lak na nechty. 

Po prvýkrát vo svojom ozaj dlhom živote si machlím ústa výrazným matným korálovočerveným rúžom. Cítim sa... čudne. Je to nezvyk. Ale môj muž na mňa spokojne žmurká, najviac sa mu páči, že mám konečne sukňu, a tak vyrážame do rozpálených ulíc.



Môj tip: pred obutím lodičiek naboso si dobre nakrémujte nohy. Ani v horúčave nehrozí, že vám ich lodičky oderú. No a keď sa už tak pekne krémujete, prebrnknite aj celé ruky a nohy. Pokožka sa na chvíľu spamätá, leskne sa - a pokým to všetko tá starena vysušená nespapá, chvíľu sa tvári veľmo mlado, hehe.

Tak trochu retro, trochu hra s geometrickými motívmi. Ale najmä ten rúž, ten rúž! Ako sa vám páči?


Okuliare: Mango
Rúž a lak na nechty:
L´Oreal
Sukňa: Betty Barclay
Pulóvrik: Ginger G
Topánky: Baťa
Kabelka: Lacoste



Súvisiace články: Bodky a plisovanie
Geometric outfit

Fotografované v uliciach Žižkova, Praha 3.


Baba Slováková

6 komentárov:

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram