Babie leto 2014

(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014
November je už vo svojej polovici a nad Prahou visí hustá hmla. Už niekoľko dní.

Nebyť týchto fotografií, človek by si ani nespomenul, ako vedia hriať slnečné lúče. Tohto roku sme tu mali dlhé babie leto, ešte začiatkom novembra sa teplota šplhala nad 20 stupňov.

Zašli sme na kávičku ku Vltave na mólo Klubu Lávka pod Karlovým mostom. Obliekla som sa tak trochu "mariňácky", len nech nemám pocit, že leto je aj tak definitívne "v čudu".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014

 

 

 

Čo je babie leto?

 

Babie leto je jednou zo singularít v ročnom priebehu počasia v strednej Európe. Singularita je, prosím pekne, odchýlka. Anomália. Pomerne pravidelná výnimka, v tomto prípade viažúca sa presne na jesenné obdobie, keď nastúpi obdobie suchého, málo veterného a cez deň teplého počasia, ktoré trvá jeden až dva týždne.

Babie leto si mnohí mýlia s tzv. indiánskym letom. Aj to je anomália v počasí, ale ide o dlhotrvajúce, suché, slnečné, teplé a málo veterné počasie na konci jesene a geograficky by sme ho mohli umiestniť na severoamerický kontinent.  

Známe je len na európskom kontinente!

Názov mu dali podľa všetkého poletujúce pavučinové vlákna, na ktorých si istý druh malých pavúkov koncom leta a začiatkom jesene hľadá nové miesto na prezimovanie. Pre lietanie pavúčikov je pekné počasie podmienkou, preto sa tento názov preniesol aj na počasie. 

Tieto pavučinky nám však pripomínajú aj strieborné vlasy našich babičiek. Aj podľa tohto bol vraj odvodený názov babieho leta.

A i tohto blogu, dievčence. 
Babie leto je singularita. A nepotrvá dlho :D 


(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014

(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014

(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014

(c) edina@spireleven.com | SpireVision Studio 2014


Čo som na seba zacapila:

Skinny: Zara
Tričko a bunda: G-Star
Tenisky: Tommy Hifiger

Teraz tak trochu hra so slovíčkami:
ľanová šatka
lanová taška


Tá bavlnená taška je moja nákupná. Najviac cool sú na nej tie hrubé laná.

Kliknite na zväčšenie fotografií!

Baba Slováková

3 komentáre:

  1. vau si kočka, veľmi ti to pristane :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak poté, co jsem sem vlezla (z Módního pekla - zdraví aerofrog), téměř jsem padla na zadek. Téměř, tedy ne úplně. Ale jen a pouze proto, že už jsem ho měla pevně usazený na židli. Páni, jste úžasná ženská. Nejenom krásná. Vtipná a kreativní. Teď nemám na mysli práci, o které jste se tu někde zmínila, ale to, jak ten blog vypadá a co obsahuje. Nezapomněla jsem náhodou napsat i moudrá? A to je, myslím, vlastnost, která nutně a v přímé úměře souvisí s věkem, ale rozhodně není jeho automatickým vedlejším účinkem. Jo a přejmenujte se. Dle vlastní terminologie/typologie 50+ dam jste se zařadila fakt blbě. Já vím, že Módní ikona Slováková by někoho mohla popichovat, ale Baba? To fakt ne...Tak hezky blogujte, ať máme my ostatní nějakou inspiraci. Jo a je mi 30, ale o to tu nejde, ne? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bože... až sa mi zatajil dych. Ďakujem. Nie je vôbec jednoduché ísť v mojom veku takto "s kožou na trh". Píšem aj odborné blogy z mojej brandže /pod skutočným menom/, ale Babie letá sú moja srdcovka.

      Jo... a meno. V slovenčine znamená Baba niečo iné ako česká bába. Je to tak trochu slovná hračka. Aj o mladej holke sa na Slovensku povie: "to je dobrá baba". A "stará baba" je jednoducho starena. V našom jazyku Baba = Žena.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram