Ženské fúzy


Dnes zase jeden vyrašil!
Poznáte to? Nepatríte ku tmavým typom žien, z ktorých mnohé s tým bojujú po celý život. Vy ste svetlá, pleť je svetlá a na tvári maximálne tak jemné páperie na spôsob broskynky.
A odrazu fúz! Tmavohnedý, ostrý ako štetina na kefe, dlhý jeden centimeter a schopný vyrašiť vo svojej impozantnej dĺžke za jedinú noc. Hocikde. Na brade, na líci, nad hornou perou, kde sa mu len zachce, doteraz som nepochopila ten algoritmus, podľa ktorého si to kade-tade vylezie na povrch. Zlikvidujem ho pinzetou, zabudnem na tú patáliu a o nejaký týždeň - dva je tu zas.

No, čo už, aj toto je jedna z radostí klimaktéria.





Príznaky starnutia

- tmavé chĺpky nad hornou perou,
- chĺpky na tvári /že chĺpky... normálne mužské fúzy to sú/

Príčina rastu fúzov v klimaktériu


Hormonálne a psychické zmeny na začiatku klimaktéria sú dôležitým krokom ku stavu, keď sa v žene dostáva do súladu jej ženská a mužská časť. Nejde o maskulináciu, ale o postupné ubúdanie ženských hormónov, najmä estrogénu, pričom sa hladina mužských hormónov v ženskom tele špeciálne nezvyšuje.

Babské recepty


- pinzeta
Pokiaľ  fúzy otravujú iba kde-tu, nemilosrdne trhajte. Z vlastnej skúsenosti odporúčam zväčšovacie zrkadlo a dioptrické okuliare. Pravidelný prieskum tváre na slnku. Najmä u svetlých žien sa fúziská ukážu až v slnečných lúčoch.

- depilácia horúcim voskom
Na toto by som nabrala odvahu len v kozmetickom salóne a aj to len pri rozsiahlom zarastaní.

- depilácia medom /toto vymysleli Arabky/
Zohrejte polievkovú lyžicu včelieho medu a šťavu z polovice citróna a čo možno najhorúcejšie naneste na ochlpenú časť tváre. Nechajte zaschnúť a potom ošúchajte. Keď nič, tak citrón aspoň niečo vybieli :D

- pomoc zvnútra
Fytoestrogény pomáhajú nielen pri oststných ťažkostiach v klimaktériu, ale aj proti rastu ženských fúzov. Ku rastlinám, ktoré ich obsahujú, patria: ploštičník, ovos, lucerna, anízové semienka, šalvia, žihľavové listy.

O fytoestrogénoch ešte bude reč, ale takto si pomáham ja: od päťdesiatky si pravidelne nakupujem "zrní". Orechy a semienka obsahujú veľa fytoestrogénov, najmä ľan, sezam, slnečnica, tekvica.

- chĺpky na tvári nikdy ale nikdy nehoľte!
Ak to spravíte raz, začnú vám rásť skutočné mužské fúzy.

Čo myslíte, komu patrí ten rozkošný bajúz na hornom obrázku?
Dive, ktorá je už tiež v klimaktériu. Hádajte!


Baba Slováková

4 komentáre:

  1. Jsem tmavovláska, takže s tím bojuju odjakživa. :-(
    A ty moje mají ještě jedno specifikum - před odchodem z domu mají délku, že jsou patrné, ale neuchopitelné pinzetou a hned za dveřmi vyrazí v celé délce a "zdobí".

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram